Пастафарианство

• 12 448
  • 111
  •   1
Отговори
# 60
За мен непорочното зачатие не е теория, а митология. Красива приказка. Теория е нещо, което може да се подкрепи с аргументи.

# 61
За мен непорочното зачатие не е теория, а митология. Красива приказка. Теория е нещо, което може да се подкрепи с аргументи.

Не го казвай на кварталния поп  Rolling Eyes
Шегичка.

Тъй де, аз разбирам ценностите, които християнството проповядва с една малка част от тях даже съм съгласна, но е безумие разни притчи, които са написани, за да се онагледи моралът, да се преподават в училище като фактологична истина.

# 62
  • инфантилно и разглезено хлапе
 Еми тогава атеистите и невярващите нека да си построят техни отделни атеистични училища с различна учебна програма, в които да се казва на хлапетата, че живота се самозараждал от пясък и кал и че атеистите са просто говорещи мутирали маймуни. Какъв е проблемът?  Mr. Green
Аз съм за. Peace

# 63
Еми тогава атеистите и невярващите нека да си построят техни отделни атеистични училища с различна учебна програма, в които да се казва на хлапетата, че живота се самозараждал от пясък и кал и че атеистите са просто говорещи мутирали маймуни. Какъв е проблемът?  Mr. Green

Има си, наричат се светски училища. Там теориите са си теории, а законите са си закони. В България държавните училища претендират за светски  Peace

# 64
Ясно. Сигурно затова българското образование е толкова смотано.

# 65
ами България, както и повечето цивилизовани държави са светски, така че няма нужда да "си строим" училища. Все още има религиозни училища, които са частни и скъпи, но дори и в тях не се учи "теорията" и "науката" криеционализъм.

# 66
Значи тия с гевгирите на главите правилно са ги отрязали.

# 67
Ами не, защото те не искат да се бъркат в светската държава и училище, а да си регистрират религия. Май сциентолозите са получили регистрация.

# 68
Всъщност има ли друга отказана регистрация, освен тази на пастафарианците?

# 69
На мен ми отказаха регистрация преди година

# 70
Извинявай, че любопитствам, би ли споделила какво точно си се опитала да регистрираш?

# 71
Опитах да регистрирам дюдеизма.

# 72
  • Пловдив
Не стана ли ясно, че хората протестират срещу налагането на креационизма в училищата?

Желанието им за регистрация е вид протест, който не е лишен от логика (прочетете първия хамстерски пост).
Този въпрос пък защо? Открай време е ясно, мисля, на повечето, няма нужда тепърва да става.
Обаче се зачудих покрай въпроса: за целите на протеста им кое е по-добре според вас - да ги регистрират, или да им откажат (само на първа инстанция, окончателно и т.н.)? Simple Smile

# 73
Някой по-горе каза, че имало хора, които вярвали и били заблудени.

Не знам кое е по-добре. За мен е ок училището да е светско и да няма регистрация на религии. Всеки може да си ги изповядва и без да са регистрирани. Аз полза от БПЦ не виждам. Регистрацията води до едни пари, които се плащат на разните религиозни формации, така че за мен е по-добре да няма подобно нещо.

Да се издържат от дарения, а и да правят такива, но не им се случва в БГ. Нито мщфтийството, нито БПЦ са направили нещо смислено до сега.

# 74
  • волно калдъръмче
Та, накратко, бих подкрепила пастафарианството, но през зимата не пия бира. Това ме спира.
А, то тогава са бирени пости - цели 3 месеца и кусур.

Общи условия

Активация на акаунт