Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 792
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
Джон - номинациите и гласуването  са за четена книга през 2016. Все тая кога издадена. етап 1 - номиниране на книга (нямам проблем, че са 5), следва гласуване (може би в гласуването вече е редно да е 1 избор), като отпада  условието да си чел книгата същата година.
Аз лично от останалите за гласуване съм чела само Кинг и си гласувах само за него. Книгата много ми харесва, но аз имам проблем с това  все тя да печели през последните години...
Но това е гласуването както го е решила Лиляна. На теб ако не ти допада пусни една тема с условия, които според теб са подходящи, за книги например само 2016 издадени, с право на едиколко си номинации и на едиколко си гласа в анкетата, когато се стигне до такава, ако се стигне.
Иначе всеки знае да мрънка, но никой не прави алтернативна тема, защото трябва после да се занимава да брои номинации, да класира книги и т.н.
за другата година бих пуснал някъде от ноември тема   - кои книги за 2017 ви харесаха. Право на избор - една книга. За тази вече е приключило.

# 331
  • София
що да е приключило, средата на януари е още, не е юни Wink

# 332
 именно - януари. Според мен в края на декември се изчерпва темата за миналата година. То докато пусна темата, докато се съберета мнения....... поне още месец....губи си смисъла.....

П.С. нямаше да отварям дума за гласуването, но всички тези призиви да се гласува ме подразниха.  Темата я има, вече от сума ти време,  повечето хора са я видели вече, ако някой не гласува значи не намира за какво да гласува. #Cussing out

# 333
  • Вестерос
NELI-ДА, хайде, пусни тема за мнение , ама да не е месец, а до края на Януари и после да си гласуване Февруари

# 334
  • България
Да си направим анкета за фентъзи-книга на 2016г.  3-те най-добри книги, които съм чел/а в 2016г.
Аз съм за анкета. Peace

# 335
  • София
Да си направим анкета за фентъзи-книга на 2016г.  3-те най-добри книги, които съм чел/а в 2016г.
Аз съм за анкета. Peace
аз по принцип съм за, стига да е уточнено четена, издадена, преиздадена ли, а и как стоят нещата с поредиците... все неща, които станаха причина за дърляници в другата тема Wink

# 336
  • Вестерос
Според мен е книга за книги, примерно може да ми хареса 3-тата от реликвите, но не и цялата поредица  Laughing И да сме ги чели 2016, без значение кога са издадени и да са 3 предложения

# 337
  • София
Както кажете - така, само да е ясно изяснено. Аз лично добрите поредици (които не са книга за книга) ги възприемам като едно цяло произведение и не бих имала желание да ги деля, т.е. по-точно бих пропуснала да номинирам изобщо поредицата, отколкото да номинирам само една част от нея Wink

# 338
  • България
3-те най-добри книги, които съм чел/а в 2016г-  NellyR  е написала.
Кога са издавани няма значение, според мен.

# 339
  • София
 newsm78 newsm78 И аз не мисля, че е от особено значение кога са писани книгите newsm78

# 340
  • София
А? Цяла тема ли да пускам? Аз мислех да си ги обсъждаме тук в тая тема.

Не знам дали има смисъл да са издадени 2016г, защото може оригинала на английски да е друга година, само превода на български да е 2016 и който чете основно на английски, ще се размине в годините.
По-добре да е книга, прочетена в 2016, напр. аз миналата година прочетох "Хрониките на Амбър" и веднага я номинирам. Mr. Green

Може да е само една книга от поредица, напр. някой е прочел само "Първото правило на магьосника" и номинира само нея.

# 341
  • Ямбол
А ще включим ли и фантастиката ? Или само фентъзи книги?

# 342
А ще включим ли и фантастиката ? Или само фентъзи книги?

Точно това щях да попитам и аз  Simple Smile

# 343
Какво ви е мнението за Аз,вещицата?

Не е лоша, но нещо й липсва. Първа част започва не лошо, после... изсмукано от пръстите малко. Но май с повечето поредици е така. Освен това я четох точно след Вещиците...

Не разбрах - ще номинираме ли книги или само ще гласуваме  Mr. Green

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 09:39 от fata_morgana

# 344
  • София
Аз лично добрите поредици (които не са книга за книга) ги възприемам като едно цяло произведение и не бих имала желание да ги деля, т.е. по-точно бих пропуснала да номинирам изобщо поредицата, отколкото да номинирам само една част от нея Wink
За поредиците моето мнение е същото.
Например, от всичките "Хари Потър" най-любимата ми е "Орденът на феникса", но не мога да я отделя от всички останали, тъй като те правят една история. Всяка част за мен е като глава от една голяма книга.

Миналата година ми е обусловена от Малазана. Ако ще номинираме - това е моето предложение.

Общи условия

Активация на акаунт