За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 78 062
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Може ли рецепта за пържоли, но приготвени във фурна?

# 61
  • Пловдив
Имам форма за торта с диаметър 27 см, но ми е необходим диаметър 20 см, мога ли да я пригодя по някакъв начин?

# 62

http://pep-4o.blogspot.bg/2014/11/3.html
Взимаш от тук марината, тази доза стига за 5-6 пържолки. Като са готови / ние ги чакаме да се мариноват 2-3 часа/  ги слагаш в тавичка с малко водичка и печеш във фурната. Стават много крехки и сочни, а сосчето е ммммм.   Grinning

# 63

Взимаш от тук марината, тази доза стига за 5-6 пържолки. Като са готови / ние ги чакаме да се мариноват 2-3 часа/  ги слагаш в тавичка с малко водичка и печеш във фурната. Стават много крехки и сочни, а сосчето е ммммм.   Grinning

Днес правих крила с тази марината за 3те лъжици. Много хубави бяха.

# 64

Вики, ти си най-голямото рекламно лице на тази марината  Wink  Hug   

Правих панирани пилешки дробчета,голямо пръскане,голямо нещо.Само по тавана няма олио.По плочките на стената го почистих.Как да махна олиото от стената(латекс)?Как пържите без да пръска навсякъде?Пробвах да покрия тигана с капак,пак същото.Голяма мръсотия.

с ново боядисване, но първо почисти, че мазното може пак да избие. Как изпръска на стената? Слагай в такива случаи нещо към стената, да пази

# 65
Вики, благодаря! Hug Отдавна съм си копнала рецептата на Пепчо, но не ѝ беше дошъл редът. Освен утре да я "сефтосам". Mr. Green

# 66
Вики, благодаря! Hug Отдавна съм си копнала рецептата на Пепчо, но не ѝ беше дошъл редът. Освен утре да я "сефтосам". Mr. Green

За утре досега ги тимари едни 30 пържолки мъж ми.  Grinning Joy Та спретна 12 дози от марината за да стигне и за пилето, а да има и сос в тавата. От месцето може и да остане, но сосчето цялото заминава.  Joy Joy
Пепчо призната си у нас за мастер  chef  bouquet Hug

# 67
  • София
Съжалявам, така не мога да ти кажа кой от двата е.
Скрит текст:
Ще ти кажа по спомен, първо е един магазин да разни луксозни съдове, много е скъп, него го прескачам, после  минавам през един за бижута, , после за ядките, после има магазин за перилни немски препарати и после мисля че е това което търсиш. Всеки ден минавам оттам, ама на, не мога точно да го цитирам кой е.

# 68
  • София
Правих панирани пилешки дробчета,голямо пръскане,голямо нещо.Само по тавана няма олио.По плочките на стената го почистих.Как да махна олиото от стената(латекс)?Как пържите без да пръска навсякъде?Пробвах да покрия тигана с капак,пак същото.Голяма мръсотия.
Ето това ще ти свърши фантастична работа. Поне на мен ми върши, без него не започвам пържене на каквото и да било. Мрежа срещу пръскане на мазнини:
Скрит текст:
[/spoiler]

# 69
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post_24.html

# 70
В случая сигурно дрочетата са били много мокри. Трябваше да ги подсушиш малко с дом. хартия. Аз точно за това избягвах пърженето на дроб, но откакто намерих хубава рецепта вече често правя. Нарязвам дроба, наръсвам го със сода бикарбонат и го оставям да почине. Самият дроб придобива друг цвят-сив. След това го измивам, подсушавам, овалвам в брашно. Става като дунапрен, мекичък. Дори телешки дроб стана страхотен. Като ходих в Асеновград много ми похвалиха дроба по одрински в един ресторант. Опитахме го-страхотен!! После си направихме. Голяма вкусотия.

# 71
  • Sofia
Може ли да препоръчате рецепта за свински пържоли с кисело зеле на фурна?

Чудя се и за торта, имам бисквити, заквасена сметана, течен шоколад, мога и разни блатове да спретна. Идеи?

# 72
  • Русе
Скрит текст:

Чудя се и за торта, имам бисквити, заквасена сметана, течен шоколад, мога и разни блатове да спретна. Идеи?

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3274.0.html

# 73
 Peace пържолите в зелев лист са страхотни, направи тях и аз ги препоръчвам Simple Smile
За тортата - напои бисквитите в мляко и нареждаш ред крем, ред бисквити, ядки ако имаш някакви натрошени, малко сладко... от заквасената сметана и течния шоколад ще получиш крем Simple Smile ако имаш и малко сладкарска да разбиеш да добавиш за пухкавост - още по-добре.

# 74
  • София

Торта "Ден и нощ"

Това е по-скоро сладкиш, но е много вкусен и лесен за приготвяне. Преди да го направя за първи път не очаквах, че ще е толкова сполучлив.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт