Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 603
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
Явно си падам по такъв тип мъже - като Гералт - дето нямат болни амбиции и трепят чудовищата, но само ако наистина се налага  Heart Eyes
На мен ми харесва Гералт, обаче си мислех че нещата с Цири ще приключат в една-две книги...много ми идва вече...  Rolling Eyes

# 226
Не е толкова лоша Цирито, дай й шанс  Hug

# 227
  • България
Аз си я знам от играта и от едно интервю за нея Wink Аз в книгите не съм стигнала до нея Whistling

Знам кога се среща с нея. Много добре помня историята и обещаването на детето Wink
То и той няма как да има деца Wink И вещерите и магьосниците са бездетни Wink

Всъщност има изключения.
Скрит текст:
Гералд е син на магьосница.

# 228
 то в книгите винаги има изключения. Joy Joy Joy

П.С. Все се чудя как главният герой намира някоя умна, красива, добра жена и тя разбира се е принцеса или пък селянката - някой чаровен, мил, прекрасен, млад и богат предрешен принц? де ги тия принцеси? как не се случи веднъж някой главен герой да вземе някой грозна и дебела Баба Яга? hahaha hahaha hahaha

# 229
  • София
ами не знам аз съм по-класически настроен и смятам, че задължително всяко фентъзи трябва да завършва със сватба (може и със секс, ама като предвестник на сватбата). В този смисъл например Малазана страшно ме разочарова.

ъъъ... в Малазана кой с кого искаше да сексва или да се жени накрая... аз да въртя и суча, такъв финал изобщо не мога да измисля на тази поредица. Тя от първото до последното изречение не предразполага много към романтични забивки, не че съвсем липсват, но някак просто всякакъв друг финал за мен би бил много не на място.

# 230
  • София
Аз си я знам от играта и от едно интервю за нея Wink Аз в книгите не съм стигнала до нея Whistling

Знам кога се среща с нея. Много добре помня историята и обещаването на детето Wink

Всъщност има изключения.
Скрит текст:

Майка му е друид. Това я прави една идея по-различна.

# 231
 именно -  липсват. единствено се изкефих около 5-7 книга, там около ледените истори на Едурите.... Едурите бяха нали?. Аз до края се надявах на някакъв централен сюжет, но уви - такъв нямаше.много съм разочарован, но не и наполовина колкото от Колелото. книги 7-11 бяха напълно излишни. в тях нямаше грам действие, като изключим че Ранд се изправяше срещу поредния Отстъпник....и побеждаваше. единственото по-инетреснно събият  -изгуби ръката си.

# 232
Е как, аз пък обратно, доста се разочаровах от хепи енда на Хетан  Grinning , стори ми се излишен и сложен само за някакви такива, дето очакват "сватбата" на края

# 233
  • София
Аз пък и за Хетан харесах и изобщо харесах  поредицата, финала и т.н., не че нямаше и неща, които да не ми допадат напълно, но като цяло е една от най-добрите поредици, които съм чела.

# 234
Е, да, хубава е Simple Smile няма спор

# 235
Ц,ц,ц, честно казано, Вещерът все пак ми харесва повече от Мечът на истината, иначе точно Ричард мислех да дам за пример- и на него, милият, така му се лепяха, като мухи, под път и над път Simple Smile

Така мразех Калан, искаше ми се да я докопам и да и откъсна главата. Mr. Green Не можах да ги изтърпя двамата с Ричард. То бива любовна история, ама това тяхното беше прекалено. Въздишки, трепети, пфу.Само Зед ми беше симпатичен и морещиците.

# 236
  • България
Скрит текст:

Всъщност има изключения.
Скрит текст:

Майка му е друид. Това я прави една идея по-различна.
  Това ми е убегнало. Явно това е направило изключението възможно.
Стига да е истински друид, а не откраднато дете.  newsm78
Имам още да чета, никой не пуска спойлер да погледна лекичко.  Grinning

# 237
Е аз съм до Кулата на лястовицата,и нямам кой знае какви спойлери за пускане, а ти до къде си?
Точно това не ми харесва, много заби на едно място Simple Smile Искам малко екшън вече

# 238
  • София
Аз не изпитвам нужда във всяка книга, която чета да има романтика или секс. Изобщо не ми пречи  и пълната липса в някои книги, а все пак в Малазана не липсваха напълно. Още по-захаросан финал, обаче изобщо нямаше да отива, а нещата си завършиха... прилично подредено всъщност, за някои по-добре, за други не чак, но все пак така е естествено, не тотален хепи енд, но не и трагичен.

# 239
  • София
Това ми е убегнало. Явно това е направило изключението възможно.
Стига да е истински друид, а не откраднато дете.  newsm78
Имам още да чета, никой не пуска спойлер да погледна лекичко.  Grinning

Оооо както казах, аз също не съм чела много Embarassed Embarassed Прекъснах, заради друга книга, която взех с огромно желание Rolling Eyes Rolling Eyes

Но покрай играта и комиксите съм ровила за героите. Ето за майката му  Wink

http://witcher.wikia.com/wiki/Visenna

Общи условия

Активация на акаунт