Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 605
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Цирила, Цири Simple Smile Е то па Гералд едно име...свиква се, с нищо не е по-лошо от Корнелия, примерно Simple Smile
Отначало ми хареса завръзката с Цири, но очаквах да приключат по-бързо нещата с нея, а то така се закучиха...нищо интересно, обикновена сополанка  

# 211
  • София
 Whistling Едно от нещата, който автора преди време беше подхвърлил е,че може би да, може би не Whistling Whistling Whistling Макар в играта да са си ужасно близки Embarassed Embarassed Embarassed Ще ми дойде малко извратено

# 212
Джон, започвам да се съмнявам, че си чел книгата  Laughing
В превода, който четох е Цирила, не съм я срещала като Сирила никъде - просто споделих, че ми звучи по-добре така.

# 213
Whistling Едно от нещата, който автора преди време беше подхвърлил е,че може би да, може би не Whistling Whistling Whistling Макар в играта да са си ужасно близки Embarassed Embarassed Embarassed Ще ми дойде малко извратено
Цири си има родители. Нямат никаква кръвна връзка с Гералт - майка й вече е бременна с нея, когато се срещат по повод на баба й и баща й всъщност.
Знам, че има такава игра, но не съм запозната с нея. Само книгата съм чела. И то сравнително скоро. Но така като ви чета започвам да се съмнявам една и съща книга ли четем  Laughing

# 214
  • София
Аз си я знам от играта и от едно интервю за нея Wink Аз в книгите не съм стигнала до нея Whistling

Знам кога се среща с нея. Много добре помня историята и обещаването на детето Wink
То и той няма как да има деца Wink И вещерите и магьосниците са бездетни Wink

# 215
Джон, започвам да се съмнявам, че си чел книгата  Laughing
В превода, който четох е Цирила, не съм я срещала като Сирила никъде - просто споделих, че ми звучи по-добре така.
забравил съм някои неща -  поредицата определено не ми хареса,  както вече споменах, изключвам първата книга. големи локуми - голямо чудо.
Помня че имаше дете, в основната на събитията, ама да не мислиш, че му помня името?

П.С. мориган как можа да издадеш голямата тайна? Joy

# 216
А бе, май не беше съвсем невъзможно... Имаше някакъв намек в началото на поредицата, но в общи линии:

Скрит текст:
Цири се явява като неосъществимото желание и обектът на родителските чувства на Гералт и Йенефер - достойна да бъде дъщеря и на двамата Wink

Помня че имаше дете, в основната на събитията, ама да не мислиш, че му помня името?
Е, как някакво си дете - основна героиня си е, около която се върти почти цялата поредица май от втора книга до края.

# 217
 точно това е идеята - този момента има много общо като идея с Ричард Рал и Калан, от "мечът на истината", които също не могат да имат деца, а толкова много им се иска. но там драмата е по-сериозна, защото и секс не могат да правят, а Йенифер и Гералт могат да правят секс, просто са бездетни.

П.С. мисля, че казах, че  след първа книга, следващите едвам ги дочетох, в нетърпение да дойде последната....... детето за мен бе абсолютно излишно още в на края на втора книга бих приключил поредицата.

П.П.С. от Гералт очаквах две неща - да убива мегаяки чудовища и да се събере накрая с Йенифер за мегаяк секс. Другото за мен са локуми. #Cussing out

# 218
Да не беше си губил времето  Whistling

Едва ли им е първа грижа на Гералт и Йенефер да създават поколение...
Май всеки чете между различни редове  Peace

П.П.С. от Гералт очаквах две неща - да убива мегаяки чудовища и да се събере накрая с Йенифер за мегаяк секс. Другото за мен са локуми. #Cussing out
Е, той точно това си прави де - даже няколко пъти и не само с нея  Laughing
Скрит текст:
Сега ако кажеш, че си пропуснал и лесбо-забежката на Цири - направо ще те призная!  Mr. Green

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 15:07 от fata_morgana

# 219
  • София
А бе, май не беше съвсем невъзможно... Имаше някакъв намек в началото на поредицата,.

Е да тя затова беше ходила при Ненеке. И все пак тя тогава беше почти категорична, че процесът е необратим  Wink Иначе в тия книги нищо невъзможно няма Laughing Laughing

# 220
Ц,ц,ц, честно казано, Вещерът все пак ми харесва повече от Мечът на истината, иначе точно Ричард мислех да дам за пример- и на него, милият, така му се лепяха, като мухи, под път и над път Simple Smile

# 221
ами не знам аз съм по-класически настроен и смятам, че задължително всяко фентъзи трябва да завършва със сватба (може и със секс, ама като предвестник на сватбата). В този смисъл например Малазана страшно ме разочарова.

Освен това Гералт няма истинска кауза за която стръвно да се бори -  например да стане крал, или да освоби родината - или ако е имал някак не я усетих. Убиването на чудовища не е кауза, а занаят, а гоненето на фусти не изисква кой знае какви умения. в този смисъл той ме подразни. Очаквах да е по-харизматичен.

на мен "мечът" и е в пъти по-интересен дори само заради хумора.

Скрит текст:
Той я целуна лекичко и тъкмо се канеше да го направи по-сериозно, когато в стаята се появиха трите Морещици. Калан опря буза в неговата.
— Те никога ли не чукат?
— Рядко — прошепна в отговор Ричард. — Кеф им е да подлагат на тестове. Любимото им нещо. Никога не им омръзва да го правят.
Кара, която вървеше най-отпред, спря до тях, гледаше ту единия, ту другия.
— Пак с дрехите, а, Господарю Рал?

Скрит текст:
Бердин размаха крушата си.
— Господарят Рал има много големи ръце. Прилягат съвсем точно на гърдите ми.
Веждата над едно зелено око се вдигна.
— Нима?
— Да — отбеляза Бердин. — Един ден ни накара всичките да му покажем гърдите си.
— Така ли? Всичките?
Кара и Райна останаха с безизразни лица, Бердин кимна. Ричард закри своето с ръка.
Бердин отхапа още веднъж от крушата.
— Но големите му ръце паснаха най-добре върху моите гърди.
Калан се запъти към вратата.
— Е, моите гърди не са големи колкото твоите, Бердин. — Тя забави крачка, разминавайки се с Райна. — Мисля, че ръцете на Райна ще ми паснат най-добре.
Бердин се задави и закашля с крушата, Калан продължи към вратата. На устните на Райна грейна усмивка.

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 15:18 от Джон Сняг

# 222
Ти харесваш ли някое фентъзи, освен Конан?
Мечът дори не искам да го почвам да го дискутирам...  hahaha а съм му фен
Смятай тия, дето не са му фенове, какво могат да напишат

# 223
Явно си падам по такъв тип мъже - като Гералт - дето нямат болни амбиции и трепят чудовищата, но само ако наистина се налага  Heart Eyes

# 224
 харесвам много фентъзита - като начало ще почна с Робин Хоб - всичко от нея.
също - Сандъръсън, но най вече Възмездителите и Мъглолороден . Падам си по сложна механика. Властелинът разбира се., Мечът  на Истината, Конан вече го споменах, Реймън Фийст - по-голяма част от творчеството - любима ми е "Сълзата на боговете", но също и  цикъла Крондор.....като цяло харесвам, по-класически фентъзита.  "Защитения" на П.Брет, също и  Лъвкрафт, а и Кървави книги на Клайв Баркър, макар че отиваем в друг жанр.
Малазана и Колелото на Времето не ги харесах (много са ми протяжни и без фокус върху централен герой), Черният отряд  и  Хрониките на АМбър  ги харесвам до средата. Салваторе като бях малък го харесвах, сега ми е смешен. Обожавам Тери Пратчет и майкъл съливан, без  да изпада в Крайности.Труди канаван има много особен стил - някои неща й харесвам, други не, а Вакон хич не й прави услуга, но пък Ан Райс направо я обожавам.

като цяло съм ориентиран към класиката - например Белгариада. Мартин в началото ми харесваше, но дългото чакане ме убива от фен съм вече антифен. въпреки това най-много ненавиждам Джордан с неговото Колело. казвал съм и че не ми допада Хари потър - много никакъв жанр е за мене това. Ако говорим за детски жанр веднага посочвам или Хобит или Мечо пух.

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 15:30 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт