Дневникът тема 74 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 743
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
Е, да де. То така се почва - 3 дни, седмица, месец, година ако трябва за да се свалят излишните. А след това човек вече следва да се е научил от кое качва, от кое сваля и от кое задържа. Стигнат ли се желаните килограми се прави нормалното захранване с преход към доскоро забранените неща, а след това просто не бива да се позволява на лакомията да надделява  Peace
Ето, аз цял живот съм хапвала с повече въглехидрати като си мислех, че не са ми проблем сами по себе си (ясно е, че килата са от лакомия в някакъв период и по-точно в периода от края на средното и началото на унито). Да ама 3 дни с В, които са не повече от 20% от храната ми и сънят ми се подобри, стомаха ми не е така подут, не съм подпухнала под очите. Е, като виждам тези резултати, колкото и да обичам забранените неща е повече от ясно, че ще гледам да ги ограничавам и занапред без значение дали ще сваля ненужните 10кг. или не. Което не означава, че ще спра да ги консумирам - просто няма да ги ям всеки ден, а само в 1-2 дни от седмицата и то в рамките на нормалното без да прекалявам.
Това имах предвид - важно е човек да опознае организма си, а не да го държи в постоянни лишения за да поддържа настоящите си килограми и в още по-големи лишения за да сваля.

Между другото си открих едни стари мерки от 2013 - и тогава съм била около 75-85кг. Та съм съгласна, че организма си "дърпа" към килограмите, на които е бил най-дълго, но това е така, защото така е свикнат. Именно за това след всяка диета се изисква захранване и то не за 2-3 седмици и чак след това полека-лека да започне да вкарва храни, които до тогава е ограничавал.
Това, между другото, го знам от баща ми, който на 60+ години свали доста килограми за няколко месеца без почти никакви ограничения, като ядеше от всичко, но в умерени порции, без спорт, без добавки, с малко движение и по някоя чаша вино вечер Peace

# 691
  • тук и там
Зизу, едно е три дни - месец, два, друго за цял живот. Според мене е много трудно човек да си намери начина на хранене, с който никога повече да не напълнява. Като гледам и тази тема, макс 2-3 момичета да са споделили, че са открили начина си на живот, който да не изисква големи лишения.
Това мнение се препокрива на 100% със моето.Не се среща често да откриеш за себе си режим,който да можеш да следваш до края на живота си,и да не се чувстваш лишен. Peace

# 692
Зизу, едно е три дни - месец, два, друго за цял живот. Според мене е много трудно човек да си намери начина на хранене, с който никога повече да не напълнява. Като гледам и тази тема, макс 2-3 момичета да са споделили, че са открили начина си на живот, който да не изисква големи лишения.
Това мнение се препокрива на 100% със моето.Не се среща често да откриеш за себе си режим,който да можеш да следваш до края на живота си,и да не се чувстваш лишен. Peace

Аз за себе си започвам да проумявам, че промените вече не ги намирам за лишения. За спагети или пица през ум не ми минава. Вярно, може да се случи да ми се дояде веднъж за 3 месеца, но ям 1 парче, или няколко хапки. Не се водя и по другите вече. Моят организъм не понася хляб и производни. Пет пари не давам, че за някого съм анорексичка (разбира се, че не съм, пу-пу, с това шега не бива). ВЪпросната роднина нагъваше франзела с масло, и май се чувстваше гузно и си го изкара на мен.  Twisted Evil

Но е ужасно когато някой ти държи сметка какво ядеш. Поне от това се оттървах, тук общо взето никой не те закача и не прави фасони. През пролетта в България яко сгафих, като отказах царевица с майонеза, нахвърлиха се едва ли не върху мен, ама как така...А откъде накъде ще настояват! Егати!
Много груба бях, но как ли пък няма да ям боклуци за да успокоя нечия гузна съвест. Уф. Саботьорите много ме настървяват.  Laughing Бяхме навън, не съм била в нечий дом.
Алкохол не бих бутнала и с с пръчка. Ако щат да се обидят, откъде накъде ще обиждат мен с изискванията си?

Всъщност, исках да кажа на Кайсия, че ще намери начина щом го търси.  Hug Въпросът е да не се отказваш.

# 693
  • Варна
Да,знам-ама не мога да го открия правилният..Или по-точно ,има много правилни...

Това е абсолютно вярно. Има много режими, които за здравословни, въпросът е да намериш нещо, което ти допада. Затова ти предлагам друго - влез в сайта на Ипократис. Там има много рецепти, идеи и примерни режими /безплатно е/. Просто избери храни, които на теб ти харесват и си състави меню.  Hug

# 694
  • Бургас
Не е проблема какво ям, а колко се движа  Tired Tired При все че съм от 8 до 18 плътно на един стол на компютъра , и вода да пия пак ще се качи, то калорийният разход е 0  ooooh! ooooh! Дори и да правя някакви упражнения, то....колко може да се изгори час 30 -60 мин......нищо. Та, единственият възможен режим е , минимално калориен, а докато се постигне баланс- минимално калориен и интензивна тренировка до припадък.  

От бременността и аз ги свалих, лесно , бързо и без особен зор, ама бях постоянно в движение и слон да изям, то......пак ще го сваля. Най-големият проблем на съвремието е не храната, а начина ни на работа и живот. Искам да не съм в града и с подобна професия, ама.......някой слънчев ден ще убедя мъжа да хванем гората.  Praynig

# 695
  • Велико Търново
Не е проблема какво ям, а колко се движа  Tired Tired гората.  Praynig
И това пак е индивидуално Simple Smile
На мен примерно деня ми започва както знаете в 04.40 и вечерта до към 21.00 общо взето съм в движение. На работа седя седнала, но със сигурност не е през всичките 6 часа. Не ползвам автомобил и вървя абсолютно навсякъде в града пеш при всякакви метер. условия.

Така отчитам ПЪРВИ режимен ден с количествата зададени в индивидуалния ми режим. Закуска, обяд и вечеря, часовете за хранене също съм спазила, изпитата вода към момента е около 5 литра. Утре сутринта ще напиша какво е показал кантара и така 7 дни ще пиша и плюс, и минус Mr. Green
Жабот съветва да се снимаме/теглим/мерим на втората и четвъртата седмица-чак в такова невидение не мога да живея.

Кайсия, ще отслабнем...няма да се даваме!

# 696
Простете невежеството ми, но коя е Жабот и къде може да се види този нейн режим Thinking

# 697
  • Велико Търново
Простете невежеството ми, но коя е Жабот и къде може да се види този нейн режим Thinking

Това е Веси, тук е 4 седмичното предизвикателсто, което е общодостъпно, а аз отделно съм си поръчвала само за мен рецепти, с храни, които обичам Simple Smile
https://joyfitnessbg.com/2015/02/27/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0% … 0%BE%D0%BC%D0%B0/[/url]

# 698
  • На топло
Много интересни неща пишете, чета всичко  Peace
Днес си хапнах много добре, вкусно и питателно.
Имам една забежка  Embarassed, но беше в приятна компания и не смятам да си режа всички
такива моменти. С приятелки на кафе - едно капучино със сметана и една кифличка.
Затова вечерята ми ще е пълнена чушка със сирене фета.

# 699
Благодаря, Сиска, сега ще погледна Hug
А ти с тези 5л. вода дали те не стопират нещата или дори да направиш някоя беля? Все пак нека не забравяме, че колкото е полезна водата, толкова е и вредна ако е в количества, които не са подходящи за нас и начинът ни на живот.
От личен опит - преди години не пиех под 4л. вода на ден (като стигах до 7-8 в някои дни, без да се наливам, просто обичам вода) и почти се докарах до бъбречна криза след 2 седмици претоварване на бъбреците.
Доста се натоварват и кръвоносните съдове, и сърцето. И на килцата влияе, защото ако бъбреците се затруднят не я изхвърлят всичката правилно.

# 700
  • някъде
Сиска, 5литра? После не седиш ли цял ден в тоалетната? Аз да изпия примерно чаша чай и чаша вода една след друга после ходя през 15 мин. и почва да ми тежи и притиска нещо ниско долу. А трябва да пия доста вода, но дали стигам до 1.5- макс 2 литра. Rolling Eyes

# 701
  • Велико Търново
Не, но аз първите литър и половина съм ги избила до 5.30/5.45 преди да изляза да тренирам. След това на работа още 1.5-2.00, и след това у нас катосе прибера половин литър, след това непосредствено преди вееря и след това преди да легна. Нищо ми няма...

# 702
Да се отчета и аз какви ги свърших днес.Проспах закуската.Без малко да закъснея за работа.Обяда ми беше салата прясно зеле+малко броколи на грил тигана +2 лъжици боб салата.Това всичкото го омесих и овкусих в една купа със зехтин и балсамико.И за разкош парче кашкавал-паниран.Вечерята св.ребра  и няколко печени гъби.Бяха много мазни и ми натъртиха.Водата не ми спори на мен.
Никой нищо не каза за оризовките -да ги ям ли или да се въздържам?Например за закуска една оризовка с парче шунка.Ще ми е удобно ,че все бързам и да приготвям омлет или нещо друго не мога да се вдигна по-рано.Голяма поспаланка съм станала.Направо карам зимен сън с мечките.То и на фигура го докарвам като тях. Laughing

# 703
  • София
Оризовките са си диетични и са изчистени, така че можеш да си ги ядеш, то даже има диети само с оризовки в основата си. Ето малко информация и от Вероника Налбаткса
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/76868

# 704

Никой нищо не каза за оризовките -да ги ям ли или да се въздържам?

Махни ги. Peace Аз умирах за тях до 2013та, докато една колежка от йога курса за учители (фантастично изглеждаща дама на 50г), не ми отвори очите, че ми съсипват всичките усилия.
Аз тогава видях как се хранят останалите и как добре си хапвам аз.  Embarassed

Днес 3ти ден съм на фаст и ям 1 път на вечеря. Да видим колко кг ще съм утре.
Хапнах пилешки гърди на тиган с половин краставица. Нямам батерия на везната, май около150гр ми беше месото, незнам.
Направих си час йога практика- страхотно ми се отрази.

Общи условия

Активация на акаунт