Цветята в нашия дом – тема73

• 77 617
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
хубавиците ми Blush

и цикламите бебета, колкото са оцелели

Много красиви  Heart Eyes Все така да те радват  bouquet
Лудизия имам отскоро, престраших се да си купя. Цъфнаха й всички цветчета, които имаше. Но листата й започнаха да съхнат. И не виждам никакво развитие, не се появяват нови листа. Само я наобикалям да видя някакви наченки на листенце, на развитие и няма и няма. Изобщо как се развиват тия красавици, откъде пускат нови листа?  Embarassed

# 76
  • Карлово
Купих рядък вид фикус. След като го занесох в къщи, след около 1 м. му опадаха всички листа. Стеблото и клоните са здрави, не са изсъхнали....Съвети за оцеляването му?
Тъмно му е на това място. На пролет ще изкара нови листа, ако го преместиш на светло. Няма да загине.

# 77
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не са претенциозни  Peace

уморила съм две, но не съм си водила записки  Blush моето усещане е, че след като прецъфтят, старото стъбло отмира. нови листа и нови цветове избиват само от нови издънки.

# 78
не са претенциозни  Peace

уморила съм две, но не съм си водила записки  Blush моето усещане е, че след като прецъфтят, старото стъбло отмира. нови листа и нови цветове избиват само от нови издънки.

Ами ще ги чакам да си действат според природата  Heart Eyes Само да не ги уморя  Praynig А пресажда ли ги или са си в субстрата от купуването им? Peace

# 79
Тюх, тюх  Tired една  китайска  розичка ми е измръзнала ...
Скоро есента я преместих вкоренена и порасна около  10-15 см....
Сложих я в кухнята, до вратата ...  Embarassed 

# 80
Тюх, тюх  Tired една  китайска  розичка ми е измръзнала ...
Скоро есента я преместих вкоренена и порасна около  10-15 см....
Сложих я в кухнята, до вратата ...  Embarassed 
Да не е била на течение? Те май не го обичат.

# 81
  • София
Купих рядък вид фикус. След като го занесох в къщи, след около 1 м. му опадаха всички листа. Стеблото и клоните са здрави, не са изсъхнали....Съвети за оцеляването му?
Тъмно му е на това място. На пролет ще изкара нови листа, ако го преместиш на светло. Няма да загине.

Благодаря!  bouquet  Ще го преместя. Simple Smile

# 82
Здравейте, моля за съвет. Пролетта си засадих съндъчета с восъчна бегония. Развиват се чудесно, но сега не знам какво да ги правя. Трябва ли да ги подрежа? И ако трябва-кога да стане и на каква височина да ги отрежа. И отрязаните клонки да ги засявам ли и как?

# 83
Трябва ли да ги подрежа? И ако трябва-кога да стане и на каква височина да ги отрежа. И отрязаните клонки да ги засявам ли и как?

Благодаря, че зададе този въпрос.  Peace
И аз имам бегония... 
Три стебла -  вече около метър високи ... newsm78 Какво да ги правя?
---------------------------
Листата на розата се спаружиха, а стъбълцето е още зеленко... Sad
Преместих я на тихо място, ха дано възкръсне.
Пушенето вреди на всичко... дори и на цветята....  newsm78

# 84
  • на острова на мечтите
Здравейте момичета.

купих си една малка коледна звезда и сега отдолу са започнали да и растат нови листа.

Миналата година вече уморих една  Sad

Какво трябва да направя сега, за да оцелее?
Отрежи червените връхчета. После поливай нормално.
Не съм писала отдавна. Поздрави и благодарности за новата тема bouquet
Малко съм тъжна и попарена, защото много от моите цветя в саксии те и не само,които са в градината, са попарени от необичайните за зоната студове. Cry Не очаквах и не взех мерки. Явно ще подновявам напролет.

# 85
  • Варна
Бегониите ги орязвам драстично, те си избиват наново през пролетта. Стари стъбла не пазя и не вкоренявам.

# 86
На колко см над почвата?

# 87
  • Варна
Ами не съм мерила, просто орязвам всички стари клони до един, обикновено докато дойде време за рязане вече има избили нови стъбълца отдолу. Режа на око, така че старите да се махнат и да направят място на новите.

# 88
Моите са три дебели стебла, колкото пръста ми и стигат до тавана...
Имала съм и други видове -  като космати, клекнали бегонии на саксиите, но тези не знам какви са.  newsm78 Като бамбук високи, гладки опръскани листа ... Една дама ми ги даде на една бензиностанция. Цъфтят като розови обички-сърчица.  

# 89
  • Карлово
У нас се гледаше такава, хубаво е да се кастри, за да се разклонява.  Едната пръчка ако искаш скъси до 10 см от земата, ако ти хареса резултата скъси и другите.

Общи условия

Активация на акаунт