За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 78 442
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 3 161
Виж си съдържанието , трябва да е написано какъв е процентът на зехтин в него. Странно , че  е реагирало на студ, може би има повечко студено пресована субстанция в него. На мен ми е променял изцяло вида си чист екстра върджин , когато бях доляла в едни свежи сирена с подправки в бурканче. Като захаросан мен беше Laughing
Масло, съдържащо изключително масла, получени чрез обработка на продукта, получен след извличане на маслиново масло, и масла, получени директно от маслини.

# 661
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
обикновено това става когато е повече набухвателя.

Знаеш ли, че сега като каза, ми хрумва. Понеже не мерих с везничка и нямах усет колко брашно слагам, си казах - бе я да сложа аз малко повечко бакпулвер, за всеки случай. Явно от това е дошъл проблемът. Много благодаря!

# 662
  • Мнения: 2 815
За мъфините... На мен ми се струва,  че брашното е дошло една идея по-малко.

Скрит текст:
i_peych, уби ме с тази заливка  в/у тортата Crazy, каква е?

В рецептата всичко е описано.
3 пъти я четох преди да попитам  Laughing, не ми стана ясно... Крема с горена захар ли е или топинг?

# 663
  • София
  • Мнения: 12 701
обикновено това става когато е повече набухвателя.

Знаеш ли, че сега като каза, ми хрумва. Понеже не мерих с везничка и нямах усет колко брашно слагам, си казах - бе я да сложа аз малко повечко бакпулвер, за всеки случай. Явно от това е дошъл проблемът. Много благодаря!

Ами те мерките са в чаши. Не знам за какво ти е била нужна везна. Според мен, просто си променила рецептата с този сок от боровинки, който си добавила.  Peace

# 664
  • Мнения: 6 153
Защо мъфините с кисело мляко да не са хубави newsm78 С прясно ли е по-добре?

# 665
  • Мнения: 9 463
въпрос на вкус. аз харесвам 3-4 вида само, които правя с прясно мляко  Peace Пробвала съм и с вода, и с кисело мляко и заквасена сметана, но явно не са моите.

# 666
  • София
  • Мнения: 12 701
С кисело мляко правя Нежни портокалови мъфини с шоколад. Стават страхотни!  Heart Eyes

# 667
  • Мнения: 3 161
Из "тортата на Т. Маринова"
Начин на приготвяне: Ябълките се настъргват и към тях се слагат канелата и половината количество орехи. За крема на тортата се смесват заквасената сметана с 2 с.л. кафява захар.

те това изречение е объркващо. всичко на едно или две различни действия четем. един интервал барем.

# 668
  • Мнения: 9 463
Нали има точка? Първо смесваш ябълките с канелата и орехите, разстилаш на бисквитите, тогава крема - заквасената сметана със захарта.

# 669
  • Русе
  • Мнения: 6 172
Из "тортата на Т. Маринова"
Начин на приготвяне: Ябълките се настъргват и към тях се слагат канелата и половината количество орехи. За крема на тортата се смесват заквасената сметана с 2 с.л. кафява захар.

те това изречение е объркващо. всичко на едно или две различни действия четем. един интервал барем.

http://the-loves-green-kitchen.blogspot.bg/2017/01/blog-post_81.html

# 670
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
обикновено това става когато е повече набухвателя.

Знаеш ли, че сега като каза, ми хрумва. Понеже не мерих с везничка и нямах усет колко брашно слагам, си казах - бе я да сложа аз малко повечко бакпулвер, за всеки случай. Явно от това е дошъл проблемът. Много благодаря!
Ами те мерките са в чаши. Не знам за какво ти е била нужна везна. Според мен, просто си променила рецептата с този сок от боровинки, който си добавила.  Peace
Да, де, написах, че НЕ съм ползвала везна и като не ползвам, нямам усет. Wink А сок от боровинки не добавих, а просто те бяха пуснали при размразяването и това оцвети сместа тъмна.
Много добре изглеждат портокаловите мъфини.  chef За пръв чувам за смлян портокал в робот. Интересно ми е каква консистенция се получава. Представям си гъст сок с парченца плод.

Мира, същото като при пепчо - не са ни вкусни с кисело мляко. И аз съм пробвала със заквасена, с вода не съм. Пепи, съвсем си икономична.   Mr. Green

# 671
  • София
  • Мнения: 1 312
Моля за съвет Simple Smile
За пореден път ще се опитам да направя крем карамел и ако пак не стане вече ще ми е за последен.
Слагам 4 яйца, ч.ч. захар и литър мляко. Печа га да водна баня на 150 градуса, като накрая пускам вентилатор, да да се запече. Резултатът - воднист като пресечен, незапечен отгоре и на огромни шупли.
Къде бъркам  newsm78

# 672
  • Мнения: 2 374
Малко са яйцата.На литър мляко слагам 7-8 яйца.Виж рецепти и прецени.

# 673
  • София
  • Мнения: 5 738
Моля за съвет Simple Smile
За пореден път ще се опитам да направя крем карамел и ако пак не стане вече ще ми е за последен.
Слагам 4 яйца, ч.ч. захар и литър мляко. Печа га да водна баня на 150 градуса, като накрая пускам вентилатор, да да се запече. Резултатът - воднист като пресечен, незапечен отгоре и на огромни шупли.
Къде бъркам  newsm78
И аз мисля, че са малко яйцата. Виж на Пепчо рецептата. Май нямам несполучлив опит с нея.
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/10/blog-post_3.html?m=1

# 674
  • Мнения: 9 463
 Peace за яйцата, но и какво мляко ползваш е важно. Ако е нискомаслено става с такъв вкус. И не включвай вентилатор.

chrissy, икономията е майка на мизерията  Laughing факт е, че не обичам да хвърлям храна, но и че никога не правя сметка колко ще излезе. А кексчетата с гореща вода бяха нашумели преди време в един друг форум, та и аз реших да ги опитам  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт