Дневникът тема 74 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 773
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
По отношение на спорта ....различно е.На едни им помага за отслабване, на други не влияе.
На мен ми помага, ама ...пусти мързел.    Laughing
Добре, че поне обичам да ходя.

преди 30 години.. и на възраст 10-12 години едва ли са пиели..
Сега може би да. Което е още по- Sick
Девер ми е над 50 годишен, в пети клас е започнал в спортното училище.Давали са по една шепа хапчета, какви, не знае.Но той се е контузил много лошо и се е отказал от активен спорт.Та, и преди 40 години е имало разни "добавки" ...........   Laughing

Дано и аз успея да смъкна 5 кг. до 29-ти!!!!
5 кг за 20 дни....     newsm78   освен с пълен глад, не виждам как ще стане.    Simple Smile

# 271
  • София
Имало е и то "груби"добавки.
Много точно не закусвах сега закусва,вечерята беше обилна сега я намалих и преместих в 18-19ч и има минуси.Много добре ми върви кефирения ден.

# 272
Тренировките са си отлични, обаче може би по-скоро за поддържане, т.е. да не наддаваш, и пак не е сигурно. Била съм свидетел как леля ми, на 76 години, отслабна драстично по време, когато във връзка с операция не беше яла почти нищо около седмица. После, разбира се, си върна предишното тегло.
За огромно съжаление констатирам, че вече около 40 и нагоре и количествата имат значение, дори храната да е правилна...
А най-много се отслабва, когато не мислиш за ядене - много си зает и цялото ти съзнание е ангажирано с нещо извън храната, така че не ти пука, че днес си изял едно кебапче и половин ябълка. Не следиш - днес така, утре онака, не подреждаш менюта, просто не те интересува. Наблюдавала съм злояди хора, слаби, точно такива са, една-две хапки и край, губят интерес.
А "наблюдаваното гърне никога не завира"...

# 273
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Точно и аз съм на мнение, че количеството е супер важно. Ще ми казва някой яж колкото искаш салата, ама не е така. Аз съм забелязала по себе си, че прекаля ли със салата и съм на другия ден със плюс. Трябва да ям, като врабче 😁😁😁А и вече съм в Христова възраст, съвсем е задължително при мен 😁😁😁😁

# 274
5 кг за 20 дни....     newsm78   освен с пълен глад, не виждам как ще стане.    Simple Smile

мхм
аз ги цъкнах 5 кг за 5 дни Simple Smile с кленов сироп Simple Smile Simple Smile Захранвам в момента още 6 дни... значи за 11 дни е напълно възможно  Peace

# 275
Според мен проблема със спорта е, че се надценяват калориите, които се изгарят. За половин час плуване или бягане се изразходват по-малко от 200 калории. Ако е нещо по-интензивно може и да са малко повече. Но те много лесно се компенсират с едно шоколадово десертче, като Сникерс например. Освен това мускулите тежат повече от мазнините, така че ако се топят мазнини и се правят мускули килограмите не падат много. Но пък визуално фигурата се променя. (това от собствен опит го казвам)

Относно гимнастичките, не знам защо преди са ги държали толкова гладни. Като гледах лятото Олимпиадата забелязах, че вече са с доста по-нормални размери  Simple Smile

# 276
а на бенефиса като ги гледах направо си бяха... трътлести някои  Whistling

# 277
Относно гимнастичките зависи, като цяло днешната младеж си е трътлеста, ще ме извинявате.Наблюдавам малката, като ходи в залата, повечето деца, които се занимават активно с гимнастика имат страхотни крака. Изваяни, като струна мускули. Вярно е, че си е и до ген, но има и от тренировките.

# 278
Спортът далеч не е само за отслабване. Тренира волята и ума, освен тялото.
Много мои познати на моята възраст имат проблеми с гърба, издръжливостта им е 0,  един трамвай не могат да хванат, мускулатура 0, корем- пак да. Има огромна разлика между тренираща и нетренираща жена, но младите ще го оценят след време.  Peace
Далеч не е само заради килограмите. А как ти променя живота и откъм хора-  Heart Eyes.

Спортуващият човек е по-дълго млад, съвсем друга енергия струи от него. Това, че не винаги трениращия е идеален е бял кахър. Състезателите са друга категория.

И 30 мин, на ден са по-добре от нищо. Обездвижването е страшно нещо.

# 279
Аз също не отслабвам от спорт. Преди години спортувах много, но ако прекалявах с храната, пак качвах кг и изглеждах като щангистка. По природа съм набита и винаги съм тежала повече, от колкото ми дават. Но Дези е права, спорта дава много. Тялото има съвсем друга енергия, линия, тонус... Обездвижването ми донесе много неприятности. Не само излишни кг, но и болки в гърба, врата.. Но все пак всеки трябва да намери своята мярка. Да спортува толкова, колкото би могъл да го прави дългосрочно. Както и с храната. Всяка крайност е вредна. Професионалния спорт е съвсем различно нещо. Там здравето не е на преден план.

Сиска , кашлицата ми е по-скоро суха. Имам чувството, че нещо ми дразни гърлото и пресъхва. Трябва веднага да пийна вода, да смуча бонбон или да дъвча дъвка.

Кайсийке, пиши, пиши  Simple Smile С нередовно писане видяхме до къде го докарахме. Вчера като си нанесох новите кг в табличката, исках да коригирам и мерките, ама като се премерих иии  Embarassed На 4 декември съм си взимала мерки и мислех тях да ползвам като начални. Оказа се, че ханша и талията са нагоре, въпреки че разликата е само 0,5кг. Ще трябва пак да се меря, ама го оставих за някоя неделя.

airamber, прочетох че тренираш кардио пилатес. Би ли споделила по-подробно. На групови тренировки ли ходиш или тренираш в къщи. Ако е в къщи, може ли линк? Благодаря  Hug

Храната ми днес пак е доста. Не съм на яйчен фаст, но всеки ден ям яйца защото са най-бързи и лесни. Обичам ги, но започват леко да ми писват. Трябва ми по-добра организация. Като гледам Сиска и Дези, че намират време и за спорт, направо ме е срам да се оплаквам че нямам време. В момента живея на 2 места и често пътувам, поради което не мога да си урегулирам храненето. Правя каквото мога, но не е достатъчно. Менюто днес
Скрит текст:
З- 1/2 омлет от 2 яйца с 1 суп л овесени трици, с плънка от 2 големи слайса гауда и 1 слайс немска шунка; 1 банан ; кафе с пр мл
- 3 бонбона рафаело  Embarassed
О- другата половина от омлета, домашно кис мл, кафе с пр мл
СЗ- 1 сухарче с крема сирене и пушен бекон; чаша топло прясно мляко с 1 суп л протеин
В- салата домат, краставица; 2 варени яйца, 125гр моцарела, 1 сухарче с крема сирене, 1 сухарче с крема сирене и пушен бекон; ред черен шоколад

# 280
  • Велико Търново
Добро утро! Отивам да бягам и ако ми звънне телефона после ще се доотчитам Heart Eyes
Вчера съм супер доволна от себе си. За целия ден съм изяла:
7 варени яйца
60 грама масло
2 дози протеин

Спортът е абсолютно е здраве и упоритост. Тази сутрин например изобщо не ми се ставаше, обаче знам, че ще ме чакат и така.

Иве, ти христова възраст, аз гоня 40 Mr. Green

Зетче, за суха кашлица Димекс и смучи нещо за гърлото, кофлетите на Хималая са много добри, Стрепсилс интензив или нещо такова.
После ще дописвам Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 06:46 от siska79

# 281
  • София
https://youtu.be/UrX3ERVJuwA    Ето този кардио пилатес правя в къщи.Много ми харесва като нароварване.И аз днес съм станала рано за да тенирам.Закуската - 3 яйца , рикота и шепа боровинки.Вчера купих от xxl седмицата на лидл един пакет замразени горски плодове и мисля да си хапвам по малко.

# 282
Сисче  Simple Smile,споко,знаеш ли колко е приятно да станеш на 40,а да се чувстваш на 20. Laughing Аз тази седмица да фитнеса не мога да стигна посмъртно,сак да нося,по ледове да се пързалям -абсурд.Трябва  да си измисля нещо за вкъщи.Днес ще се отдам на релакс и за първи път ще отида с малката на кино(Балерина) LaughingВинаги я пробутвам с майка ми.КАк ще издържа днес на зеленчуци,не се виждам.Май ще го ударя на гладуване.

# 283
  • Велико Търново
Ние в неделя гледахме Балерина Heart Eyes
За днес отчитам тренировка на открито около 40 минути, у нас ][url]https://www.youtube.com/watch?v=-72NYOT-sUY[/url]
Аеробната на Румяна и 50 коремни преси. Стига ми.
Меню за днес:
зелена салата около 300 грама+200 краставица+200 грама бекон+100 грама авокадо+100 грама варени яйца. Това е за обяд и вечеря. Две дози протеин.
След вчерашното меню с яйцата огчитам -1.100. Естествено вода,но е хубава гледка за окото.
Ако издържа днес на това, утре ще отчета.
Обмислям ден на плодове, но толкова вече съм си промила мозъка за високо-мазнинно хранене, че като видя повече от 20 грама въглехидрати и ми става зле. С носталгия си спомням времето, когато абсолютно нищо не знаех за храненето, калориите и т.н. Blush
Желая Ви хубав ден!

# 284

мхм
аз ги цъкнах 5 кг за 5 дни Simple Smile с кленов сироп Simple Smile Simple Smile
Скрит текст:
Захранвам в момента още 6 дни... значи за 11 дни е напълно възможно  Peace
Това не е ли глад?     Laughing
Ударните дози захар НЕ са храна.Реално тялото яко гладува.

Точно и аз съм на мнение, че количеството е супер важно. Ще ми казва някой яж колкото искаш салата, ама не е така. Аз съм забелязала по себе си, че прекаля ли със салата и съм на другия ден със плюс. Трябва да ям, като врабче 😁😁😁А и вече съм в Христова възраст, съвсем е задължително при мен 😁😁😁😁
Че, количествата, които яде днешният човек, са огромни, е факт.
Но за отслабване и поддържане на тегло си е до човек.
Аз съм на 50.Писала съм, че не следя калории и количества, не се ограничавам, не гладувам.И въпреки това за 10 месеца свалих около 19-20 кг.Че и със спорта съм скарана, просто ходя доста пеша.

ето менюто ми вчера:
з-кокосово кафе, 2 варени яйца, печено свинско, чери домати
11ч-1 банан
о-печено свинско, зелен боб на пара, малко Бри, чери домати
сз-чай, 150 гр заквасена сметана 20% масленост със шепа орехи
в-1/2 ябълка, 1 мандарина, свински шницел на грил-тиган, 2 кюфтета, зелен боб, туршия, около 1 с л лютеница

днес:
з-2 бъркани яйца със сирене, 1 кюфте, 1 печена чушка
о-свински шницел (консерва сардина)-не знам какво ще ми се яде, айсберг с репички и домати
в-пица от кайма, салата
за междинни закуски или плод или орехи,+ задължителния чай (пристрастявам се към него)

Средно свалям между 1 и 2 кг на месец.
Аз съм доволна, с тези темпове до лятото ще съм там, закъдето съм тръгнала.
И тъй като този начин на хранене лесно се поддържа дългосрочно, а и ми допада, се надявам да забравя за "диетите".    Laughing

Общи условия

Активация на акаунт