Януарчета 2016-8

• 43 015
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
14 часа нощен сън?!?  Shocked Уау!  Grinning

Явно не виждам сигналите, че се дразни, че се събужда нощем  Rolling Eyes по-скоро се дразня аз  Wink

# 631
Лелее, Коко не прави 14 ч сън за денонощие, какво остава само нощем да спи толкова.
Да видим тази нощ колко ще спи, днес падна голямо ходене. Много е забавно, имаме пингвинче у дома.
Диди, може да не се дразни. Коко зопочваше да мрънка и приплаква нощем. Като го вземех спираше и в момента в който седнех, за да го кърмя започваше да реве и да се извива назад. Като станех да го гушкам и разхождам млъкваше и си заспиваше. При него нямаше как да се сбърка сигнала.

# 632
  • София
...., не би трябвало да се буди вечер. Ако имате късмет - 14 часа Simple Smile
Eee, къде тоя късмет ..  Laughing
За съжаление нямаме свободна стая да се преместим. Ще трябва да се търпим някак си.  Wink

purpletka, Сами определено си суче активно и през деня за заспиване и през нощта. Иска ми се да не се буди през нощта, за да може да се наспиваме добре и двамата. За съжаление не мога да разчитам на баща му да ми съдейства с приспиването. Едно, че той не се включва и второ Сами не го иска ... заспива само с мен.  Confused

Изследванията са му добре. Само хемоглобина му е на долната граница - 109 и MCV му е 72.1 при долна граница 73. Ще видим на 6-ти педи какво ще каже.

# 633
Гери, при нас положението е същото, реве за мен. Закача се с баща си само, ако съм наоколо.

Изследванията й имат занижени лимфоцити, което четох говорело за бактериална инфекция. Замислям се обрива дали не е бактериален, а не АД. Хемоглобина й е 116.

# 634
  • София
purpletka може би дразненето е било не на кърменето, а от това, че сте сядали и си го разсънвала.
Сами спи в легло до нашето. Като се размрънка - иначе си се върти и мести и намества и си спи без да го закачам, та като се размрънка аз се намествам към него и му давам да суче легнал. Напива се буквално за 3-4 минути с едни дъъъълги глътки полуспящ и ми се врътва гърбом.

Вие нямахте проблем с количествата, та не вярвам ам-то да му е повече от кърмата ти, просто сега каквото давате даваш докато той си лежи и придремва и според мен за това не се сърди.
Разбира се, вие сте си в ситуацията и може и друго яче да са нещата.

Аз не виждам при нас да стане номера мен да ме няма в стаята, защото той не се буди от моето ставане до тоалетна или за вода, нито от мърдането ни, нито всяко негово мърдане е позив за кърмене. Ето тази нощ е заспал в девет и сме се кърмили чак към 2. Преди това си е мърдал, промрънквал, но си се върти нещо и си продължава да си спи. Аз предлагам гърда, когато видя, че буквално тръгва да ме търси и докато не се е разсънил, така се е напил и заспал за отрицателно време. Ако ме няма той тръгва да сяда, става и ще влезем в ситуацията да се приспиваме на ново, а след като е дремнал 4-5 часа, това ще значи минимум час висене на мен.

Той нощен сън има между 10 и 11 часа, за денонощие общо 13.
Ние утре ще пускаме кръв и урина, защото на годинката бяхме след темперетура и обрив и решихме да отложим.

# 635
Гери, напълно те разбирам  Hug Аз по-рано може би не се изразих достатъчно добре. Идеята ми беше, че при нас махането на нощното кърмене беше свързано както с готовност на Коко, така и с отбиването. Отделно той от 9-месечна възраст нямаше дневни кърмения и заспиваше с гушкане. В общи линии те разбирам, че си изтощена от нощните кърмения и искаш да ги махнеш, но подозирам че просто Сами не е готов и ще трябва да стискаш зъби  Hug
Друго нещо, което бях чела за по-добър нощен сън на детето, което при нас определено действа, въпреки че все още спим в една стая, е да ги научим да заспиват сами, за да може през нощта когато се разбудят да имат механизъм сами да заспиват. Идеята е, че при тях все още фазите на РЕМ сън и на парадоксален съм се сменят прекалено често и затова се разбуждат.
За да стане номерът при Коки, както писах, в един момент спрях да го приспивам през деня с кърмене, но той самият беше спрял да заспива така. Първоначално като беше малък и още се задържаше в шезлонг го приспивах там с люлеене. После го гушвах и го люлеех леко докато заспи и го оставях в кошарата, докато стигнахме момента, в който го оставям следобяд в кошарата и го галя по главата и гърба и той заспива сам. Единствено ако е неспокоен или по-превъзбуден го взимам за малко да го погушкам докато се успокои и го връщам в кошарата и той заспива сам. Обаче аз трябва естествено да седя до него, даже го държа за гръбчето. Също си има любимо мече, без което не заспива. Откакто го отбих и нощем заспива сам - гушкам го и го целувам докато си изпие млакото, след което го оставям в кошарата с мечето, давам му водичка да изплакне устата и до 7 минути съм засичала заспива съвсем сам.
Откакто сме така значително се подобри нощния сън. Единствено при кризи на растежа, които при нас напълно съвпадаха като време и поведение, се е налагало да го разнасяме нощем. Тази нощ например два пъти измрънка, аз станах и го гледам той си е легнал със затворени очи и отворена уста, иска вода човечето. Дръпна по две-три глътки и си продължи да спи. Първият път беше към 3, вторият към 6 сутринта. Направо съм си спала цялата нощ, като имаш предвид че в момента му излизат горните предкътници и още не са пробили, но се усещат много.
Извинявам се за дългия пост, надявам се да съм ти била полезна.
Естествено това са неща, които подействаха при нас, всяко детенце си е различно, но ако поне едно нещо ти помогне, ще съм много доволна  Hug Надявам се да намерите начин двамата със Сами да си се кърмите без да има цокане през нощта  Hug

# 636
Frozy, аз и друг път съм казвала, Коко никога не е спал в нашето легло, винаги си е бил в негово си собствено отеделено място на разстояние от нашето легло. Т.е. винаги когато сме се кърмили нощем е било едно и също - той дава сигнал, аз ставам, взимам го и сядам на леглото за да го накърмя и го връщам в кошарата. Така че няма как дразненето да е било защото съм го взимала или сме сядали и т.н.
Просто детето вече не искаше да го кърмя. Отбиването е също толкова естествен процес, колкото и самото кърмене. Имайки предвид, че Коко беше ужасно страстно кърмаче и вече съм играла и кърменето и отбиването, вярвам че при всяко дете идва момент, в който е готово да се отбие и е просто въпрос на това майката да разчете сигналите и да действа. Обаче много майки си мислят че такова поведение е кърмаческа стачка например, а според мен когато става въпрос за дете на възраст около годинка не може да се говори за кърмаческа стачка, просто детето желае да е по-самостоятелно и да бъде отбито.
Но това го казвам въз основа изцяло на моят опит с Коко.
Сега му давам АМ по абсолютно същият начин, по който преди го кърмех за приспиване и той не придремва. Лежи в мен на нашето легло, държи си сам шишето, изпива си млякото, целувам го за лека нощ и той си ляга в кошарата и заспива сам.

# 637
  • София
Да, аз за това казах, че вие сте си в обувките един вид, но имах предвид, че може би в един момент вече не му е ок това вадене и разнасяне. Може и да не е имал против самото кърмене, а самия ритуал, макар и да не е бил променен.

Моето пък чак пристрастено никога не е било, едва от както започнах работа започна да ме дърпа и търси и според мен е един вид като успокоение и уверение, че мама си е пак при него. Ако не се кърмехме, предполагам щяхме да се гушкаме.

В същото време на този по-осъзнат етап, според мен иницираното от майката махане на част от кърменията, би се съпроводило с повече драми от дете на 6-9 месеца примерно.

Та Гери, не знам какво да те посъветвам. Сами, който никога не си беше търсил, ако се забавя или откажа сега - правя нещо и ми трябва време да му обърна внимание, започва да реве със сълзи и сополи, та единият вариянт е да преминете през това ако устискаш и да промените режима на кърмене/спане, другият е да си се водиш по него и когато той реши тогава да ги махнете.

# 638
Момичета  Hug !!!
Хемоглобина на Моника за мое щастие се оказа 129! Идеално, то моя никога не е бил толкова Simple Smile ама със събирането на урина сме до никъде и май няма и да дам в крайна сметка. Сутрин все изпускам момента след сън, а пък и тази лаборатория в която трябва да я нося работи само до 13:00ч.
Ще отлагаме и ваксината, че аз от неделя съм с болно гърло и ужасна хрема. Едвам дишам, а и синусите почват да ме болят. Много е гадано да ме можеш да се лекуваш с нещо по-сериозно  Cry За сега карам само на Ангин Хил, прополки и билкови чайчета и се моля нещата да вземат вече да се подобряват. Сменихме плана и за първия преглед на нашата точка за да може и мм да дойде и той, та на 8-ми март ще го направим и тогава ще е време и за сърчице. С нетърпение очаквам този прекрасен момент и да направи празника ми още по-незабравим.
За кърменето нищо не мога да споделя поради липсата на опит, ама и при нас изби зъб номер 4 и Моника все така продължава да се буди по веднъж през нощта и да си търси млякото. Взимам я в мен, изпива си шишето и я връщам обратно в кошарата. Не иска да си държи бутилката и това е положение.

# 639
  • София
Ох, Ани, гадно е това с настинките. Пробвай чай от джинджифил. Той и за гаденето помага ако имаш де.
По принцип се прави и с лимони, мед и черен пипер (но става силничко с последното) и отпушва добре всичко, та и на синусите ще се отрази.

Ще имате един чудесен осми март  Hug

# 640
Здравейте, и ние последните няколко нощи си правим номера-зъбките, най-вероятно. Детето страда, а аз на сутринта съм като бита с пръчки. Таткото ни има малко свободно време и всичко си пада на мен.
 Добре, че се затопли, че да ми е светло пред очите.
Но с това дето тъкмо вземем да спим и хайде нов зъб, и то явно предкътниците сега и кой знае кога ще пробият. По принцип бавно ни изкарва, като тръгне зъб.
Мати започна и да крещи, и се пъне направо. Чак се плаша, така се нервира това дете. Някакви нови инати развива.
Днес му взех бележка от личната за кухня, майка ми ще набави бурканчетата, и от април живот и здраве почваме държавната от Буката.
Така ме ядосва с пиенето от чашката. Не ще и не ще, това дете. Добре, че пропи разреденото сокче от биба, че друго освен Аптамил не приемаше.

Лимфоцитите при децата е нормално да са по-ниски. Нали аз се бях ошашкала, и личната ми обясни, и из нета четох, също.

Ани и аз изкарах една гадост, като твоята, през бременността. Стискам палци да ти мине бързо. И да ни зарадваш скоро, с нови хубави вести.

# 641
  • София
Didi, какво представлява вашия обрив? Не знаех, че може да има бактериален обрив. На Сами от няколко дни му се появиха по краката няколко петънца с много ситни пъпчици(преди имаше само едно на бедрото), които обаче днес след банята и при положение, че не съм го мила по краката със сапун се бяха зачервили.  Sad
purpletka, много ти благодаря за всичко споделено. За сега оставаме така, ще се опитам поне да намаля нощното кърмене. Нямам нервите половината нощ да минава в носене и приспиване ... Определено доста се изнервям вече. Проблем при нас е, че Сами спи при нас на спалнята.  В повечето случаи когато се размрънка го изчаквам да видя дали се спре, но той засилва и почва да рита ако не го взема. Това да заспива сам ми се струва най-хубавото нещо, което може да стане на този етап, но не мисля, че скоро ще се случи. Каката  си спеше само в нейното легло, с малкия не успях да се оправя.  Wink
В същото време на този по-осъзнат етап, според мен иницираното от майката махане на част от кърменията, би се съпроводило с повече драми от дете на 6-9 месеца примерно.

Та Гери, не знам какво да те посъветвам. Сами, който никога не си беше търсил, ако се забавя или откажа сега - правя нещо и ми трябва време да му обърна внимание, започва да реве със сълзи и сополи, та единият вариянт е да преминете през това ако устискаш и да промените режима на кърмене/спане, другият е да си се водиш по него и когато той реши тогава да ги махнете.
Фрози, и аз си мисля, че сега ще има повече протести от страна на малкия.  Въпреки, че той по рождение си е мрънкало.  Wink
Ани, бързо оздравяване!
Лорл, дано по-бързо избие зъбчето.

# 642
  • Бургас
Честита Баба Марта на всички!
Да сте здрави, румени, засмени, като мартеничките червени!

# 643
Гери, да, обрива може да е бактериален, но не съм сигурна дали е предимно по лице. Това, квото ти описваш съвпада с АД. Той се зачервяват след баня и излиза на петна с малки пъпчици. Сърби ли го обрива? Уж АД сърби. Но то обривите може да са от много неща, потърси мнение от лекар. Може и алергично да е, гъбички, екзема. Най-често при децата казват АД.

Относно кърменето, аз пък искам да не е обвързано заспиването през деня с цокане, щото при нас заспиването никога не е било с друсане и разнасяне. И тъй като количката доскоро беше най-нежеланото място се притеснявах, че пак ще трябва да се прибираме за сън. Но вече съм обнадеждена, тъй като няколко дни се случва да излизаме на дълги разходки и като се измори заспива. Стои доста повече в количката, като й омръзне обикаляме градинките и люлките. А като сме в къщи пак си заспива с цица. Малко по малко ще го махнем изцяло дневното. За нощното, на мен не ми пречи, когато е поносимо. Засега само се опитвам да я успокоявам, ако се събуди, първо с шъткане, галене на гръбчето и гушкане. Ако не се получи тогава давам. Спи в кошара до спалнята и като се размрънка лесно идва и се мята отгоре ми.

Честита Баба Марта! Бъдете здрави!

# 644
Честита Баба Марта и от нас!

Тази нощ бяхме по-спокойнички, но снощи преди да заспи дадох 2 бр дентокинд. И после още 2 бр. Не зная дали от тях, но е факт, че спа.

За тяхната възраст можело до 12 бр, хапченца, на денонощие.
Но пък сутринта рано-рано се размрънка.
Сега нани.

Нека и вашите рожбички, които мрънкат през нощта да започнат скоро да спинкат спокойно!

Общи условия

Активация на акаунт