Модната вълна на децата на 90-те

• 48 508
  • 307
  •   1
Отговори
# 60
  • София
колко от нещата, които прочетох бях забравила Simple Smile
носила съм и аз и цикламени клинчета и дрехи с няколко номера по-големи и дълги и дебелите карирани ризи, спомням си даже и анурак съм носила вместо яке  Joy
на кубинките колко съм се радвала и после лятото с едни високи платформи и с ток дебел.

# 61
О, вярно, че имаше космати жилетки.Имахме в черно и тютюнево.
И аз бях почитател на черните дрехи.Даже в един период си боядисвахме дрехите със сестра ми-купувахме си черна боя, разтваряхме я в казан с вряла вода и хвърляхме вътре дрехи със всевъзможни цветове
После всичко беше черно.А как цапаха после дрехите-не е истина... ooooh!

# 62
На мен най-много ми липсват цветните очила. Сега всичко е еднакво, а едно време имах едни лилави, сини... бяха супер Heart Eyes

# 63
  • Gotham City
Не знам от къде се сетих, имаше едни якета, от които буквално беше потънало - материята наподобяваща гума, а на ръкавите и яката едно такова като губер.

# 64
  • Sofia
Аааа цветни очила и аз имах - сини, розови и червени. Наскоро ги бях изровила и ги дадох на децата да си играят, много им се радваха.  Joy

# 65
94 - 95 г. - басмени къси роклички като Алиша Силвърстон от Cryin`... Гръндж модата...

# 66
  • Най-красивата страна
Някой спомня ли си дънките Пирамид Mr. GreenБяха или сини или в тютюнево и имаха на задния джоб емблема с камила и пирамида...
И едни дълги до земята черни шлифери ...Моят беше полски.Мноого модерен.

# 67
  • в кукувиче гнездо
ОО бях забравила късите карирани полички. Някъде 92-93 имах къса червена карирана поличка, която носех с дълги черни вълнени чорапи над коляното и обувки тип кубинки.Там някъде бях луда по обувките с платформи - тип танкчета. И за късите клинове се сетих, ама това беше края на 80-те. Имах черен къс клин с розов надпис дърти денсинг. Супер модерен беше. По едно време си пазарувах и от маазин за втора употреба Американ маркет на Красно село беше. Там си намерих уникален чарлстон, който мъкнах до разпадане. Много обичах и дънки с кръпки.
А относно хеър стайлинга - помните ли модата на опашчиците - супер къс коса и отзад едно дълго опашле. Лелеле било е трагикомично положението. Даже Слави Трифонов помня с тази прическа.

# 68
  • София/Севлиево
И аз минах през носенето на черни дрехи, но като по-голяма-10-11 клас.Преди това бяха тениските с бой групи,кецовете ,доста подобни на тези на Конверс(само дето нямаха тяхната емблема, ама си бяха абсолютно същите) и дънков гащиризон-в осми клас буквално само за пране го свалях и все с него си седях.Имах и едни кръгли очила с огледални стъкла, а сестра ми имаше подобни,но с черни стъкла и само се карахме на коя са по-хубави  Joy А, да замалко да забравя черната ластична пола-носех я 93-95 година(3-5 клас) после реших, че не си харесвам краката и спрях да нося каквито и да е поли и рокли чак до 11-ти клас, като първата пола,която си взех като "пораснала" беше черна с подплата къси панталонки.После като студентка не съм носила пак поли,тук таме някоя дълга рокля, преоткрих този вид облекло чааак 2006-та(тогава за абсолвентския бал си купих дълга до земята оранжева пола,която от сантимент още си пазя,но вече не става за носене)...

# 69
  • Gotham City
Сега се сетих за друго. Освен стайлинга, кажете и какви занимания сте имали?
При нас, много модерно беше като деца да се разхождаме по ето такива тръби
Скрит текст:

Защо не мога да кажа, нашите ми се караха, после подхванаха друга техника - че, ако се набода на стъклената вата, с която са изолирани, то цял живот, ще изпитвам нечовешка болка на набоденото място и какво ли не опитваха, само и само да не го правя - ама всички го правеха, как аз ще се цепя.

Друго хоби беше да висим в един строеж и да си говорим  Joy

Тези неща разбира се, извън времето, в което играехме на ластик, на народна топка, криеница, духчето Кики и т.н.  hahaha hahaha hahaha

# 70
По това време бяха модерни и тениските с качулка.Купиха ми една  бяла с раирани ръкави и качулка, а отпред с картинка.Беше скъпа и я пазех като очите си.
Беше наводнено по пазарите и с едни раирани блузи с якичка-черно и синьо, черно и зелено.
Помните ли полите-панталони?Много се носеха.

# 71
  • София - Варна
Скрит текст:
...имаше период на тупираните бретони!!!  Crazy Луда работа! ама пък модерно!!!
Точно това тръгнах да пиша, началото на 90-те Joy
Направо не мога да се гледам сега! А тогава изпитвах ужас да отида някъде и да не съм си взела гел и гребен. След къпане веднага сядах и го правех, иначе се чувствах гола  Crazy
Сега нещата ги виждам все едно някаква кокошка ми се е нагъзила на челото  hahaha
Скрит текст:

После ми дойде акъла, но имаше един период на израстване, който беше много неприятен.
С най-добрата ми приятелка бяхме фенове на мешките, ленънките, мрежести блузи, дълги шарени поли и кубинките (още ги обичам) Laughing
Скрит текст:

Умирах и за широки мъжки ризи, но не искаха да ми купят, затова взимах тайно от на баща ми Mr. Green обаче веднъж срещнах майка ми случайно и много ми се накара, оказа се че съм взела някаква, която си ползвал за работна  hahaha беше изпрана де, но това явно не ме спаси Laughing

О, и тъмното червило, кафяво, но много тъмно, вкъщи се шегуваха с мен, че съм яла хора Crazy но без него не си показвах и носа извън къщи... и разни кожи около врата... тънки вежди...
Скрит текст:

Влязох в темата, обаче стигнах само до поста на НСЧ. Умрях от смях. Джон Ленън номер 2 на втората снимка. Като си помисля, че и аз съм изглеждала подобно. Joy Но няма как, трябва да се мине през всичко на тия години. Joy

# 72
  • Sofia
Пирамидките аз ги помня. Къси, до кокалчето, отдолу се подават бели (задължително!) хавлиени чорапи и мокасини. И пуловер загащен в дънките.  ooooh! ooooh! ooooh!

# 73
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
О,да  hahaha Задължително всичко в дънките загащено и лекичко извадено  ooooh!

# 74
  • София/Севлиево
О, да,поли панталони.Моите бяха ушити от мама и никой нямаше като тях Simple Smile А какво правехме -играехме на карти пред блока, събирахме се (най-често у дома) и се записвахме с един касетофон-един вид правехме си радио , и разбира се вечер лятото се разхождахме из кварталните уилички чааак до 1 и родителите ни не бяха притеснени, защото знаеха къде сме(е, обикновено мама седеше на една пейка с една нейна приятелка и ни чакаше да се приберем).

Общи условия

Активация на акаунт