Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 473
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Като си говорим за болки - да питам някой от вас да усеща опъване точно под бюста? При мен е от където ми минават банелите на сутиена до края на ребрата. Супер е странно - сякаш само там кожата ми е залепнала и като ми се разширява корема сякаш само от там дърпа Sad

Desit0 - Аз се опитах да се запиша за новата тема в неделя сутринта всички места бяха изчерпани... Да не ви записваха на място за следващата лекция? Ако е така едва ли ще се вредя някога Sad

SilverR - До колкото разбирам има много фактори, които повлияват кога го усещаш човечето. Например предна плацента - аз съм така и сравнително късно го усетих. Освен това казват, че при по-пълничките мами също закъснява това - не знам как си с килограмите. Надявам се, че няма нищо притеснително, но като гледам трябва скоро да си на ФМ и ще го видите бебчето супер подробно тогава Simple Smile

# 151
SilverR шуслерови соли принципно са хомеопатия, но за разлика от стандартните хомеопатични които действат и лекуват на принципа на подобието те запълват дефицита от определена сол в тялото.Аз ги ползвам от няколко години след един здравословен проблем , с който никакви стандартни лекарства не успяха да се справят, затова им се доверявам и докато съм бременна. Това е настоящата схема която ползвам - http://www.afya-pharmacy.bg/productbg/2492 Важно е минимум половин час преди или след като ги пиеш да не пиеш кафе, чай, някаква храна, да си миеш зъбите тъй като те се смучат под езика и се усвояват от лигавицата, а не в стомаха. Ако има някакъв вкус в устата няма да се усвоят.
А за усещането на бебо мисля че при всяка мама си е строго индививдуално кога ще се случи, при някои рано в 4м при други късно в 6-ия, а трети изобщо не го усещат през бременността а всичко си е наред. Сега гледам по канал TLC едно предаване по истински случаи-"Не знаех че съм бременна" и се оказва че при някои мами липсват повечето от характерните симптоми, качват много по-малко кила от тези които са определени като някакъв стандарт, може изобщо да не усещат бебче през 9-те месеца и все пак нещата да са наред:) Ти този петък на 13-ти ли беше във Вита на ФМ? Защото и аз съм тогава:)

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 22:54 от Guendolin1980

# 152
Pichi,не ни записват на място. Явно много бързо се изчерпват, пробвай в събота да се запишеш.

# 153
SilverR шуслерови соли принципно са хомеопатия, но за разлика от стандартните хомеопатични които действат и лекуват на принципа на подобието те запълват дефицита от определена сол в тялото.Аз ги ползвам от няколко години след един здравословен проблем , с който никакви стандартни лекарства не успяха да се справят, затова им се доверявам и докато съм бременна. Това е настоящата схема която ползвам - http://www.afya-pharmacy.bg/productbg/2492 Важно е минимум половин час преди или след като ги пиеш да не пиеш кафе, чай, някаква храна, да си миеш зъбите тъй като те се смучат под езика и се усвояват от лигавицата, а не в стомаха. Ако има някакъв вкус в устата няма да се усвоят.
А за усещането на бебо мисля че при всяка мама си е строго индививдуално кога ще се случи, при някои рано в 4м при други късно в 6-ия, а трети изобщо не го усещат през бременността а всичко си е наред. Сега гледам по канал TLC едно предаване по истински случаи-"Не знаех че съм бременна" и се оказва че при някои мами липсват повечето от характерните симптоми, качват много по-малко кила от тези които са определени като някакъв стандарт, може изобщо да не усещат бебче през 9-те месеца и все пак нещата да са наред:) Ти този петък на 13-ти ли беше във Вита на ФМ? Защото и аз съм тогава:)

Да, този петък съм на ФМ, ако не се лъжа съм от 11h. Утре мисля да звъня, за да се уверя, че часовете остават, че с тази информация за отложени ЖК, знам ли  newsm78 

# 154
Аз трябваше да съм миналата седмица на консултация, но заради грипа я отмениха за утре. Надявам се всичко с бебо да е ок, пък и трябва заради болничния да отида, че ще ми го издават със задна дата от 02.01 дано не се окаже проблеми, но по телефона ми казаха, че няма проблем и заради епидемията може и със задна дата.

# 155

Да, този петък съм на ФМ, ако не се лъжа съм от 11h. Утре мисля да звъня, за да се уверя, че часовете остават, че с тази информация за отложени ЖК, знам ли  newsm78 

Не се тревожи, не мисля , че има някакво изменение. Аз в петък си запазих час за ФМ при Славкова за 13-ти от 10ч., не са споменали за проблеми, и ЖК си имаше просто на 6-ти се наложи да анулирам часа си, че бяхме в снежен капан във Владая и нямаше как да се телепортирам до Вита  Sad

# 156
Момичета, аз се чувствам като баба ми: пия по една шепа таблетки всеки ден: Фемибион, Биозин Мама, Аспирин протект, желязо и магнезий. Всички са ми изписани от док, но ми писва и не знам дали е хубаво да се товаря с толкова добавки. Вие какво приемате ?

# 157
Момичета, аз се чувствам като баба ми: пия по една шепа таблетки всеки ден: Фемибион, Биозин Мама, Аспирин протект, желязо и магнезий. Всички са ми изписани от док, но ми писва и не знам дали е хубаво да се товаря с толкова добавки. Вие какво приемате ?
Здравей аз отначало също пих много хапчета една шепа но имах проблеми направо се чудих това всичкото няма ли да навреди на бебо. Утрогестан ношпа цетебе магнерот биозин мама и още 2 на които не помня имената. Щом докторите са ги изписали уж би трябвало да няма проблем. Сега съм на Магнерот и папаверин. Дано всичко е ок с бебоците Simple Smile

# 158
Аз за сега си пия само витамините. Като се случи да имам някакви неразположения пия но-шпа, магнерич, гавискон. Просто зависи от протичането на бременността, но и аз си мисля, че щом лекар ги изписва няма страшно.   Wink

# 159
Цитат на: Guendolin1980
link=topic=958625.msg34339751#msg34339751 date=1483999181

Не се тревожи, не мисля , че има някакво изменение. Аз в петък си запазих час за ФМ при Славкова за 13-ти от 10ч., не са споменали за проблеми, и ЖК си имаше просто на 6-ти се наложи да анулирам часа си, че бяхме в снежен капан във Владая и нямаше как да се телепортирам до Вита  Sad

Това е добре, че се бях притеснила, че ще ме върнат. Че и аз имам около 1 час пътуване до там. Пък утре до АГ трябва ходя за продължаване на болничен. Ще си взема маска за лице и отивам смело  Laughing

Pichi аз съм си пухкава още от преди Б, особено в областа на корема си имам доста мазнинки. Та явно това + предна плацента ще забавят нещата. Просто вече ми е любопитно, иначе я видяхме преди 2 седмици как си шава и всичко е наред. После сигурно ще викам "спри да мърдаш, да се наспя"  Joy

Chinchа ти знаеш кое за какво са ти изписали и дали наистина има нужда, според нуждите и оплакванията ти. Аз лично в началото пиех много хапчета също, дори имах моменти, когато забравях кое съм изпила и кое не. В един момент, като беше всичко наред, някои спрях да приемам. Като например но шпа, другите вече не помня как се казват. Биозин мама въобще не го и започнах, просто толкова ми беше писнало от хапове. За момента взимам само витамините за бременни и хапчетата ми за хашимото.

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 12:16 от SilverR

# 160
Здравейте, най-накрая имаме резултати - напълно здраво вече съвсем потвърдено момченце

# 161
Здравейте, най-накрая имаме резултати - напълно здраво вече съвсем потвърдено момченце

Злати, това е страхотно!!!!  ura Хайде от тук нататък ти желая една спокойна бременност  Hug

# 162
Злати, браво. Хубава новина. И аз пожелвам от сега вече повече спокойствие.
Аз преди малко се върнах от фетална, всичко е наред с бебо. Както и след миналия преглед, чувствам се страхотно, не спирам да се усмихвам  Simple Smile. Пред кабинета обаче имаше едно момиче, през цялото време плачеше, стана ми много мъчно   Sad.
Момичета по повод феталната морфология, третата задължителна ли е? Вие мислите ли да си я правите?

# 163
Аз пия само биозин мама. Изписаха ми и витамини, но не ги пия, защото имат йод, пък аз съм с хашимото. SilverR, ти какви витамини пиеш?  Гледам, че и ти си писала, че си с хашимото.

# 164
Злати, страхотна новина, ЧЕСТИТО  Hug   Лека и позитивна бременност от тук нататък!
Аз пия само фолиева и магнерот. Специално питах док и акушерката да пия ли нещо друго, защото чувам, че всички пият витамини и добавки - те казаха не.  На своя глава си пийвам чат-пат витамин Е и С.

Общи условия

Активация на акаунт