Януарчета 2016-8

• 43 361
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Аз записах час за консултация за 22-ри, нямаше по-рано. Преглътнах, че ще слагат ваксина, дано сме здрави в къщи, че да отмятаме и този ангажимент.
Пурплетка, аз давам Джуниър вече, то май на повечето АМ след двойката, следващото е за над годинка. Хумана ме изненадаха с тройката, но се оказа голяма грешка купуването и  ooooh!
Вчера се образовах за детските ясли, шанс да го приемат в държавната май почти няма, но ще се пробваме. При нас кандидатстването е през април. Днес уведомих началството, че ще се връщам през септември, ще се наслаждавам на майчинството още малко.

# 466
Аз записах час за консултация за 22-ри, нямаше по-рано. Преглътнах, че ще слагат ваксина, дано сме здрави в къщи, че да отмятаме и този ангажимент.
Пурплетка, аз давам Джуниър вече, то май на повечето АМ след двойката, следващото е за над годинка. Хумана ме изненадаха с тройката, но се оказа голяма грешка купуването и  ooooh!

Ааа защо грешка? Кажи, кажи, че аз казах на мъжо тройка да купи.  Hug Стискам палци за ваксината и консултацията. Ние както писах по-рано се разбрахме в началото на март да слагаме ваксината против морбили и рубеола, а април живот и здраве да слагаме Синфлорикс.
На Марти млякото още с биберон ли му го даваш и увеличи ли дозата?

# 467
  • Бургас
Ами тройката е по-гъсто от другото, разтваря се по-трудно и е много парфюмирано - с аромат на ванилия и банан. Това с аромата го видях чак в къщи. Иначе го водят от десет месеца. В Темата казаха, че го купуват много, ама Марти хич не го хареса. Свикнала съм Хуманата да се разтваря във всякаква вода и много бързо, с тройката голямо клатене падаше, че ако не уцела водата ставаше и на буци.
Джуниър ми харесва много. Още го давам в шише, с бибероните на Бейбилов. Дори бисквитка да сложа в него, пак минава. Тройката едва течеше с бисквита.
Не съм увеличавала количеството още, пие 180 мл. вечер и 210 мл. сутрин, понякога с една  бисквита Закуска вътре. Не го изпива цялото, оставя около 10-20 мл. накрая, затова не слагам повече. Вечер го пие три часа след вечеря, сутрин пък закусва два часа след него, та не е останал само на млякото  Laughing

Да се оплача от себе си. Опитах да правя диетата с кленов сироп днес. Умрях от глад и накрая се предадох и вечерях. Нищо не става от мен. Имам повече от 10 кг. да свалям, как ще стане просто.не знам  smile3518

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 21:00 от tanya_79

# 468
Благодаря, Танче, разбрах какво имаш предвид. Аз тройка щях да взема само ако е чисто без аромати и т.н. На Коко не му слагам нищо в млякото, пие го чисто  Joy и само вечер за приспиване. На Junior видях че май пише за междинни хранения, ама не съм сигурна, ще видя на място в Темата.
Не се сдухвай толкова за диетата, идва пролет и ще можеш да спортуваш. С един балансиран хранителен режим и малко движение ще постигнеш повече и няма да се чувстваш озверяла и сдухана от някаква диета.  Hug Аз много искам да вляза във форма и мисля пак да започна да тичам през почивните дни, откакто застудя не съм разхождала маратонките, ужасно е!

# 469
Ние си хапваме тройката на Аптамил. Да, наистина е парфюмирана. Мисля, че не ни е проблем.
За известно време спрях Ян Бибиян. Ще му готвя. Прави сте-доста са нишестяни. Имаха и хубави попадения, но така реших. Пък и нали мисля да го запиша на държавната.
Вчера срещах Мати с едно приятелче. Ами то ни се радва и подвиква, нашият се плаши и плаче. Майката на това детенце сега изпробва кухните и е доволна от Юначе.
Накрая на вчерашната разходка влязохме в книжарницата и там много му хареса, в големите и просторни хипермаркети и магазини също му е интересно. Но в книжарницата ме учуди. Аз се забавих, че трудно открих каквото търсех, а то милото си гледаше и траеше да си се ровя.
Продължава обаче да не може да се изправя. Прави опит за мрежата на креватчето. Донякъде успява и като усети, че не може-се пуска и сяда. Оставям го прав и като се държи се премества по малко. Та това ни е напредъка. Уча го от легнало да сяда, като му давам само една ръка, преди беше с две. И само ако се държи за двете ми ръце става сам. Обожава да играе с кабели. Не че му позволяваме, но ако види зарядното на телефона и се замайва. Дали сме му и една стара клавиатура. Кефят го и дистанционните и пердетата, много.
Ох, колкото повече наближава тъпата ваксина, толкова повече настръхвам от ужас. Бая съм се уплашила.

А, за кг ми не ща и да мисля. Трябва спешно и аз нещо да правя. Тази есен и зима се доосвиних.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 10:36 от lolr

# 470
  • София
Циндил, намаляват облагаемия доход с 200 лева, което е реално 20 лева плюс в дохода.

Лорл, не че нещо, но на твое място не бих сложила ваксина на този етап. Говори с лл, докато напреднете физически да ги отложите.
Също за сядането. Покажи му, че сядането от легнало положение става, като задържа краката на леглото - помагаш като ги придържаш леко и се подпира на лакът на едната ръка - отвеждаш го да се подпре, държайки другата ръка. Всеки път се стреми да му помагаш по-малко, така че да използва лакетната упора и да натиска сам краката към леглото или земята.
Също твърдата основа помага за по-лесното научаване на изправяне, сядане, лазене и прочее. Леглото като цяло не е добра основа за тези неща.
Остави го да се въргаля повече на земята и да си търси опори в мебелите.

# 471
Права си Фроузи, благодаря ти за отделеното време да ми пишеш. Днес го сложих на земята върху буквеното килимче. И преди съм го слагала, но беше много студено на пода, а и той не беше готов.
Все още си играе и се забавлява, и си стои прав и си сяда сам, е малко с претъркулване, понякога. Харесва му, де. Иначе за изправянето точно с една ръка само му помагам, и той се опира на лакът.
За ваксината най-вероятно също имаш право. Ще го измисля.
От всичките ми канения за плуване, Киндиру и т.н. най-накрая в петък ще отидем живот и здраве на една йога-мама с бебе. Приятелчето ни е ходило и са много доволни.

# 472
  • София
Нещо, което няма да ви навреди, а могат да те научат да правите у дома е войтата. Тя по принцип дърпа децата във физическото им развитие.
Правят посещение рехабилитаторите и у дома, но така или иначе те те учат как се правят упражненията.
Упражненията представляват поставяне на детето в позиция  и натискане на определени точки. То се опитва да излезе от позицията.
На Сами десет дена войта много му повлияха и си израстна бързо тогавашния проблем.

Аз Сами не го ограничавам от пода. Студено, топло, ако не му харесва да седи на килима. Щъка свободно и вече започна да се катери и сам да слиза от дивана, леглото, табуретка една, масичките до дивана. Играе и с мен на прескочи кобила като си легнем  Laughing

Ние и до днес имаме проблеми със сядането от легнало положение. Той се обръща като да лази и сяда на зад. От лакетна упора така и не започна да сяда. А като му дам пръст сяда и така, но сам винаги на обратно...Аз пък съм го оставила да се оправя както иска, но ето, че това се оказва проблем, защото падна от ръба на дивана, защото не прецени, че като се обърне да седне, вече ще е в друга позиция. Ще трябва да настоявам с тази лакетна упора и аз.

Ако решиш можем и на лично да поговорим. Мога да ти дам и вайбър.

# 473
Много се чудя на нас нужна ли е ни е войата или ще е безсмислено упраженение, понеже при нас в Русе не виждам опция за посещение по домовете, но като ходим при педитъра следващата седмица направо ще й искам направление за физиотерапевт, в същата болница на 7-ми етаж може да го видят и ако преценят, да ходим там на рехабилитации, хич не ми се ходи по болници, ако можеха да идват у нас, щеше да е много по-удобно, не знам дали има и смисъл или всичко е наред, но предоплагам едни преглед няма да навреди, за личното ни спокойствие.

Сега е на година и две седмици, от доста време е пуснат на свободни обиколки из цялата къща, обезопасили сме, а и той си е доста внимателен с тялото Grinning Върви доста изправен и подпрян за мебели, странично, иначе напред най-много 1-2 крачки да направи, хванат за нещо и се свлича и продължава с лазене. Не стои стабилно без опора, макар че напоследък като се разсея с нещо, понякога се пуска и издържа 5-10 секунди, преди да се сети, че краката му са кашкавалени и трябва да се подпре. И той не се наддига от лакти - като е легнал първо се обръща в позиция за лазене, после се хваща за нещо и така се изправя. Седнал също не обича да стои - веднага минава в поза за лазене. Много често седи седнал с подгънати крака под него, разплюкани настрани, което знам, че е супер вредно, но не знам как да го променя, след като нормално седнал въобще не се задържа.

Иначе от около седмица и половина имам голям напредък с говоренето - нон-стоп ме преследва с книжки и вечния въпрос "а-та?", постоянно върти показалец във всички посоки и държи да знае как се казва всичко. Отвреме навреме и повтаря доста сполучливо.

За 200-та лв. останах с впечатлението, че те са за фирмата, а служителят получава 10% от цялата работа, т.е. 20 лв.

# 474
  • София
Aurora_89 бившето лл казваше, че войтата дърпа всички деца, независимо дали имат проблеми.
Но пък по това което пишеш, не мисля, че имате изоставане.
Сами за ръце ходи много смешно, определено не е готов за прохождане. Но пък много лази и е много активен.
Той и по турски много седи и как обича да се друса така на дупето си на матрака.
Голям кеф е!

Те между другото дребните не се кефят на войтата. Сърдят се, карат се, плачат. То е все едно някой да ви стисне в прегръдка, а вие да не искате и да се опитате да се освободите. Не е болезнено, но се сърдят много.
Иначе Сами се задържа прав, но ако не го мисли. Иначе ако мисли, застава в поза падам и не пада и се чуди, защо не пада  Laughing
Така или иначе до година и 4 месеца уж имаме време да проходят и не е драма ако сега точно не са готови.

# 475
  • София
Аурора, Зори е така, едно към едно, както описваш ти. С тази разлика, че е на година и един месец. За мен си е напълшно нормално поведение за дете на тази възраст. Естествено има ранно проходили, но децата се развиват различно. Каката проходи на година и четири месеца. Както се беше подпряла на една маса просто тръгна. Никога не съм я водила за ръка. И повече не се спря. Сега е едно 5 годишно момиче, което танцува, ходи на йога и се катери по дърветата. Може би с конкретни упражнения нещата ще станат по бързо, но не знам дали има смисъл. Аз следвам напълно естественото развитие на детето.

# 476
  • София
На Филип за прохождането мисля, че котките ни много му помогнаха. Като види някоя да преминава и хуква да ги гони. Свободно си ходи, пада - става, въобще съм го оставила да се оправя. Преди много се притеснявах, че е студен пода, мръсен, плочки навсякъде...сега вече съм му отпуснала края.
Мисля от април месец да го водя два пъти седмично за по два - три часа в една забавачка да се учи на нещо. Много е динамичен и рядко стои за дълго на едно място. С говоренето сме до никъде, но и едно, че му говорим на два езика, второ, хич и не се напъвам.
Като чуе, че някой се къпе или е в тоалетната, тича и той да влиза. Страшно е досаден. Simple Smile

# 477
Ивкелина, детенце не беше ли недоносено? Много съжалявам, че сте преживели това.

DID_I , не е недоносена, а родена с ниско тегло, иначе на термин родена.
Момичета да ви кажа ние от около седмица и повече имаме 4 кътника, направо ме разби това дете, иначе отпред имаме 7 зъба, днес гледам че 8мия е на път.Ходи си свободно и гледам да не съм около нея, че най-жестоките падания са когато иска да се подпре на мен, или на някой до нея, иначе като е сама е супер стабилна.И не ядем много , ама с това зъбоникнене как да яде милото,и много обича баница, може цял ден да яде,палачинки също, правих и бананови с жълтък, не ги хареса, обаче обикновените много и харесват.И мъфинии правих, не беше очарована, солетки от няколко дена куса, като ме видя че ям, много и харесват.Иска сама да яде, ама ме е страх още , иначе бисквитките на чичи бебе ги яде сама, ама са по меки.Цял ден сме с биберона, иначе е много крива, чеше ли се с нея , не знам.Казва някакви думи, нормални за тази възраст, тати, бати, мама, баба, от ден два казва кака, ака, ей такива, ама не всеки път като и кажа "кажи баба"и да казва, по скоро избирателно.Показва колко голяма ще порасне и на колко е години, и пляска понякога, иначе тазцува, и иска по цял ден да гледа сити тв, има ли любими песни и си денси.При нас телевизорите са пуснати нон стоп на сити, и се заглежда само по любими песни и клипове.Даже и си тананика, много е смешна.

# 478
  • София
Сами също все още трудно и рядко става с опора на лакът от легнало положение, въпреки че иначе е страшно подвижен и проходи на 10,5 месеца. Аз обаче смятам, че това си е трудно упражнение и ще трябва още да заякне, за да го прави с лекота. Сега вие ме вкарахте в размисли... Понякога си казвам "добре, че нещата му се случват рано, че каквато съм паника, отидоха ми нервите".  Crazy

Сами е на пода, откакто се научи да се върти, когато беше на 4-5 месеца. Просто не виждах друго място, откъдето да съм сигурна, че няма да падне. В началото се опитвах да го ограничавам да седи само на килима, но бързо разбрах, че няма смисъл. Но пък това беше през лятото. Сеа просто затвярям вратитие на стаите, където на искам да ходи, а в останалата част от къщата си обикаля свободно. Все още не се катери по дивани и легла, но мисля, че е защото е нисък. Иначе слиза сам без проблем.

Циндил, имаш ли конкретно място предвид? Моля те, сподели. Аз също бих пробвала подобно нещо като подготовка за градината. А и Сами много обича да е с други деца и да се занимава някой с него, макар че досега винаги съм покрай него. Бих пробвала да го оставям някъде с опция да съм наблизо, но не пред очите му.

lolr, и ние ходим на тази йога (предполагам е същата). Много е хубаво, наистина. Децата си играят, а мама се разтяга.  Peace

Ходим и на Киндиру, където също ни харесва. Той не може да прави всички неща от класа Пингвинче и като го сравнявам с децата на по година и половина, ми се струва много несръчен и тромав, но сигурно е нормално. И забелязвам, че колкото и да го пробвам, ако не е готов за нещо, не го прави. Там например слагат едни стълби и пързалкки, по които да се катерят децата. Еми той допреди една седмица въобще не проявяваше интерес и като се опитвах да го уча как се минава оттам, се дърпаше и сърдеше. Съответно аз и не настоявах. Последните два пъти вече проявява интерес и сам ходи на стълбата. Качва сам едно-две стъпала и се отказва. Явно се учи. На детската площадка също се мъчи да се катери по пързалката...

Напоследък е станал и страшно бъбрив. По цял ден си плямпа на неговия си език. Излиза нещо като "така-така-така". Иначе само бау-бау казва с умисъл, при това за всички животни. А също и тата като види баща си. Мама казва понякога, но не винаги на мен. Има и едно категорично "Не!", което обаче понякога значи да.  Joy

# 479
  • София
Бордо, много рано ми се струва за пързаляне по пързалки. Стълби трябва да катери на година и половина.
Аз досега с никакви деца не съм го събирала, защото нямам приятелка с такива. Все дърти моми около мен Mr. Green Но с възрастни му е приятно. Когато идват деца до количката му, никакво внимание не им обръща. Даже и не ги гледа.
https://www.facebook.com/%D0%98%D0%B1%D1%83-%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D … -669332273196361/ с тези говорих. Приемат мъници. Една приятелка там си води детето и е доволна.
Иначе срещу блока ми са http://www.toddlersacademy.eu/bg/ но те са от година и половина. Гадна локация, но са ми под носа и мисля и тях да тествам лятото.
Мисля, че Филип ще има по - голям успех да научи нещо с външен човек. Мен не ме слуша много. Само се глези.

Общи условия

Активация на акаунт