За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 79 399
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе
Здравейте! А в баница със спанак мога ли да го сложа суров? Или трябва да го задуша първо?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_8.html

# 526
  • София
Правих кюфтета с бял сос. Бульонът, в който вряха кюфтета изхвърля ли се? Толкова вкусно ми мирише, че ви е жал  Blush

Здравейте! А в баница със спанак мога ли да го сложа суров? Или трябва да го задуша първо?
Може и суров, но със задушен на мен ми е по-вкусно.

# 527
Аз използвам обикновено бульонът за самия сос.

# 528
  • София
Правих кюфтета с бял сос. Бульонът, в който вряха кюфтета изхвърля ли се? Толкова вкусно ми мирише, че ви е жал  Blush

Не, недей да го изхвърляш, а сложи 2- 3 картофа, морков, целина, парче чушка и направи една супичка, добави и масло за аромат. Магданоз.

# 529
  • Русе
Скрит текст:

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/02/blog-post_90.html

# 530
Всъщност наистина може да стане чудна супичка, аз обаче предпочитам с такива бульони да готвя крем супи.

# 531
  • София

Не, недей да го изхвърляш, а сложи 2- 3 картофа, морков, целина, парче чушка и направи една супичка, добави и масло за аромат. Магданоз.
То има морковче и целина вътре. Сложих ги за аромат на кюфтенцата (нямам представа дали наистина дават някакъв арумат, така ми хрумна просто Thinking) Ще добавя още зеленчуци и щеу направя супа. Благодаря!

# 532
Искам за почивните дни да забъркам един сиреник. Дали може от предната вечер да омеся тестото и да го забравя в хладилника, а сутринта само да оформя и изпека?

# 533
  • София
Искам за почивните дни да забъркам един сиреник. Дали може от предната вечер да омеся тестото и да го забравя в хладилника, а сутринта само да оформя и изпека?
Можеш, но нека тестото да е в голяма и дълбока купа, за да не хукне из хладилника... Simple Smile

# 534
 Sad Здравейте. Вече три пъти опитвам да направя кекс с банани по различни рецепти и всеки път стават глетави  Cry Мъфини с банани два пъти правих и стана супер, но кексовете - не и не.

Моля, дайте хубава рецепта за кекс с банани, ако може да не стане глетав. Rolling Eyes

# 535
  • София
Имам пакет фино смлени бланширани бадеми и пакет кокосови стърготини x 200g. Какво да ги правя?

# 536
  • Sofia
Имам пакет арабски хляб/питки.
За какво мога да ги ползвам/без дюнери/?

# 537
  • София
Sad Здравейте. Вече три пъти опитвам да направя кекс с банани по различни рецепти и всеки път стават глетави  Cry Мъфини с банани два пъти правих и стана супер, но кексовете - не и не.

Моля, дайте хубава рецепта за кекс с банани, ако може да не стане глетав. Rolling Eyes

Влажен бананов хляб

Пухкав какаово-бананов кекс

На снимките се вижда добре, че не са глетави.  Peace

Имам пакет фино смлени бланширани бадеми и пакет кокосови стърготини x 200g. Какво да ги правя?

За смлените бадеми препоръчвам Фруктови сладки, както и Сладки с джинджифил.

# 538
  • София
Скрит текст:
Sad Здравейте. Вече три пъти опитвам да направя кекс с банани по различни рецепти и всеки път стават глетави  Cry Мъфини с банани два пъти правих и стана супер, но кексовете - не и не.

Влажен бананов хляб

Пухкав какаово-бананов кекс

На снимките се вижда добре, че не са глетави.  Peace

За смлените бадеми препоръчвам Фруктови сладки, както и Сладки с джинджифил.
А, нещо, което не се меси, че нямам много време да меся, да изрязвам, оформям и чак тогава да пека? Иначе рецептите ми харесват.

# 539
В рецепта за козуначени кифлички на 500 гр. брашно се слага 20 гр. прясна мая. Това на какво количество суха мая се равнява?

Благодаря. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт