Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 453
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Момичета здравейте. От няколко дни имам болки от дясната страна като при яйчник повече като си движа крака и вече започвам да се притеснявам не са силни,но притеснителни. На някоя от вас случвало ли й се е?

# 121
Момичета здравейте. От няколко дни имам болки от дясната страна като при яйчник повече като си движа крака и вече започвам да се притеснявам не са силни,но притеснителни. На някоя от вас случвало ли й се е?
Rumy, при мен имаше такава болка и от време на време още има. Потах гинеколожката, каза че не е гинекологично. Най-вероятно е някой нерв и за това слиза и по крака. Всичко от разместването и разтягането Simple Smile.

# 122
Rumy, при мен имаше такава болка и от време на време още има. Потах гинеколожката, каза че не е гинекологично. Най-вероятно е някой нерв и за това слиза и по крака. Всичко от разместването и разтягането Simple Smile.
Аз  също се опитвам да си го обясня така,но на моменти страха надделява. Благодсря много Simple Smile

# 123
Руми, и при мен се е случвало. Мисля, че е нормално и няма място за притеснения. Пробвай с но-шпа...това е моята панацея за всякакви болки имам чувството  Laughing Лекарката ми ме увери, че е безопасно за бебето, а и доста мами си ги пият през цялото време на бременността. Най-вероятно матката и връзките се разтягат. Аз от 2 месеца имам една постоянна болка в тазовите стави, обаче сякаш вече свикнах с нея и хич не й обръщам внимание. Вечер като се въртя от едната страна на другата дори се будя, защото ме боли...ще се търпи, няма как  Peace

# 124
Аз също почти откакто съм бременна имам такава болка. Също се притеснявах - още повече че имах проблеми с този яйчник. Но аг никога не е виждала нищо притеснително там, по скоро смята че е от разширяването и т.н. Когато стане нетърпимо - пия но шпа или спазмалгон

# 125
Благодаря ви много момичета. Успокоихте ме малко. Аз пия папаверин 3х1 и магнерот 3х2 понеже в началото имах проблеми, но ако се наложи ще взема и нош па Simple Smile

# 126
ted_in_ka, и аз я имам тази болка в тазобедрените стави нощем като се въртя. Явно като спиш на една страна и натежава.
На вас случвало ли ви се е от някой ритник на бебчо да ви заболи?
Аз се притеснявам, защото ми се струва, че се е смъкнал много ниско, рита ме на линията на бикините, преди ме риташе по-високо  newsm78

# 127
И при мен имаше такава болка и се оказа,че е от притискане на тръбичката,която е към пикочния мехур. Съветът на моето АГ е да лежа на противиположната страна известно време и при мен работи.

# 128
Гъбке, как успя да ги свалиш тези кила предния път?

Ами какво да ти кажа,като се роди бебето и започне да не спи по цели нощи и ти с него съответно,нямаш сили за нищо,най-малко за ядене...ежедневието ти става на три часа-хранене,смяна на памперси и дондуркане на бебока....толкова е изтощително в началото,че сваляш килца от нищото😊

# 129
здравейте!
радвам се че мога да се присъединя към вашата група и да споделя радостта от очакването на бебче през месец Май за мен това е втора бременост но е също така вълнуваща
терминът ми е 29 май вече сме в 19 гс
вече ритаме доста и баткото много се вълнува че може да го усети
лека бременост момичета!

# 130
ted_in_ka, и аз я имам тази болка в тазобедрените стави нощем като се въртя. Явно като спиш на една страна и натежава.
На вас случвало ли ви се е от някой ритник на бебчо да ви заболи?
Аз се притеснявам, защото ми се струва, че се е смъкнал много ниско, рита ме на линията на бикините, преди ме риташе по-високо  newsm78
И мен снощи ме риташе по ниско долу и наги ме рита от тази страна от която и сега ме боли нз дали има нещо общо.. а сега болката се вдигна и нагоре не е силна .. имам проблем с червата дали може да е и от това.. много се притеснявам

# 131
И аз усещам бебето веднъж долу ниско...друг път по-горе...около пъпа. Нормално е...сега все още се въртят свободно.
Едната ми приятелка, която в момента е в 7 месец постоянно я боли от едната страна под ребрата...лекаря й казал, че е нормално...и до там...Веднъж и мен ме заболя горе високо, отидох на лекар, казаха ми да пия магнезий и да взема Гавискон, защото може и от стомаха да е...
Като цяло за болките не знам какво да ви кажа момичета...всеки сам си ги усеща по различен начин. Аз някак си съм приела, че по време на бременността е нормално да имам болежки тук и там. Говорила съм и с доста приятелки и всяка от тях ги е боляло...не им е било комфортно и тн. Всеки си познава все пак организма...

# 132
Здравейте момичета,
Да се включа и аз по темата с болката.Аз имах скоро същият проблем-леки като обождания около левия яйчник.Моят доктор ми каза ,че е от притискането на пикочния мехух,все пак бебока расте.Каза ми да пробвам да пия повече вода ,около 2 литра на ден , с което да се опитам да намаля болката.
Бях и на фетална морфология понеже съм в 23 г.с и лекарката ,която ме преглеждаше каза ,че имам контрактилна матка и че има вероятност това да има общо с бодежите и ми изписа магнезии-Биолектра.Незнам дали е внушение или не ,но откакто пия магнезия и се опитвам да пия по 2 литра вода (понякога не ми се получава) Sad нямам тези болки.

# 133
Здравейте,мамчета Peace аз съм в 23 седмица,бебчо рита доста активно и силно от 19-та сед.,минах ФМ и всичко е ОК,обаче от 1 2 дни и аз усещам много ниско ритничетата и въртенето на бебо и малко се филмирах дали всичко е наред,защото като рита така ниско и усещам нещо като опъване отдолу... дано всичко това да е нормално,1-ва бременност ми е и всичко ми е ново   newsm78

# 134
Еми аз съм същата, в началото риташе в дясно, но сега явно се е завъртял и като ме рита в ляво е доста болезнено. Аз обаче четох една тактика и му я приложих  Laughing - като те ритне някъде болезнено започваш да почукваш мястото и да му говориш, че те е заболяло. В интерес на истината има ефект.  Grinning Няколко дена беше много ниско и беше много притеснително, но сега пак се вдигна - не ми е съвсем в мехура.
Явно така ще е! Само да са здравички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт