В момента чета...50

• 70 449
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
И аз я загледах "Зад затворени врати" в бюлетинчето с предстоящи, но сега си имам за четене и ще я оставя за по-натам Simple Smile
Спаркс, теб те помня като човек със сходен на моя вкус, Зорбас потвърждава   Laughing аз го четох 200 страници и го пуснах на свобода...
Дочетох си Роуз Мадър най-после и се чудех какво да започна - май на Кристин се спрях  Peace

# 706
За след нея съм си подготвила "Приказка беа край", че е от библиотеката.
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
"Приказка без край" е прекрасна книга! Heart Eyes Прииска ми се пак да я прочета.
Учудих се като ми каза, че нито едно дете от класа му не я харесва...радвам се,
че той е изключение.
Shocked  Sad Аз я четох на 20+ Grinning и много, много, много ми хареса!  Crazy Heart Eyes И на мен ми се препрочете.  Heart Eyes

Вчера приключих с Червен изгрев на Пиърс Браун.  Crazy Crazy Вени.  Mr. Green
Скрит текст:

Дадох й 4 звезди, а според мен можех и в 5 да скоча, но...  Crossing Arms Прекалено бавно схванах кой-кой е в началото, странно беше описана, диалог ли водят, главния герой сам ли си говори с пряка реч, обърквах се, бързах да чета, губеха ми се моменти, връщах Grinning , в електронния вариант има и грешки, които ме дразнеха и т.н...
Напомня ми Игрите на глада - опълчване срещу висшестоящите, но тук не те знаят кой си и какъв си. Яко вътре в играта.  Crazy Crazy Laughing Ако не се бъркам, е трилогия, и ми се струва, че ще е по-добра от Игрите на глада, а те ми харесаха.  Crazy Препоръчвам!  Peace

Много ме дразните с Въглен връх, стои и ме чака от ехееее, бая време.  Sad Crazy

Подхванах В лабиринта на Сиге Еклунд.
Скрит текст:

# 707
  • Scotland
Нали знаеш, че "Джентълмени и играчи" има нещо като продължение с част от същите герои? Казва се "Различен клас". Много, много я харесах  Heart Eyes
Благодаря за информацията  bouquet 'Различен клас" и ''Holly Fools"' са ми в списъка,защото са едни от малкото нейни,които не съм чела.Преди време ги бях подкарала една след друга,но аз се уморявам от един и същи автор,макар че тя пише доста разнообразно. Както тръгнаха нещата, списъкът за 2017-та тотално се измени  Mr. Green
А колкото до Мортън,вярно пише в матрица,но пък ми харесва,че всяка една от историите има дълбочина и е развита докрай. Не харесвам,когато краят е прекалено сладникъв,както се получи с 'The Lake House',а в същото време тя ми беше най-интересна. За 'Пазителката на тайните' още съм в потрес как тотално ми е изветряла,тъй като я нареждам на второ място в моята си Мортън класация  Mr. Green

# 708
 Rolling Eyes
Лу, толкова ли е зле   Rolling Eyes Ще я изтегля, пък ще видя дали ще имам смелост да я прочета  Confused
Не, никак дори. Просто впечатленията на авторката са коренно различни от тези на авторката на "Моши, моши, Япония"( поне според отзивите за книгата, които съм чела). Аз не съм още.
Амели Нотомб пише изключително непринудено и естествено, нещо, което много автори се опитват да докарат, но неуспешно Simple Smile Мисля, че няма да съжаляваш ако я пробваш. Книгата не е страшна, няма нужда от смелост Simple Smile

Мислех, че е ще пак нещо за изнасилвания и изтезания, за уредени бракове и подобни. Може би действието се развива в съвременна Япония, която надявам се се е откъснала от това жестоко минало

# 709
  • Belgium
Джина, не е за изтезания и мъчения, поне не физически. Действието се развива в съвременна Япония (виж резюмето на книгата), както е и при "Моши, моши".

Но тоталният ужас идва на психологическо ниво. Абе много добра книга, не я пропускай.

# 710
  • София
И аз не съм от феновете на "Зорбас", въпреки че го четох в Гърция. Декорът беше наред, но не бяхме на една вълна настроени с автора. Има нещо силно аграрно-рустикално (наскоро беше употребено това словосъчетание тук по друг повод  Mr. Green, но според мен истиснки импонира точно на тази книга) в начина на поднасяне на философските идеи (които дори и да ми допадат, това не е моят начин да ми бъдат поднесени). С две думи толкова ме дразнеше тоя персонаж Зорбас, че не успях да му се възхитя (независимо, че може и да е бил посвоему мъдър).  Mr. Green

Jinxey, аз също много харесвам и Кейт Мортън, и Джоан Харис.  Heart Eyes "Различен клас" си купих наскоро и скоро се надявам да я прочета. "Holy Fools" много ми хареса, чак ти завиждам, че ти предстои.  Laughing

# 711
Джина, не е за изтезания и мъчения, поне не физически. Действието се развива в съвременна Япония (виж резюмето на книгата), както е и при "Моши, моши".

Но тоталният ужас идва на психологическо ниво. Абе много добра книга, не я пропускай.

Тази книга - Изумление и трепет - не е ли била екранизирана някога? Каквото съм прочела до момента, спомням си, че съм го гледала на филм. Спомням си колко бях озадачена и на моменти потресена от историята.

# 712
  • Belgium
alvelly, да мисля че има и филм по нея.

Книгата я помня ярко и до днес в детайли, смятай какво впечатление ми е направила. Краят особено (няма да спойлвам разбира се). Изобщо Нотомб има някои много силни неща. Отдавна я зарязах заради една-две много слаби нейни книги, но покрай тази и още една дискусия си мисля да се завърна към нея и новото ѝ произведение.

# 713
alvelly, да мисля че има и филм по нея.

Книгата я помня ярко и до днес в детайли, смятай какво впечатление ми е направила. Краят особено (няма да спойлвам разбира се). Изобщо Нотомб има някои много силни неща. Отдавна я зарязах заради една-две много слаби нейни книги, но покрай тази и още една дискусия си мисля да се завърна към нея и новото ѝ произведение.

Признавам си, че досега не й обръщах особено внимание в книжарниците. Може би заради кориците - изглеждаха ми много абстрактни по този начин книгите. Макар да знаем, че не трябва да преценяваме книгата по корицата Simple Smile
Кои са й добрите неща? Тя пише по едно на година ... произведенията й са много.

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 10:24 от alvelly

# 714
  • Belgium
И аз не съм от феновете на "Зорбас", въпреки че го четох в Гърция. Декорът беше наред, но не бяхме на една вълна настроени с автора. Има нещо силно аграрно-рустикално (наскоро беше употребено това словосъчетание тук по друг повод  Mr. Green

Пете  Joy

Истина е, че Зорбас е класически аграр, но за разлика от нашите, той е някакси универсален, ако мога така да се изразя. Книгата е малко трудна за четене и според мен. Аз първо бях гледала филма и трябва да кажа, че Антъни Куин прави нечовешки добър Зорбас   Heart Eyes И точно заради тази универсалност е толкова четен и обичан.
А нашите напъни тип "Бабо, разкажи ми спомен", "Стопанката на господ" и т.н. намират само локален отзвук, защото не говорят абсолютно нищо на останалия свят. Тъжна работа.

alvelly
, видях че си почнала "Изумление и трепет" на Нотомб. Виж как ще ти се стори и ако ти допадне, хвърли поглед примерно на "Хигиена на убиеца". Специфичен автор е тя, белгийците са особени хора.

# 715
  • София
Току що покрай вашите коментари установих, че съм прочела преди време "Старецът и морето" с убеждението, че чета "Алексис Зорбас"  Blush

# 716
Аз пък харесвам книгите да отразяват нашата си действителност  Rolling Eyes Особено аграрните Simple Smile
Например чета сега "Вино от глухарчета" - уж се разказва се живота на село, за лятната ваканция, ама не ме докосва, не ме прави съпричастна, чужда ми е  Confused Друго си е книга, разказана от българи за българи, дори и другите да не могат да я разберат и оценят  Rolling Eyes

# 717
  • София
Мери, мерси за отзива  Hug. Ще я пробвам, аз харесах "Игрите на глада" и понякога ми се причита нещо подобно  Grinning.
Влача последния роман на Лий Чайлд за Джак Ричър и едва ми върви  Rolling Eyes. Ще го добутам до финала, ама явно и на него му се наситих.

# 718
Rolling Eyes
Лу, толкова ли е зле   Rolling Eyes Ще я изтегля, пък ще видя дали ще имам смелост да я прочета  Confused
Не, никак дори. Просто впечатленията на авторката са коренно различни от тези на авторката на "Моши, моши, Япония"( поне според отзивите за книгата, които съм чела). Аз не съм още.
Амели Нотомб пише изключително непринудено и естествено, нещо, което много автори се опитват да докарат, но неуспешно Simple Smile Мисля, че няма да съжаляваш ако я пробваш. Книгата не е страшна, няма нужда от смелост Simple Smile

Мислех, че е ще пак нещо за изнасилвания и изтезания, за уредени бракове и подобни. Може би действието се развива в съвременна Япония, която надявам се се е откъснала от това жестоко минало
Не, нищо такова няма. Да, в съвременна Япония се развива действието. Спокойно можеш да посегнеш към нея и да я прочетеш. Има неща, които са абсолютно чужди и непонятни за нас, които дори не можем да си представим, че могат да бъдат водещи, но това е сблъсък на две коренно различни култури, всяка еднакво непонятна за другата.

# 719
Мери, ще потърся и аз тази книга. Грабна ме със сравнението с Игрите на глада!
Старецът и морето я поглеждам отдавна, ама все не я почвам, а не е някоя голяма книга да каже човек  Grinning
На Амели Нотомб съм чела само една май се казваше Антихриста - спомням си само, че беше странна книга  Rolling Eyes
Аз си продължавам с борбата със Зорбас. На места ми върви по-леко, на други - въобще не иска да върви...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт