Малко трудна тема...за болестта - РАК !!!

• 621 817
  • 1 842
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София и там където не се пуши
Thinking
И сега след цялата тази мъка, може би не е тук мястото да задам риторичния вече въпрос: Кой би могъл да бъде против Евтаназията? Разбирам че любовта ни кара да искаме живота да е вечен но след като ни се доказва за сетен път, че не само свършва ами има много много болка как може да не сме уредили най-важния път на човека - пътя към вечността? Защо да оставим бизкия да агонизира? Евтаназията се практикува в едни от най-хуманните и социални държави, където медициниския персонал е колкото болните а не като тук на една сестра по 20 души?!?! - Белгия, Холания, щата Орегон, в Швейцария от скоро даже разрешиха със закон Евтаназията за душевно болни, доказаха че болката във всяко нейно измерение е унижваща и ненужна. Нека и в България разрешим със закон да си отидат тези които просто го искат, които с горещи очи ни молят за това да се облекчат. Как да гледаме на новини като тази че някъде бил свършил временно морфина? Колко време в агония е дълго - секунда две, минути??? Ще кажа че и един миг е много за такива болни. Или новината че не били дали обезболяващ морфин на болния защото сърцето му нямало да издържи??? Еми кажете ми два месеца болки пред това да се унесе и да заспи като ангел? Морфина не е наркотик за наркомани, той е дар от природата за едни специални случаи.
Всеки си има час и ако не искаме да пуснем някой, какво насила ли ще го държим да агонизира за наше евентуално успокоение??? Трябва да сме смели дори и тогава, нека свободата на личността бъде свещена в най-светлия миг - когато душата полита към необятната вселена.

Shocked само мога да кажа за това ако трябва да се отвори отделна тема.

# 1 021
Не знам кога се прилага евтаназия, но на татко му се живееше още, дори и с болките.
Казваше, че най ще му е мъчно за внучките. Гледаше снимките им и плачеше.Радваше им се, когато ходихме на гости. Само той си знае какво му е било.
Майка със сигурност нямаше да го направи. Три пъти го връща от "оня"свят.
До последно не се даде. Почивай в мир, татко!

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 21:11 от Рамбо Силек

# 1 022
Thinking
И сега след цялата тази мъка, може би не е тук мястото да задам риторичния вече въпрос: Кой би могъл да бъде против Евтаназията? Разбирам че любовта ни кара да искаме живота да е вечен но след като ни се доказва за сетен път, че не само свършва ами има много много болка как може да не сме уредили най-важния път на човека - пътя към вечността? Защо да оставим бизкия да агонизира? Евтаназията се практикува в едни от най-хуманните и социални държави, където медициниския персонал е колкото болните а не като тук на една сестра по 20 души?!?! - Белгия, Холания, щата Орегон, в Швейцария от скоро даже разрешиха със закон Евтаназията за душевно болни, доказаха че болката във всяко нейно измерение е унижваща и ненужна. Нека и в България разрешим със закон да си отидат тези които просто го искат, които с горещи очи ни молят за това да се облекчат. Как да гледаме на новини като тази че някъде бил свършил временно морфина? Колко време в агония е дълго - секунда две, минути??? Ще кажа че и един миг е много за такива болни. Или новината че не били дали обезболяващ морфин на болния защото сърцето му нямало да издържи??? Еми кажете ми два месеца болки пред това да се унесе и да заспи като ангел? Морфина не е наркотик за наркомани, той е дар от природата за едни специални случаи.
Всеки си има час и ако не искаме да пуснем някой, какво насила ли ще го държим да агонизира за наше евентуално успокоение??? Трябва да сме смели дори и тогава, нека свободата на личността бъде свещена в най-светлия миг - когато душата полита към необятната вселена.
И според мен това е за друга тема! Със сигурност ще има много противоречиви отговори.

# 1 023
Здравейте,
 от мен за всички вас първо една голяма  Hugл
  Чета темата от време на време, но за първи пиша тук..накратко, преди три години откриха рака на гърдата на свекърва ми в начален стадий..след две години и оперираха айчниците от киста, в момента тя твръди чевсичко и е наред...ние живеем на 2000км от нея и е трудно да преценя дали е така, но дори и деверми незнае със сигурност резултатите от последните изследвания. Не допуска никого до тези неща...през тези три години се родиха нейни три внуци, мислех си че тзи щастливи събития /бяхме женени с мъжа ми 7 години преди да имаме дете/, ще я накарат малко да повярва и да излезне от депресията, в която беше изпаднала преди операцията, но уви..в момента е в по-лоша депресия от преди не иска да контактва почти с никой и постоянно повтаря, че незнае колко и остава въпреки че засега била добре. В интерес на стината незнам с какво да и помогна..затова пиша тук да ми дадете съвет, идея....много гадто наистина...имама и леля, която от 10г насам се бори с тази болест, но тя не е с толкова паднал дух. Въпреки че свекърва ми се познава с нея, нищо и никой не може да я накара да потърси помощ от някого пък бил и човек с подобна на нейната съдба.
Шначе за сажаление от таз иболест починаха в последните години много близки за мен хора.....за съжаление

Дали можете да ми кажате как се прави извлек от алое аз ще и напиша, тя има старо алое в тях си....наистина незнам как да и помогна..предложих и да дойде при нас за малко да се порасее, но тя не иска под предлог, че не можела да се справя с децата..то кой ли иска от нея сама тя да ги гледа, но...

Незнам наистина незнам, дори несъм наясно точно какво бих искала да ми отговорите, наистина.....
Поздрави Hug

# 1 024
vihronrav, докато тя сама не си повярва, че всичко е наред, няма да излезе от депресията.
По принцип досега подхождах много скептично към книги, уверяващи в силата на мисълта, на подсъзнанието, на мечтите и желанията, но наскоро осъзнах, че докато отричам и не вярвам в "тези неща", няма и да ми се случат. В момента чета книгата "Подсъзнанието може всичко" - написана е достъпно и увлекателно. Можеш да й я подариш и просто да й кажеш да я прочете, в най-лошият случай няма да й навреди. Автор е Джон Кехоу. Успех и скорошно оздравяване на свекърва ти!   bouquet

# 1 025
  • София
Здравейте,
 от мен за всички вас първо една голяма  Hugл
  Чета темата от време на време, но за първи пиша тук..накратко, преди три години откриха рака на гърдата на свекърва ми в начален стадий..след две години и оперираха айчниците от киста, в момента тя твръди чевсичко и е наред...ние живеем на 2000км от нея и е трудно да преценя дали е така, но дори и деверми незнае със сигурност резултатите от последните изследвания. Не допуска никого до тези неща...през тези три години се родиха нейни три внуци, мислех си че тзи щастливи събития /бяхме женени с мъжа ми 7 години преди да имаме дете/, ще я накарат малко да повярва и да излезне от депресията, в която беше изпаднала преди операцията, но уви..в момента е в по-лоша депресия от преди не иска да контактва почти с никой и постоянно повтаря, че незнае колко и остава въпреки че засега била добре. В интерес на стината незнам с какво да и помогна..затова пиша тук да ми дадете съвет, идея....много гадто наистина...имама и леля, която от 10г насам се бори с тази болест, но тя не е с толкова паднал дух. Въпреки че свекърва ми се познава с нея, нищо и никой не може да я накара да потърси помощ от някого пък бил и човек с подобна на нейната съдба.
Шначе за сажаление от таз иболест починаха в последните години много близки за мен хора.....за съжаление

Дали можете да ми кажате как се прави извлек от алое аз ще и напиша, тя има старо алое в тях си....наистина незнам как да и помогна..предложих и да дойде при нас за малко да се порасее, но тя не иска под предлог, че не можела да се справя с децата..то кой ли иска от нея сама тя да ги гледа, но...

Незнам наистина незнам, дори несъм наясно точно какво бих искала да ми отговорите, наистина.....
Поздрави Hug
Малко отзад напред ще пиша.Погледни в клуба на болните от рак в dir.bg.Там има в закована тема много рецепти и добавки.Ще намериш и много други полезни неща.
Иначе е сложно.Майка ми беше най-силната жена, която съм срещала, но не успя да се изправи след диагнозата рак.Беше медицинска сестра, явно знаеше всичко, а аз се ядосвах, че не е мобилизирана, че не вярва и не се бори достатъчно.Всъщност опитваше заради дъщеря ми (първата най-очаквана и желана внучка); направи доста вливания, преди всяко едно беше готова да се откаже...Много й беше трудно.
Колкото до евтаназията.... преди 6-7 месеца щях да се съглася, но умирайки майка ми ми казваше, че иска да живее, ....въпреки болки, нефростома, памперси, ... искаше да живее дори в това състояние.... и аз исках.

# 1 026
Как да приложиш евтаназия, на любим човек, собствената си майка, която дори на смъртния си одър не показа, колко много я боли? И до последно държеше, да става и да се обгрижва сама, сякаш всичко това скоро ще свърши и тя ще е отново здрава и усмихната, кавато е била винаги.

Ако желаете евтаназия използвайте я върху себе си, ако се налага, но не я предлагайте на умиращ човек, като вариянт по-бързо, да си замине от този свят.
Всеки има право на личен избор, както и всеки има право, да живее, дори умиращият.

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 17:11 от hrus_hrus

# 1 027
И мойта майка искаше да живее. Много. Всеки от последните мигове с нея беше скъпоценен за мен - не го давам за нищо.

# 1 028
Чухте ли новините по БТВ.Била разработена растителна ваксина,индивидуална за всеки и даваща на 70 % от хората излекуване.За жалост все още я прилагат на мишки.Дано обичните ни родинини и болни хора дочакат да стигне и до тях!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 1 029
Чух и аз. Обаче това е N-тата новина за разработена ваксина, а досега не съм чула нито една новина за ефективно лекарство. Поредната напразна надежда ли е това?  Sad

# 1 030
Чета тази мъчителна тема за много от вас. Моля се дано открият лекарство против тази коварна болест и да се помогне на толкова хора и най-вече да бъде достъпно за всички

# 1 031
Милички, ваксината се прилага на здрави хора, а не като средство за лечение.

# 1 032
Как да приложиш евтаназия, на любим човек, собствената си майка, която дори на смъртния си одър не показа, колко много я боли? И до последно държеше, да става и да се обгрижва сама, сякаш всичко това скоро ще свърши и тя ще е отново здрава и усмихната, кавато е била винаги.

Ако желаете евтаназия използвайте я върху себе си, ако се налага, но не я предлагайте на умиращ човек, като вариянт по-бързо, да си замине от този свят.
Всеки има право на личен избор, както и всеки има право, да живее, дори умиращият.
подкрепям те Peace
баща ми ,до края гледаше живота с широко отворени очи,и не вярваше че тази болест ще го победи.някъде прочетох че при раково болните има етап на отрицание,после някак си приемат  тази диагноза.всеки миг с любимите хора е ценен,пък бил той придружен и с болка и с мъка,защото никога няма да се повтори Tired

# 1 033
Милички, ваксината се прилага на здрави хора, а не като средство за лечение.
Мда, обаче те говореха за "излекувани" мишки. Или аз не съм разбрала.  Thinking

# 1 034
Добре де...ами това: http://www.spartakhadjiev.com/bg/page3/  ... как стоят нещата с тази ваксина?!

Общи условия

Активация на акаунт