Искам да кажа ... (103)

• 55 234
  • 812
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро, да са живи и здрави именниците, те са много днес. Нашата Божана също празнува, много щастие и любов ти желая, Бела!
Спах лошо, на пресекулки, но днес сякаш съм мъъъъничко по- добре. Не чувам, и очите ми сълзят, но пък дишам с едната ноздра и гърлото по- малко боли. Може и да се преборя.
При нас също има сняг, но не е нещо изключително. В момента не вали, красиво, но само ако го гледам отвътре:)
Цял ден ще си седя у нас, ще попълня малко книги в Кинъла и още някой филм. Питах в една друга тема, но не ми отговориха, да питам и тук. Някой ми препоръча поредица от книги на Питър Уот звучи обещаващо, но в Читанка намерих три части, а в нета пише че са 5, някой дали ги има случайно или да ми ги поиска от Майл Букс, ли как беше?
Приемам препоръки за хубави книги и филми, може и налични.

# 346
  • ГО
При нас снегорините ринаха цяла нощ. Аз се събудих от шума им. Даже на едната ни улица, която не е главна, минаха. Чак не повярвах. Не мога да си изкривя душата - чистят. И сега и сега продължават.

# 347
Честито на имениците! Да са здрави!
Аз правя принцеси с яйце и сирене. При нас вали сняг, сигурно по-късно ще излезем за малко да се поразтъпчат децата, ако питате мен - чак към април ще излезна. Така да мразя зимата Crossing Arms.

# 348
  • Варна
Аз съм подкарала книгите на Клайв Каслър, той има много, така че дълго ще чета. И няколко филма съм си изтеглила, чакат ме вкъщи на лаптопа.

# 349
  • някъде ... тук ...
Честит имен ден на Бела и всички именици днес! bouquet
Здрави да са!

Изринах се с лопатата и метлата, та даже стигнах навреме на работа Simple Smile
Красиво е навън!

# 350
  • Пловдив
Честит Имен Ден на Бела! Ама тя май не се кани да празнува, да мине да почерпи!

# 351
Честито на именниците.

Янтра, браво на малкия за карането, за предреждането ще се научи.

Вали явно сняг, дано да натрупа по пистите и да задържи за по-дълъг сезон.

# 352
  • София
Целият хладилник ми е в рисунки на семейството, навсякъде присъства бебето Rolling Eyes Не ми прилича точно на ревност, на нищо познато не ми прилича всъщност. Ще се ослушвам Rolling Eyes

Уф, тоя вирус много гаден Confused

Не винаги е ревност, а страх и несигурност. Докато големото дете вече веднъж е преживяло появата на второто и знае, че няма нищо страшно, то малкото не знае какво го очаква.
Има и нещо наречено Синдром на средното дете - нито си най-голям - първороден, нито си най-малък - бебе на семейството. Тогава какво те отличава от другите? Всеки иска да е специален!
Много е гадно! Това е мнението на моят среден син. Него го тресе от време на време. Особено е сложно, когато и трите деца са еднополови, т.е. средното по нищо не се отличава от голямото и малкото. Имам приятелка със средно дете момиче, първо и второ момчета и пак казва, че от време на време девойката я тресе този синдром.
Веднъж пак трябваше да успокоявам средния, че е много ценен и му казах да си представи, че те с братята си са сандвич - филия, кюфте, филия. Е, казхах му, без теб твоите братя щяха да са две обикновени филии хляб, а с теб стават вкусен сандвич. Ти си най-хубавата част, без която не е вкусно. Много елементарно обяснение, но за тогавашната му възраст /7-8 години/ свърши работа.
Няма нищо страшно! Просто трябва повече внимание. Като се роди бебето, като се наместят нещата, ще се успокои. Пак може да има моменти на криза, но няма да е постоянно.

# 353
Добро утро! И от мен честит празник на всички празнуващи.
И аз днес празнувам- 22 години дружба с ММ. Сутринта ме изненада с пръстен, но съм му още сърдита, та празненството се отлага.... за сега.
alvina_maria, дали кестени или шоколадови бонбони- все тая. И двете не влизат в диетата ми. И тук е бяло и снежно, но колите са направили мазало по улиците. Имаше и почистващи машини, но не в точния момент.

# 354
  • Пловдив
Моят среден също е със синдром на средното дете, от което страдат в училище. Един пишман психолог ми вика да съм премахнела причините за недоволството му, и аз го глеееееедам и му викам - "и сега братята му да ги изхвърля, нали, или само единия може". Тиквок!

# 355
  • Варна
Янтра, той да не е намеквал да създадеш още челяд, че да не е средно вече детето Simple Smile

# 356
Ха ха, и аз си помислих, че ти намеква за още челяд.

Белинда, дано като се роди бебчо да се успокои детето.

# 357
Добро утро и честито Богоявление! Честит празник на всички празнуващи този празник   Grinning

За синдрома на средното дете има много статии в нета.И за единственото дете има, аз съм такова и много от това, което е написано е вярно.Недоволството може да е предизвикано от различни причини.
В 13 часа съм на козметик, добре че е на няколко блока от нас.

# 358
  • София
Моят среден също е със синдром на средното дете, от което страдат в училище. Един пишман психолог ми вика да съм премахнела причините за недоволството му, и аз го глеееееедам и му викам - "и сега братята му да ги изхвърля, нали, или само единия може". Тиквок!

Една умна жена, майка на 4 деца веднъж ми каза: Триъгълникът е фигура нетрайна, лесно се разпада и често стават двама срещу един. Затова трябва да са четирима. Винаги всеки си има другарче, независимо как са групирани.   Joy
При нас нямаше как да се получи, обаче.

# 359
  • Пловдив
Да си имам двама със синдром на средното дете - нененене.

Той, средния, по природа си е амбициозен, според мен, не защото е среден, от вътре му идва. И това утежнява положението. Все да е първи, най-отпред, най-много да може, да знае. Комбинирано с това, че е умен, много умен според мен, ама и според странични си е умен и направо мачка наред. И висок и едър, при нужда и ошамарва някой - беше набил един четвъртокласник от класа на брат си миналия месец, та се извинявахме взаимно.

Не мисля, че ще имаме 4-то. Казвам го откровено. Аз исках. Обаче вече имам три в извън бебешка възраст, няма памперси, няма колички, може да се говори разумно с тях, разбират от дума, нагласили сме ежедневието си, колата и жилището също са фактор, пространството е запълнено на максимум.

А при 4-ри винаги може да се получи трима срещу един, та....

Общи условия

Активация на акаунт