Пастафарианство

• 12 438
  • 111
  •   1
Отговори
# 45
Факт е, че теорията на еволюцията има слаби места. Не виждам обаче как това прави креационизмът по-достоверен. В крайна сметка всеки е свободен (или би трябвало да е свободен) да вярва в каквото намери за добре. Което ни връща на темата - доводите на съда при отказа за регистрация са нелепи. В страната ни има регистрирани повече от 100 вероизповедания, единствено пастафарианците са проблем

# 46
  • Пловдив
Не е казано, че са им отказали регистрация по причина, че са проблем.

# 47
  • Варна

Ами какво искаш да се преподава, лъжите за самозараждане на живот от нищото ли?

"Самозараждане на живот от нищото" е била още една теория за възникване на живота, която е господствала доста дълго време. И пак учени са я оборили. Представянето на лъжливи твърдения като наука е доста опасно явление в съвременното общество. Крайно време е да се обърне внимание на това.

# 48
Аз предпочитам децата да се стимулират да мислят и да търсят отговори, а не да им се задават готови теории.

# 49
  • инфантилно и разглезено хлапе
 След като животът не може да се самозаражда как се появил отначало?

# 50
  • Русе
  Явно може.

# 51
  • София
Аз предпочитам децата да се стимулират да мислят и да търсят отговори, а не да им се задават готови теории.
Абсолютно. Особено пък толкова абсурдни като:
Смятам, че щом е регистрирано вероизповедание, в което зомби евреин, който сам си е баща, те вкарва завинаги в градина след като умреш, но само след като символично ядеш плътта му и пиеш кръвта му, и телепатически му казваш че той ти е господар, за да може той да премахне злото, което той сам е сложил в теб, след като жена-ребро е изяла плод от магическо дърво, подлъгана от говореща змия, е съвсем логично да се регистрира и Църква на летящо спагетено чудовище...
(и от мен "+" на Нервен Хамстер)

Та, накратко, бих подкрепила пастафарианството, но през зимата не пия бира. Това ме спира.

# 52
  Явно може.

Откъде знаеш?

# 53
  • Русе
  Ами има го. Това не може да се отрече.

# 54
  Ами има го. Това не може да се отрече.
И как се появил първоначално?

# 55
Ами търси отговора де. Това е интересното. Така сме стигнали до етап, човек, който вярва в креационизма да пише в интернет форум и да ни убеждава, че животът не се е зародил в следствие на природни процеси.

# 56
В училище теориите трябва да се преподават като теории, а законите като закони. Креационизмът и теорията на еволюцията са теории, нека се представят като такива на децата, а те нека помислят, поживеят с теориите, разговарят с обкръжението си и т.н. и преценят за себе си. Други неща като Питагоровата теорема е доказана по над 20 начина и там съм съгласна, че може да се преподава фактологично.
Но най-важното, спагетеното чудовище е протест срещу насаждането на теории като доказани истини, съмнителни факти и една гола книга, от която повечето научна фантастика е по-добра.

Скрит текст:
Е, признавам има политеистични религии със завладяващ сюжет все пак...

# 57
Хората са склонни да вярват в какво ли не. Има култ по Стар Трек, Междузвездни войни и сега вампирските саги. Децата трябва да се стимулират да търсят, а то не е и трудно, защото те са любоптни и ако не ги вкарваме в коловози, може би ще открият как точно се е зародил животът.

# 58
В училище теориите трябва да се преподават като теории, а законите като закони. Други неща като Питагоровата теорема е доказана по над 20 начина и там съм съгласна, че може да се преподава фактологично.
След като самозараждането на живота е опровергано научно и фактологически е напълно нормално да го разкарат от всяко нормално училище. Защо трябва да пълнят главите на дечицата с лъжи?

# 59
Аз за самозараждане не съм казвала нищо. Но пък и теории за непорочно зачатие мисля, че всеки лекар би могъл да опровергае. Така че не виждам причина да се изучава и тази теория. Е, ако човек реши да изучава религията - да, но да го преподават като фактологична истина...

Аз между другото казах за теория на еволюцията, което е друго нещо. Там няма нищо фрапантно, а по-скоро нормалния ход на нещата - мутации, естествен подбор и т.н.

Иначе преди бях гледала клипче в youtube, в което питат деца, чували ли са за теория на еволюцията и повечето или не бяха, или им беше в графата "научна фантастика".

Общи условия

Активация на акаунт