За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 78 438
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 5 643
в края я слагам. Слагам тиквата - нарязана на големи парчета с кората нагоре. Отдолу в тавата - вода. Пече се така около час, на не много силна фурна, около 180*, изваждам тавата, обръщам парчетата и ги поръсвам със захар. И моите са  домашни, но така хваща коричка отгоре. Така пека около 20 мин, долу във фурната, 200*, ако водата се е изпарила първия път - добавям по малко, да не изсъхва.

Така не съм пекла с кората надолу. Но винаги я беля. Непременно ще я оставя с "облеклото" й следващия път  bouquet

# 631
  • Мнения: 19 085
Как се съхранява осолена сланина извън фризер? Трябва ли да се сложи пак в солена саламура или само да се залее с преварена вода?  newsm78

# 632
  • Мнения: 3 161

Тия неща замръзват ли? В момента вътре е като бяла пяна. като нещо между течно и твърдо състояние. Абе не изглежда добре.

# 633
  • Русе
  • Мнения: 8 807

Тия неща замръзват ли? В момента вътре е като бяла пяна. като нещо между течно и твърдо състояние. Абе не изглежда добре.
Да, истинският студенопресован зехтин, без примеси, при ниски градуси се сгъстява, помътнява, точно, както го виждате.

# 634
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 046
На мен точно този ми е ставал от ниски Т на малки восъкоподобни парченца.
Като го сложих в стаята си се оправи.

# 635
  • Мнения: 3 161


Pomace е по-мизерното от Extra Virgin нали?

# 636
  • София
  • Мнения: 11 198


Pomace е по-мизерното от Extra Virgin нали?

Мисля, че това е рафиниран зехтин.

# 637
  • Мнения: 9 463
Как се съхранява осолена сланина извън фризер? Трябва ли да се сложи пак в солена саламура или само да се залее с преварена вода?  newsm78
завий  в торбичка и в хладилника. Няма смисъл да слагаш в саламура, нали е била и е осолена? Докато се стопли ще си издържа в хладилник.

# 638
  • Мнения: 17 268


Pomace е по-мизерното от Extra Virgin нали?

Мисля, че това е рафиниран зехтин.
"Истинският зехтин е само т.н. Екстра върджин, или т.н. "Първа студена преса". Всичко останало е по-ниско качество извлек, включително и със съвременни и високотехнологични средства за екстрахиране, но така или иначе, по-ниско качество.
Дотук добре, но "Зехтин помаче" просто не е зехтин. Това е смес от растителни масла, най-често олио и от 5 до 8% (в редки случаи) добавка на зехтин от най-долно качество, така че , на практика това си е олио за глупаци, което ни продават на значително по-висока цена, маскирайки го като зехтин. "
http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?t=4079

Има доста информация в нета за състава на "помас". Аз рядко купувам , защото съдържанието на чист зехтин в него е ниско , другото са добавки на други видове масла .
Виж си съдържанието , трябва да е написано какъв е процентът на зехтин в него. Странно , че  е реагирало на студ, може би има повечко студено пресована субстанция в него. На мен ми е променял изцяло вида си чист екстра върджин , когато бях доляла в едни свежи сирена с подправки в бурканче. Като захаросан мен беше Laughing

# 639
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Аз пък тиквата като я изпека наръсвам със захар и действам с горелката  Mr. Green

# 640
  • Мнения: 19 085
Скрит текст:
Как се съхранява осолена сланина извън фризер? Трябва ли да се сложи пак в солена саламура или само да се залее с преварена вода?  newsm78
завий  в торбичка и в хладилника. Няма смисъл да слагаш в саламура, нали е била и е осолена? Докато се стопли ще си издържа в хладилник.
Благодаря! bouquet

# 641
  • Някъде там
  • Мнения: 19 147
Здравейте.Ако заменя бисквитите Закуска, в така нашумялата торта на Тереза Маринова с ето тези
Скрит текст:
дали ще се получи същия ефект?Не обичаме бисквити закуска.Вкуса им, ни е странен.

# 642
  • Мнения: 24 379
Не знам за коя торта става въпрос, но според мен няма значение какви са бисквитите, Закуска и аз не ги харесвам.
Правих бисквитена торта с показаните и се получи страхотно, бисквитите са много хубави.

# 643
  • Някъде там
  • Мнения: 19 147
Не знам за коя торта става въпрос, но според мен няма значение какви са бисквитите, Закуска и аз не ги харесвам.
Правих бисквитена торта с показаните и се получи страхотно, бисквитите са много хубави.
ето тази
Скрит текст:
Благодаря за отговора.Ще пробвам,нищо че не са шоколадови.

# 644
  • Мнения: 9 463
много се нашумя с тази торта, а не е нищо особено - бисквити, настъргани ябълки, заквасена сметана.
Закуска и аз не харесвам. Слагай си каквито имаш, а ако искаш да постигнеш контраст на бяло и кафяво, наръси върху ябълките слой какао и ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт