Модната вълна на децата на 90-те

• 48 494
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
  • в кукувиче гнездо
Дънките все пак бяха доста дълбоки, имаше къде да се загащва. А помните ли ризите и блузите с подплънки на раменете какъв хит бяха..

# 76
Какво сме правили- много карти, събирания около блоковете, китари, бири, лятно време- басейни, вечерно - чукаш баскет, мотане, мотане, мотане... Rolling Eyes
Тогава беше току- що паднал режимът, та някои пушеха спокойно около училищата вече.
Сменяхме си и си презаписвахме касети.
Посещавахме "Пилето" /ясно е менюто/ на обяд.
Бягали сме от час и се смотвахме в някоя приятелка с пиле и бира.
Случвало се е да вземем автобус или влак просто така, да попътуваме.
О, битаците бяха на мода, та често обикаляхме близките населени места по дните за битак.

# 77
  • София/Севлиево
Сега се сетих и за едни карирани ризи, обикновено ги носеха момчетата, ама и момичетата не оставахме по-назад, и макар и да ни бяха големи , всички имахме по 1-2 в гардероба

# 78
Не знам дали сте забелязали, но модата от 90-те се завърна с пълна сила през 2016. Карирани ризи(имам поне седем в гардероба), висока талия със загащени ризи или в комбинация с къси тениски, аксесоари и др. Просто нещата са доста по премерени.

# 79
Да, вярно, че почти всичко беше с подплънки и то големи-сака, блузи, даже и тениски.През тези години, вече в университета, носех една спортна блуза от лилав плюш-с подплънки, естествено.Имам широки рамене и като носех тази блуза един колега казваше, че приличам на ръгбист. Laughing

# 80
Помните ли полите-панталони?Много се носеха.
Аз имах една дънкова,  беше ми любима е постоянно ми беше на задника  Grinning

# 81

А ми е мъчно за косматите жилетки. Някъде в началото на 90-те излязоха. Дълги, широки, шарени жилетки от космата мохерна прежда. Прекрасни бяха. От години търся да си купя такава и не намирам.  Cry
От мохер вчера гледах такива дълги, широки жилетки в Бенетон.  Peace В доста цветове ги имаше.

# 82
  • София
Страхотна тема - аз си бях дете през 90-те години, но пък модерна - с диско въшки и взевъзможни пластмасови "бижута" - то не бяха хумени "нашийници", както им казваше баща ми (мисля, че и сега съм виждала момичета да ги носят), светещи в тъмното квадратни пръстени, цветни пластмасови обеци (те може и да са били по-късно, някъде след 2000 г.). Адски модерни бяха клинчета до коляното - имах едно адски модерно в един сив, промазан цвят, направо ужас Grinning Но пък широките панталони, в комбинация с шапка-идиотка си бяха супер хит - тази комбинация задължително вървеше ръка за ръка с Bomfunk MC's. Joy

Тези бяха особено популярни  Joy

# 83
Ние много играехме навън пред блока. Я на народна топка, когато се съберем повече деца, я на криеница, имаше едва игра пак с топка -сюдже. Когато навън валеше, се прибирахме да играем на игрите с дискети-целихме патки, супер Марио и т.н.  Laughing Колко забавно беше!
Много се радвахме, когато ни взеха уокмени и всички деца в махалата си ги показвахме на кого модела е по-нов. Grinning

# 84
Космата жилетка ,майка беше ми изплела и ми беше зашила големи подплънки.И на коженото ми яке беше сложила подплънки.Имах шушлякови анцузи ,широки ,подгъвах горнището ,за да ми изпъква дупето,обувах хавлиените чорапи с маратонки Рийбок .

# 85
Сега се сетих за шарените шушлякови анцузи. Нещо такова бяха.

# 86
Сега се сетих за шарените шушлякови анцузи. Нещо такова бяха.

Как можах да ги забравя?!? Много вървежни бяха!!!  Mr. Green Аз имах умишлено купен по-голям, че "да си го нося по-дълго". хахахха говоря за някъде 93 г.

Сега се обривам само като чуя шушляков анцунг.  Mr. Green

# 87
  • ВАРНА
 Имаше период,през който много актуални бяха едни бели ризи с огромни дантелени яки задължително комбинирани с огромен ластик за коса от кадифе.Ако и с черен молив си очертала  устните фешъна е пълен.Подплънките си се подразбират.Мисля,че времето на ризите и косматите жилетки се застъпва.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 21:46 от иланг-иланг

# 88
Оооо,аз помня якетата от пясъчна коприна.Бяха голям хит.Майка ми си беше купила,лилаво,облече го 1-2 пъти и аз и се примолих да ми го даде да се изфукам в училище.И познайте-още първия час го закачих на вратата на класната стая и го скъсах.Сърцето ми направо спря.Голям ужас изживях😀😀😀Сега ми е смешно,ама тогава си мислех ,че е дошъл края на света. Joy

# 89
Aз помня през 1990г. родителите ми ходиха в Турция и ни купиха дънки, дънкови якета - можеха  ципове да им се свалят и ставаха на елеци, маратонки, спортни блузки, за тях - същото плюс
кожени якета. Майка ми си уши пола от черна кожа и от останалия плат направи и на мен - бях
във втори клас и всички ми завиждаха за полата  Laughing Имах и тези шапки-шалове - много я мразих моята и преди да влезна в училище я свалях.
Към 1994 имах еластична пола - лилава, както и 2 дънкови - една нормална и една с дантела.
После 1996 помня клиновете - имах 2 дълги - черен и лилав, миришеха на бански. Носехме ги лятото
с тениски - грозни и безформени, а зимата - дебел клин с блузон - обикновено плетен от мама или баба.
1997 - на мода бяха кубинките и карираните поли, аз имах само кубинки за мое голямо съжаление. Но
пък имах карирана риза - червено с бяло- много мекичка и удобна.
1998 - за първи път носих грим -  очертани устни с кафяв молив и червило с неутрален цвят  Sick
Къси поли от сатенен плат, обувки с платформи с огромен дебел ток, къси под гърдите блузки и потничета.

Общи условия

Активация на акаунт