За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 78 444
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе
  • Мнения: 6 174
много се нашумя с тази торта, а не е нищо особено - бисквити, настъргани ябълки, заквасена сметана.
Закуска и аз не харесвам. Слагай си каквито имаш, а ако искаш да постигнеш контраст на бяло и кафяво, наръси върху ябълките слой какао и ще стане.

Може да почерпи идеи оттук

# 646
  • Някъде там
  • Мнения: 19 153
много се нашумя с тази торта, а не е нищо особено - бисквити, настъргани ябълки, заквасена сметана.
Закуска и аз не харесвам. Слагай си каквито имаш, а ако искаш да постигнеш контраст на бяло и кафяво, наръси върху ябълките слой какао и ще стане.
Пепи благодаря  bouquet,така и ще направя.Правила съм подобна но без ябълките,харесаха я в къщи,за това искам и тази да пробвам.

 i_peych и на теб благодаря  bouquet,много сте мили.

# 647
  • Мнения: 454
Здравейте имам нужда от помощ ще правя торта с маскрапоне и течна сметана ,но досега не съм правила та въпроса ми е преди разбиване от хладилника ли директно или да са на стайна температура?

# 648
  • Русе
  • Мнения: 6 174
Здравейте имам нужда от помощ ще правя торта с маскрапоне и течна сметана ,но досега не съм правила та въпроса ми е преди разбиване от хладилника ли директно или да са на стайна температура?

Първо разбий маскарпонето с телена бъркалка /не миксер/. След това студената сметана от хладилник и внимателно прибави вече бухналата сметана към разбитото маскарпоне, като бъркаш с дървена бъркалка. Успех!

# 649
  • Мнения: 15 046
Ето торта с ябълки и бисквити. Правила съм я и я одобрихме. Предпочитам я през лятото, защото не се обработва топлинно, което си е плюс за жегите.

http://www.vkusnoteka.bg/2012/11/blog-post_29.html

# 650
  • Мнения: 2 815
i_peych, уби ме с тази заливка  в/у тортата Crazy, каква е?

# 651
  • Мнения: 4 134
Може ли рецепта за хубав солен кекс с - шунка, кашкавал, домати Praynig

# 652
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Включвам се с един странен проблем.
Правих мъфини вчера от непроверен блог  #Cussing out. Попрепекох ги повечко, защото се заблеях (имат сок от боровинки, затова са толкова тъмни, не съм ги изгорила чак толкова  Embarassed), отгоре стана твърда коричка, отвътре са добре. Обаче, след като се надигнаха, спаднаха обратно.  Shocked Такова нещо при мъфини не бях виждала.

Продуктите ми не са с нещо по-различни от друг път, само рецептата...
Ето рецептата, а ето и снимка на злополучните мъфини. Ще се изядат, на вкус са добре, но естетично са просто отвратителни. Напълних достатъчно гнездата, но така и не се вдигнаха много.

Имате ли идея къде съм сбъркала?

http://www.yammiesnoshery.com/2015/01/the-best-blueberry-muffins-ever.html

# 653
  • Русе
  • Мнения: 6 174
Скрит текст:
i_peych, уби ме с тази заливка  в/у тортата Crazy, каква е?

В рецептата всичко е описано.

# 654
  • Мнения: 2 855
Моля,

кажете в кай магазин в София или онлайн такъв се продават хубави топери за торта и формички за мъфини, подходящи за детски рожден ден.

# 655
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Включвам се с един странен проблем.
Правих мъфини вчера от непроверен блог  #Cussing out. Попрепекох ги повечко, защото се заблеях (имат сок от боровинки, затова са толкова тъмни, не съм ги изгорила чак толкова  Embarassed), отгоре стана твърда коричка, отвътре са добре. Обаче, след като се надигнаха, спаднаха обратно.  Shocked Такова нещо при мъфини не бях виждала.

Продуктите ми не са с нещо по-различни от друг път, само рецептата...
Ето рецептата, а ето и снимка на злополучните мъфини. Ще се изядат, на вкус са добре, но естетично са просто отвратителни. Напълних достатъчно гнездата, но така и не се вдигнаха много.

Имате ли идея къде съм сбъркала?

http://www.yammiesnoshery.com/2015/01/the-best-blueberry-muffins-ever.html




За мен има няколко варианта. Или си сложила солта върху содата директво и солта е "угасила" содата, или количеството заквасена сметана е било малко за да активизира содата. Може и да си ги изкарала от фурната прекалено бързо и от топлинния шок да са се спатъхнали. Аз като правя мъфини изключвам фурната и леко открехвам вратата за да се охлаждат постепенно и да не спадат.

# 656
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
С бакпулвер ги правих.  Thinking
А за изваждането - винаги съм изваждала директно, но дори когато си съчинявам сама рецепта според наличностите, не е имало такова нещо. А попринцип изобщо не бих сложила кисело мляко в мъфини, но така е тази рецепта.

# 657
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
С бакпулвер ги правих.  Thinking
А за изваждането - винаги съм изваждала директно, но дори когато си съчинявам сама рецепта според наличностите, не е имало такова нещо. А попринцип изобщо не бих сложила кисело мляко в мъфини, но така е тази рецепта.
 

Аз съм слагала кисело мляко и е ставало добре, ама знам ли...

# 658
  • София
  • Мнения: 10 825
Според мен проблемът е при печенето, а не в продуктите.

# 659
  • Мнения: 9 463
обикновено това става когато е повече набухвателя. Да не си ползвала самонабухващо брашно + бакпулвера?  Не е от киселото мляко. Не предпочитам мъфини с кисело мляко, но съм правила - не се спъхват така

Общи условия

Активация на акаунт