Дневникът тема 74 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 748
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
За да си следя грамажите на храните, които са позволени за мен ми е най-удобно да ползвам таблицата от Зоната. Направило ми е впечатление, че почти всички режими препоръчвани от диетолози се доближават до тия количества. Например количеството позволено месо се движи в рамките на 90-120 гр в зависимост какво е. Старая се да спазвам от там количествата протеин, които е позволен за мен, но намалям В и увеличавам М. Така се получава режим близък до ВМ-НВХ , но и не е съвсем точно по него, защото там казват, че може да се яде на корем стига да е от позволените храни. А при мен не се получава няма ли контрол над количествата.
Друг добър метод за мен за контролиране на количествата е " метода на чинията" - 1/2 от 23 см чиния запълнен с пресни зеленчуци ( салати - най-добре зеленолистни) , 1/4 с протеин с големината на дланта без пръстите и 1/4 остава за нещо по-въглехидратно ( картоф, ориз, бобови), което е не повече от 1-2 пълни супени лъжици + 1 лъжичка мазнина за салатата или месото. Така се контролира изяденото количество. Това е за обяд или вечеря, а за закуска или следобедна е същото, но в десертна чинийка.
С моя либерален режим, който се старая да спазвам ( не винаги успешно) съм свалила досега 1 кг. Много се радвам, че си хапвам вкусно, а и свалям , а не качвам  Laughing До лятото се надявам да сваля още 3-4 кг  Peace

# 676
  • тук и там
Duhi-puhi,гледала съм "Дебела глава"май беше...Имам неясен спомен,че и това филмче съм го гледала преди години...ама хич не ме трогнаха.Моята памет е иначе много услужлива- забравям нещата,които не ми оттърват много бързо. Mr. GreenНо благодаря за линка, днес ще го изгледам пак за по- сигурно,може този път да ми въздейства за по-дълъг период Peace

# 677
Днес кантара е надолу с 900гр, оправи ми се деня от сутринта 😁 знаех си аз, че съм задържала вода от чопването тук и там в неделя. Явно трябва да съм супер дисциплинирана, 2 хапки и ми се отразяват, егати какъв е този мой заспал метаболизъмТа така днес стриктно и довечера на тр. енировка.

Такъв като моя BlushХапка непланирана в устата, ме връща пет крачки назад ooooh!
Съжалявам да го кажа, но това говори за изключително "хакнат" метаболизъм, който иска сериозно "лечение".

Което се изразява в?

Не че съм някакъв спец (за първи път съм на "диета"), но ... с храна.
Ограничаването на храната в дългосрочен план е най-лошото, което може да си направи човек.
"Падаш" на 1500 калории, сваляш някой и друг кг.По някое време свалянето спира, защото заради малкото калории метаболизма почва да "заспива"."Падаш" още 200 надолу, с 1300 пак сваляш 1-2 кг.И свалянето пак спира, мозъка все повече "крещи" "Глааад, глааад,  запасявай се!" и тялото слуша, почва да си пази всяка трошичка."Падаш" на 1000 калории и нещата излизат от контрол:хем си гладна, хем не сваляш почти нищо, хем се нахвърляш безконтролно на вредни храни.Защото на организма му трябва енергия, а най-бързия начин да си я осигури са бързите въглехидрати.
До колко калории обаче можеш да "паднеш", без да се умориш от глад?Или да изкрейзиш от глад и нерви?
Така пише в "дебелите" книги, на себе си не съм го пробвала.

Дори човек да не е правил никакви диети, самото напълняване е сигнал, че нещо с метаболизма не е наред.И вместо да му дадем шанс и време сам да се излекува и сам да свали излишното тегло, ние още повече го "разболяваме" с всякакви ограничения.
Аз затова се ориентирах към ВМ хранене.Не съм гладувала нито ден, с протеин и мазнини просто няма как да се тъпчеш (аз поне не мога), надявам се остлабването ми да е знак, че метаболизма ми бавно и славно влиза в релси вследствие на добрата и полезна храна.Този начин на хранене ми стана навик, лесен е за поддържане, силно се надявам след постигнатата цел тялото само да поддържа кг си.

И не че съм доволна все още от постигнатото, но за стимул на други, ще напиша:
Започнах в началото на март 2016 година от около 95 кг.Днес сутринта кантара показа 73 кг.Висока съм 166 см.Първата ми цел е 65 кг.Аз на 60-61 си се харесвам, явно имам по-тежка костна система.
На 26 май племенницата ми има абитуриентски бал, целта ми е дотогава да съм паднала още 3-4 кг.
Ако са повече, добре дошло.

# 678
  • тук и там
Жьонвиев,резултатът ти е супер!!!!!!!Това са много килограми.Браво за постигнатия резултат и за това че продължаваш да сваляш!Но...сама казваш,това ти е първата "диета".Аз през живота си си съм сваляла  2 пъти по 30 килограма и веднъж - 20.Другите не ги броя..С други думи-цял живот съм на диета,и явно и така ще го откарам,за съжаление.Харесвам ВМНВх,обаче това със "ядеш колкото искаш" не е приложимо при мен.С други думи-сигурна съм,че въпреки“обилното" хранене според теб-всъщност имаш калориен дефицит.Ако се чувстваш сита и не изпитваш глад и въпреки всичко имаш калориен дефицит е супер-всички към това се стремим,но на малцина се случва.Аз за да се нахраня-трябва да хапна доста мазнини,толкова-че при всички положения ще надвишавам калориите,необходими за отслабване...Така,че-кой каквото иска да ми обяснява,във количеството е смисъла.Можеш и шоколад да ядеш цял ден,пак ще отслабнеш...ако е само един да речем за деня. Mr. Green

# 679
  • София
Кайсия, според мен е безсмислено да си купуваш режим на Ипократис, предвид, че не е точно това, което търсиш. Ако наистина искаш режим с В, на твое място не бих харчила още пари, а бих отделила няколко часа да си трансформирам режима на Румяна със заменки, които на мен са ми вкусни и да си го разпиша. Мисля си, че като разкараш рецептите ѝ по режим, които са безвкусни и ги замениш с вкусни и разрешени, ще се получи точно това, което търсиш, но ще трябва да положиш малко усилия и да си го разпишеш за 2 седмици напред примерно. Хубавото при нея е, че има и сладки неща все пак, както и е разрешен черен шоколад. Реално вече няма да е нейн режим като замениш повечето неща, но ще запазиш калорийния прием и най-вече количествата. На Инес Субашка май също са и с В.

Предизвикателството на жабот е супер, но зависи дали можеш да издържиш и искаш да си без В.

# 680
Кайсия, ако искаш, мога да ти пратя всичките си режими от Ипократис, да видиш за какво става въпрос.
Скрит текст:
че даже може и да се пробваш с тях дали са ти ок и дали отслабваш

# 681
Благодаря,  Kaisia .    Simple Smile
Не знам...възможно е в някои дни да съм в калориен дефицит, в други не...
Ето днешното ми меню:
з-2 сварени яйца, резен домашна сланинка, кашкавал около кибритена кутийка, 3 чери доматки, чай
11ч-горещо натурално какао, минерална вода (в кафене)
о-1 наденичка, печена, зелена салата с авокадо
сз-1 ч ч телешки бульон (ако огладнея, че тези дни нещо нямам апетит)
в-най-вероятно пак наденичка със салата, ябълка/черен шоколад

# 682
  • София
Харесвам ВМНВх,обаче това със "ядеш колкото искаш" не е приложимо при мен.С други думи-сигурна съм,че въпреки“обилното" хранене според теб-всъщност имаш калориен дефицит.Ако се чувстваш сита и не изпитваш глад и въпреки всичко имаш калориен дефицит е супер-всички към това се стремим,но на малцина се случва.Аз за да се нахраня-трябва да хапна доста мазнини,толкова-че при всички положения ще надвишавам калориите,необходими за отслабване...Така,че-кой каквото иска да ми обяснява,във количеството е смисъла.
Не е съвсем "колкото искаш"  Wink Сметни си тук нуждите (лесно е) и действай с предизвикателството на Жабот  Peace http://www.ruled.me/guide-keto-diet/#

# 683
  • тук и там
Baroness,знам си нуждите-аз за това казвам,че ВМНВх не е съвсем"ядеш колкото искаш"Peace
Благодаря,Sinny29-ако реша за Ипократис,ще ти пиша на лични-да се пробвам една седмица дали ще издържа на подобен режим и след това да поръчвам евентуалено индивидуален.
4-седмичното предизвикателство ми е за сега следващото във списъка,трябва само да си купя продуктите и да се наканя да започна..
Момичета,моят режим не е измислен още-хем да хапвам каквото си искам,и колкото си искам-хем да слабея.. Mr. Green
Ей сега изядох три мазни свински ребра със масло,да тренирам за Жабот. Mr. GreenАми пак съм леко гладна.Понякога-като кажа на ММ“Още съм гладна ,ама нали съм на диета-няма да ям повече"-той ме съветва да изчакам 15 минути,защото толкова му трябва на мозъка да обработи сигнала от стомаха,че вече е пълен .Викам и след 15 минути и след един час, положението е пак същото-нещо няма добра комуникация между тях.,и стомаха и мозъкът ми постоянно подават само сигнал“Гладни сме"..Joy

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 15:31 от Kaisia

# 684
Предложението е отворено, когато решиш. Моята първоначална цел беше 8 кг, станаха 12 накрая след четвъртия месец. Задържам два месеца. Но мие трудно това вечно съобразяване. Високо мазнинно не мога да ям, много огладнявам след това, което е абсурдно, ама факт.

# 685
Кайсия, не трябва цял живот да си на диети, а трябва да откриеш правилният хранителен режим, с който или да сваляш, или да поддържаш. Не да сваляш по няколко пъти по 20-30кг, а после да си ги връщаш Peace Това натоварва и "поврежда" метаболизма. Честото гладуване, ограничаване от към калории и хранителни вещества - също.

# 686
  • тук и там
Да,знам-ама не мога да го открия правилният..Или по-точно ,има много правилни-обаче нито един до сега не съм успяла да следвам много дълго време,значи не е "моят режим"...
Като извинение-всичките си  големи качвания на килограми са били когато са бушували хормони.Първите 20-през пубертета,свалих ги.Първите 30-по време на бременност( и тях),вторите 30 -също..С други думи-като ме треснат хормоните,нямам удържане. Simple SmileЕ,и влача едни 10 килограма-качени след спиране на цигарите.Викам на ММ -ако взема пак да пуша,може да ги сваля тези 10 килограма ..А той-"А,по-добре недей,че то за това няма гаранция-може да пропушиш и да си останеш на същите килограми“.С други думи-хем пушачка,хем дебела... Mr. Green

# 687
Имаш достатъчно поръчани режими + безброй в интернет, та си прецени какво обичаш да ядеш (с изключение на хляб, сладко и газирано) и си направи меню според тези храни като не го караш с минимални количества Peace
И приятелят ми каза, че без 3-4 филии хляб на хранене (3 пъти на ден) и без сладко за десерт не може ама и той вече 3 дни си държи, че и днес ми заяви, че бил на гости на техните. Всички яли с хляб, а той дори не посегнал - въобще не искал да опита. Яде само по 2 филии до обяд, защото на работа хапва на крак и няма как да си носи от вкъщи нещо в кутии.
И аз мислех, че не мога без хляб, вафли и кола ама ей го - можело.

# 688
  • София
Зизу, едно е три дни - месец, два, друго за цял живот. Според мене е много трудно човек да си намери начина на хранене, с който никога повече да не напълнява. Като гледам и тази тема, макс 2-3 момичета да са споделили, че са открили начина си на живот, който да не изисква големи лишения.

# 689
При мен проблемът е, че организмът ми се стреми към килограмите, на които най-дълго съм била. От толкова режими, така и аз не съм открила този, на който мога да си карам до живот, без да се чувствам прецакана. Затова и спра ли режима, дори да не прекалявам с количествата, веднага почвам да си връщам килограмите.

Общи условия

Активация на акаунт