Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 880
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, мами  Simple Smile не ми остава време да ви чета. Имам проблем и се надявам някой от вас да помогне. След 7 месеца кърмене без проблем от вчера вечерта усетих болка в едната гърда. Днес цялата е подута, твърда и боли зверски. Бях в спешното, там ме стискаха, не съм лигла, но от болка ми се доповръща. Предписаха ми антибиотик и казаха да се изцвждам. Проблема обаче е, че гърдата ми остава все така твърда, нито стискането, нито цокането на бебка ми помогна. Притеснена съм, а и болката вече не се търпи   Sad Sad Cry Cry
Звучи като мастит Sad Питай в темата за кърменето, има доста компетентни момичета. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=942615;topicrefid=3
Аз знам, че бебето не бива да спира да суче - с антибиотика и сученето трябва да се оправи.

Не помня скоро да са имали толкова дълги дрямки от по 3 часа. Спят по два-три пъти на ден средно по около час. Понякога правят само 30 минутни дрямки, а друг път по час и половина - много рядко по 2 часа. Много зависи и кога им е часът на хранене, според който се будят.
Дъщеря ми по същия начин Peace

ПП: Забравих да питам - вие сменихте ли вече кошниците за кола със столчета за деца над 9 кг ? Ние купихме вече другите, защото копниците ми се струват умалели. Килограмите са ни едва над 7, но ги изпълват изцяло.
При кошниците се гледа дали главата стърчи, не краката, затова скоро няма да сменям Reg Perego-то аз. Краката й стърчат, но за главичката има още мегдан и степени да се регулира нагоре, така че до годинката мисля да я изкара. Сега трябва да е повече от 70 см, последно се мерихме преди 3 седмици. Мисля, че децата са още много малки, за да се возят по движението.

# 121

Чета, че на 7 месеца бебетата почвали да подреждат кубчета, да пляскат с ръчички и да махат за чао.  Това ми се струва невъзможно за нас.  newsm78 Вие имате ли вече такива умения ?
Моя син пляска с ръце, когато му кажа браво, дава "боц", скача на бънджито като му повтарям "скачай, скачай", вика "ало" като види телефона на баща ми Grinning

# 122
Вашите бебчета казват ли мама,тата,баба или нещо друго?Алекс нищо не казва.Преди като плачеше казваше "мама".Преди няколко седмици ММ беше при него,а пък аз точно щях да влизам в стаята и го чух да казва мама.И до там.Вече ни мамят,ни мама,ни нищо и незнам дали не трябва да се притеснявам,че нищо не казва.
Само "баба". Аз му повтарям мама, а той ме гледа и се хили и вика баба  Joy

# 123
По колко месо слагате на една порция?
По едно кубче от форма за лед (25-30 гр) Peace

# 124

Момичетата, които кърмят - смятате ли да замествате хранения напълно? Аз си мисля до годината кърмата да е основна храна, ама като гледам как лапа пащърнака и си навира муцунката в купичката... От 5 дни се захранваме, само него съм въвела.
Аз на обед около 11-12 го кърмя и после след два часа му давам пюре. Понякога изяждаи  по 150, понякога по 50гр. Така че ден имаме заместено, ден нямаме Simple Smile

# 125
Аз засега давам преди кърмене, а не между кърменията. Защо се дава между? Много ми е объркващо това захранване...

# 126
При кошниците се гледа дали главата стърчи, не краката, затова скоро няма да сменям Reg Perego-то аз. Краката й стърчат, но за главичката има още мегдан и степени да се регулира нагоре, така че до годинката мисля да я изкара. Сега трябва да е повече от 70 см, последно се мерихме преди 3 седмици. Мисля, че децата са още много малки, за да се возят по движението.

Ами не знам каква е твоята кошница, но аз като им нахлузя зимните гащеризони и всичко им стърчи навън. Чак до годинка не съм чувала някой да ги вози бебетата в кошници за новородено. Те почват много да мърдат вече и им става тясно.  Иначе са ми удобни за разнасяне, но само защото моите кошници ги избирах да са леки.

# 127
  • София
Малката като ми докара твърди и болезнени гърди си правя топли компреси и се мия с топла вода, после изцеждам и бебето нон стоп на гърдата. Така се оправям.
За кошницата - махнахме я, вече сме със столче за кола от 0 до 18кг. Родих се с него, а и малката е щастлива. Simple Smile
Столчето ни за хранене е на чиполино с 2 степени на облегалката и се регулира височината.

# 128
Здравейте, мами  Simple Smile не ми остава време да ви чета. Имам проблем и се надявам някой от вас да помогне. След 7 месеца кърмене без проблем от вчера вечерта усетих болка в едната гърда. Днес цялата е подута, твърда и боли зверски. Бях в спешното, там ме стискаха, не съм лигла, но от болка ми се доповръща. Предписаха ми антибиотик и казаха да се изцвждам. Проблема обаче е, че гърдата ми остава все така твърда, нито стискането, нито цокането на бебка ми помогна. Притеснена съм, а и болката вече не се търпи   Sad Sad Cry Cry
Вземи един памперс и сложи гореща вода (колкото можеш да издържиш) Увий цялата гърда с него и да на бебето да суче, докато ти държиш памперса. При мен има мигновен ефект. Аз периодично имам проблеми с дясната гърда, но така минава буквално за едно сукане. Стискането само травмира гърдата, но повечето пъти не отпушва каналите.  Peace

# 129

ПП: Забравих да питам - вие сменихте ли вече кошниците за кола със столчета за деца над 9 кг ? Ние купихме вече другите, защото копниците ми се струват умалели. Килограмите са ни едва над 7, но ги изпълват изцяло.
Ние отдавна я махнахме, защото крачетата му стърчаха много. (все пак е около 72-72 см Simple Smile ) Купих стол 0-18 кг, но той не иска да се вози. Голям проблем е с пътуването - дори на ръце не желае да пътува. Пищи в колата като луд  ooooh!

# 130
Здравейте и за много години! Нека бъдем здрави през новата 2017г и поне толкова щастливи, колкото през 2016 Simple Smile

Относно заместените хранения, при нас се получи голям проблем след като заместих изцяло две хранения - бебето не иска АМ. Независимо колко е гладен го отказва, само дъвче биберона. Започнах да му давам каша и сутрин и вечер, като в нея слагам доза АМ колкото е трябвало да изпие през деня. Така яде три пъти на ден т.е. през 4-5 часа и 2 пъти нощем (тогава не отказва млякото). Някой друг с такъв проблем? За момента почти не качва на кг от този хранителен режим и се успокоявам с мисълта, че поне хапва по около 500мл АМ на ден...

Иначе забелязах, че си знае името, обръща си главата като го извикаме Simple Smile Ако кажа дай ръчички и протегна моите си ги вдига за да го гушна, а и започна да заспива в леглото, а не на ръце. Седи сам, но не може да стигне до това положение самостоятелно. Това е като развитие. Никакво желание за лазене, но пък на крака, прав, се радва много. Simple Smile Започнахме да го водим и на плуване, и като че ли му харесва. Някой има ли опит в това отношение?

# 131
Някое бебче да е скъсило времето на дрямките през деня и като цяло да спи по неспокойно.? Допреди 2 седмици спеше 3 пъти на ден , като последната дрямка преди нощното спане беше поне 3 часа, а сега са по половин един час ..Както и сутрин от 9 часа събуждането се премести в 6-7. newsm78
Има дни в които спи 3 пъти по 15 мин макс. В тези дни ми идва да се метна през терасата, ама нямаме  Grinning

# 132
Аз засега давам преди кърмене, а не между кърменията. Защо се дава между? Много ми е объркващо това захранване...
Ами аз така си реших, защото искам кърменето да си е основна храна. То всъщност си яде когато и колкото иска. Аз предлагам по 2-3 пъти на ден пюре и колкото изяде.  Peace

# 133
WickedOne, къде го водите на плуване? Доволни ли сте? А той как реагира първия път? Има ли още запазен рефлекс за плуване?
Извинявай, че толкова въпроси изстрелях, но имаме желание и ние да водим малкия.

# 134
  • София
Някое бебче да е скъсило времето на дрямките през деня и като цяло да спи по неспокойно.? Допреди 2 седмици спеше 3 пъти на ден , като последната дрямка преди нощното спане беше поне 3 часа, а сега са по половин един час ..Както и сутрин от 9 часа събуждането се премести в 6-7. newsm78
Има дни в които спи 3 пъти по 15 мин макс. В тези дни ми идва да се метна през терасата, ама нямаме  Grinning
Не се мятай. Simple Smile Марина през деня спи не повече от 30 мин и така е от както стана на 6 месеца. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт