За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 78 444
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе
много се нашумя с тази торта, а не е нищо особено - бисквити, настъргани ябълки, заквасена сметана.
Закуска и аз не харесвам. Слагай си каквито имаш, а ако искаш да постигнеш контраст на бяло и кафяво, наръси върху ябълките слой какао и ще стане.

Може да почерпи идеи оттук

# 646
  • Някъде там
много се нашумя с тази торта, а не е нищо особено - бисквити, настъргани ябълки, заквасена сметана.
Закуска и аз не харесвам. Слагай си каквито имаш, а ако искаш да постигнеш контраст на бяло и кафяво, наръси върху ябълките слой какао и ще стане.
Пепи благодаря  bouquet,така и ще направя.Правила съм подобна но без ябълките,харесаха я в къщи,за това искам и тази да пробвам.

i_peych и на теб благодаря  bouquet,много сте мили.

# 647
Здравейте имам нужда от помощ ще правя торта с маскрапоне и течна сметана ,но досега не съм правила та въпроса ми е преди разбиване от хладилника ли директно или да са на стайна температура?

# 648
  • Русе
Здравейте имам нужда от помощ ще правя торта с маскрапоне и течна сметана ,но досега не съм правила та въпроса ми е преди разбиване от хладилника ли директно или да са на стайна температура?

Първо разбий маскарпонето с телена бъркалка /не миксер/. След това студената сметана от хладилник и внимателно прибави вече бухналата сметана към разбитото маскарпоне, като бъркаш с дървена бъркалка. Успех!

# 649
Ето торта с ябълки и бисквити. Правила съм я и я одобрихме. Предпочитам я през лятото, защото не се обработва топлинно, което си е плюс за жегите.

http://www.vkusnoteka.bg/2012/11/blog-post_29.html

# 650
i_peych, уби ме с тази заливка  в/у тортата Crazy, каква е?

# 651
Може ли рецепта за хубав солен кекс с - шунка, кашкавал, домати Praynig

# 652
  • München, Deutschland
Включвам се с един странен проблем.
Правих мъфини вчера от непроверен блог  #Cussing out. Попрепекох ги повечко, защото се заблеях (имат сок от боровинки, затова са толкова тъмни, не съм ги изгорила чак толкова  Embarassed), отгоре стана твърда коричка, отвътре са добре. Обаче, след като се надигнаха, спаднаха обратно.  Shocked Такова нещо при мъфини не бях виждала.

Продуктите ми не са с нещо по-различни от друг път, само рецептата...
Ето рецептата, а ето и снимка на злополучните мъфини. Ще се изядат, на вкус са добре, но естетично са просто отвратителни. Напълних достатъчно гнездата, но така и не се вдигнаха много.

Имате ли идея къде съм сбъркала?

http://www.yammiesnoshery.com/2015/01/the-best-blueberry-muffins-ever.html

# 653
  • Русе
Скрит текст:
i_peych, уби ме с тази заливка  в/у тортата Crazy, каква е?

В рецептата всичко е описано.

# 654
Моля,

кажете в кай магазин в София или онлайн такъв се продават хубави топери за торта и формички за мъфини, подходящи за детски рожден ден.

# 655
  • WonderLand
Включвам се с един странен проблем.
Правих мъфини вчера от непроверен блог  #Cussing out. Попрепекох ги повечко, защото се заблеях (имат сок от боровинки, затова са толкова тъмни, не съм ги изгорила чак толкова  Embarassed), отгоре стана твърда коричка, отвътре са добре. Обаче, след като се надигнаха, спаднаха обратно.  Shocked Такова нещо при мъфини не бях виждала.

Продуктите ми не са с нещо по-различни от друг път, само рецептата...
Ето рецептата, а ето и снимка на злополучните мъфини. Ще се изядат, на вкус са добре, но естетично са просто отвратителни. Напълних достатъчно гнездата, но така и не се вдигнаха много.

Имате ли идея къде съм сбъркала?

http://www.yammiesnoshery.com/2015/01/the-best-blueberry-muffins-ever.html

За мен има няколко варианта. Или си сложила солта върху содата директво и солта е "угасила" содата, или количеството заквасена сметана е било малко за да активизира содата. Може и да си ги изкарала от фурната прекалено бързо и от топлинния шок да са се спатъхнали. Аз като правя мъфини изключвам фурната и леко открехвам вратата за да се охлаждат постепенно и да не спадат.

# 656
  • München, Deutschland
С бакпулвер ги правих.  Thinking
А за изваждането - винаги съм изваждала директно, но дори когато си съчинявам сама рецепта според наличностите, не е имало такова нещо. А попринцип изобщо не бих сложила кисело мляко в мъфини, но така е тази рецепта.

# 657
  • WonderLand
С бакпулвер ги правих.  Thinking
А за изваждането - винаги съм изваждала директно, но дори когато си съчинявам сама рецепта според наличностите, не е имало такова нещо. А попринцип изобщо не бих сложила кисело мляко в мъфини, но така е тази рецепта.

Аз съм слагала кисело мляко и е ставало добре, ама знам ли...

# 658
  • София
Според мен проблемът е при печенето, а не в продуктите.

# 659
обикновено това става когато е повече набухвателя. Да не си ползвала самонабухващо брашно + бакпулвера?  Не е от киселото мляко. Не предпочитам мъфини с кисело мляко, но съм правила - не се спъхват така

Общи условия

Активация на акаунт