ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 37 095
  • 723
  •   1
Отговори
# 75
Паула, спокойно, ще се научим. И аз допуснах някои грешки и много тежко го изживях, но времето лети, бебоците растат и ние се научаваме на много работи.
Колан нямам, даже не знам как изглеждат тия колани и откъде се купуват. Корем си имам, също и черната линия на корема си ми стои. Докато сме вкъщи, не мога да се ограничавам, като почнем разходките, надявам се, ще отслабна. 7 кг имам да махам. За моя скромен ръст са много.

# 76
Gardner, коланите съм ги купувала преди от магазини за бельо. Цените им започваха от 20-30, има и по-скъпи. Ще пиша, когато взема още някой, по-удобен от моите. Хубаво е да си купиш колан. По-добре се прибира коремът. Знам, че се носят 6м поне. При нас е хубаво, че тъкмо за лятото няма да ни спарват колани.

Радвам се, че ви хареса методът на д-р Хамилтън. 💐
Днес щях да ви постна едно клипче за почистване на нослето на новородено, но не мога да намеря точно това, което исках да ви покажа. Вие как почиствате нослетата на бебоците? В някои страни, като например Франция, препоръчват почистване на нослето преди всяко хранене, тоест 8 пъти на ден. Една тубичка от 5мл с физиологичен разтвор или термална вода, се излива в едната ноздричка, след това се повтаря и с другата ноздричка. Така всичко само излиза от нослето. Обаче съвсем малките бебета започват да се давят от течнпстта. Аз не смея да почиствам така. Когато има нужда, почиствам, а всяка вечер слагаме по една-две капки термална вода на Uriage.

След малко свършва "нощното ми дежурство" и вече усещам, че очите ми се затварят. Хубав ден на всички! Бъдете щастливи. 🌺💐🌺

# 77
В края на седмицата май ще имам възможност да изляза и ще проверя за колан. 
Не знам за вас, но на мен ми се иска да се телепортирам няколко месеца напред, когато бебка ще е по-голяма и ще е топло навън. Физиологичен взехме още първите дни, но ме е страх още с него да й чистя нослето. Аспиратор Носко също имаме, но и него не ползваме още. Няколко пъти на ден с една мокра и една суха клечка за уши й махам секрета.

# 78
  • София
Аз колан започнах да нося още в болницата,но от около месец спрях,защото четох,че така мускулите стават мързелива.Ще разчитам май сам да се прибере корема.
За кърменето,аз меря бебо колко кг е преди и след ядене и после се цедя и дохранвам от шише.Определено ако само се цедим,кърмата ни ще намалее,а и бебето изсмуква повече,от колкото помпата.За увеличаване на кърмата аз пия сминдух (Fenugreek) и определено има ефект.Може да се прави чай от семената му или на таблетки (аз предпочитам второто).
Носа на бебето го почиствам с физиологичен разтвор,капя по няколко капки и не се дави.

# 79
За кърменето,още в болницата ни насърчаваха, да не казвам настояваха. Това че съм изцедила 50гр. например, не означава че имам само толкова в гърдите.Това е оот консултанта по кърмене .
Нослето почиствам със Стеримар-бебе и клечки за уши. Спрейчето го пръска 3-4пъти дневно, но почиствам само кат има секрет.
П.п Извинете ми правописа,но от телефона ми е трудно.

# 80
Здрасти и от мен, нещо не успях да вляза с профила си, та си направих нов.

Бианка през деня е спокойна, но към 21.00 вечерта почва купона, та докъм 2-3 нощем. Колики, рев, кърмене, акане, миене, преобуване, долу-горе 5-6-7 пъти врътваме тоя режим и после чак заспива  Crazy Иначе въобще не се цедя, не знам колко суче и не сме я мерили още колко е наддала. Тук е минус 16 градуса и не виждам скоро как ще я заведа на консултация... Но е родена 45 см, а я измерих 51, та май поне на дължина се е развила добре, виж за кг. не съм сигурна как е точно...

Връщам се да ви чета  Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 14:25 от _Bianka__

# 81
  • Лондон
Ох,и аз съм така-спокойно дете през деня,неспокойно и мрънкащо вечер Crossing Arms Дано скоро минат коликите Praynig
Относно корема,моя се прибра съвсем,и вече нямам никакъв,но пък гадната черна линия още си стои.От днес започвам с тренировките,не знам дали е рано,но много ми се започва вече.

# 82
и на мен ми стои черната черта. Simple Smile

# 83
Здравейте! На мен също ми седи черната линия. Имам си коремче, нося от време навреме колан. От третият месец ще правя и коремби преси и ще видим дали ще има ефект. Трябва да смъкна  и аз 7 кг., ни това да е. Момичета как се справяте със запека на вашите бебета? Уфф, имаме и ситни оъпчици, които когато плаче се зачервяват и приличат на обрив. Когато се успокои личицето на бебчо почти се изчиатва. Не знам какви са тези пъпчици и как да ги изчистя. Лека и спокойна вечер от нас!

# 84
Zaiche, на нас един от докторите ни каза, че ще се появяват и изчезват пъпчици и да не ги третираме с нищо. И наистина изчезват от самосебе си. А за запека не знам. Нашето бебе ака по един път на ден. В момента е на смесено хранене, АМ ни е Хип комбиотик.

Bianca, много се радвам, че пишеш от време на време. Такова спокойствие ме обзема, когато те чета, че се чудя, какво се впрягам за всяко нещо. Много ме кефиш, наистина. Дали защото ти е четвърто дете и си се сблъскала вече с всичко или просто гледаш по-философски на нещата, но още от преди ми е много приятно, когато се включваш.

# 85
Оле, изобщо не съм се сблъсквала с всичко, просто с много неща  Wink Peace Дано само хубави неща се случват и на нас, и на децата  Heart Eyes най-вече и те, и ние да сме здрави!

zaiche, има едно бебешко акне, при Бианка се появи на около 20-я ден, а сега вече е изчезнало.

# 86
  • Лондон
Да,и аз мн обичам да чета Бианка Hug Аз също се опитвам мн мн да не се впрягам и да съм над нещата,но ММ се притеснява като за двама.Миши се размърда-той подскача и тича при него.По 3 пъти става на нощ да провери колко градуса е в стаята ooooh! Явно аз съм по-спокойната.
И за финал да се оплача-стане ли вечер,Миши става адски неспокоен,мята се като риба на сухо в креватчето,абе общо взето вечер ми се събират 3-4 часа сън  Confused Хайде,чао ,че трябва да тренирам Hug

# 87
Бианка,
и аз да се присъединя към твоите фенове! Simple Smile

Когато имаш време, можеш ли да напишеш, как протича ежедневието ти с четирите деца? Как сте се организирали?

Моята бебка не иска да спи Sad направо не знам вече какво да направя.

Нахранва се, оригвам я на няколко пъти повреме на храненето, накрая също, държа я малко изправена, като тя през това време спи.
След малко я сложа в кошарката и след 5 минути ококорена.
Разваля си съня и не спи от едно ядене до друго.
Не знам какво да правя.

За коликите даваме инфакол, има ефект, но с това неспане съм в безизходица.

# 88
Ама аз влизам тук да се спася от ежедневието  Joy Организацията работи за нас, при други хора ще е различно.

# 89
  • Blondeville
gardje, нормално е към един момент да спрат да спят от ядене до ядене. Сами през деня вече почти не спи, само нощем, но си яде и през нощта редовно.

Общи условия

Активация на акаунт