Модната вълна на децата на 90-те

• 48 528
  • 307
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
 Такова двойно яке и аз имах - зелено яке с бял елек. Беше ми супер удобно между другото и го носих много дълго време.
Като казахте раници - помните ли раниците София-Мицокоши? Всички имахме такива и драскахме върху тях. Дълги години в къщи се търкаляше една такава, на която се бяха подписали всички съученици от 7-ми клас, с които после се разделихме.  Mr. Green Но това може би да е било в края на 80-те.  newsm78

# 121
  • Ланкър, планините Овнерог
Снощи се сетих за тези раници, обаче не можах да се сетя марката. Имах, естествено, много здрава беше  Heart Eyes

# 122
  • София
Такова двойно яке и аз имах - зелено яке с бял елек. Беше ми супер удобно между другото и го носих много дълго време.
О, аз и в момента имам едно бяло яке, върху което нося черно яке/елек без ръкави. Те са ми за най-големите студове и планината.
Щерката скоро много рИва да ѝ купя един такъв зелен елек (с двойно лице е). Носи го есенно време.

За видеото и видиотеките бях забравила.

# 123
Толкова мило ми стана, като прочетох за лексиконите. Имах навремето, а съм и попълвала доста. Да не забравя, като се прибера, да се поровя, може да го намеря някъде.

# 124
Толкова мило ми стана, като прочетох за лексиконите. Имах навремето, а съм и попълвала доста. Да не забравя, като се прибера, да се поровя, може да го намеря някъде.

Имах лексикон в тийнейджърска възраст и почти всички приятели ми го попълниха. Още си го пазя, а преди време го бях разглеждала и ми стана много мило!

Сетих се за маратонките и как се носеха с езиците навън.... Mr. Green Носех маратонки постоянно, дори и зимата.
Сега освен за разходка в планината или подобно, не обувам.  Grinning

# 125

Имах лексикон в тийнейджърска възраст и почти всички приятели ми го попълниха. Още си го пазя, а преди време го бях разглеждала и ми стана много мило!

И аз си пазя моя и когато се прибера си го препрочитам. "Животът е копейка, дрънне, звънне и офейка" или "На небето има две звезди - това сме аз и ти"....  Всеки лепеше картички, а някои приятели слагаха пощенски пликове и ги пълнеха с картички, обвивки от шоколад и каквото там има под ръка. Най - ценни бяха руските. Скоро направих справка кой какъв е искал да стане и дали го е постигнал. Оказа се, че повечето са осъществили детските си мечти Laughing

Помня химическото червило на леля, беше зелено на цвят. От дезодорантите помня Зелена ябълка, Дива река и един черен, който се водеше по - така, с името Джулия. 

Имах лилава ластична пола от някогашните модерни дрехи. И разбира се, топиран бретон.  Mr. Green

# 126
  • София
Имах лилава ластична пола от някогашните модерни дрехи.
Мисля че имах няколко цвята Simple Smile

А лексиконите... май винаги ще ги има. Щерката имаше в трети клас.

# 127
еспадрили, кларкове, шалвари, широки пуловери, къси при4ески с опаш4ица отзад , Ревю с Милена и Дискотека 21 Simple Smile

# 128
Еспадрилите от две години поне пак са актуални.

Аз имах 5 чифта, които ми бяха в "тон" с разни блузки.

# 129
  • София
О да, еспадрили и кларкове.
Редих се на умопомрачителна опашка, за да си купя кларкове. И после майка ми само заключи "как можа да си купиш толкова грозни обувки". Ама аз ги скъсах от носене  Laughing

# 130
Шалварите и късите прически с опашчици отзад не са от 90-те, за еспадрилите не съм сигурна. Изпълнители и групи като Милена и "Ревю" също като че ли отсъстваха, поне аз научих за тях от по-възрастното поколение. На мода бяха изпълнители като Ирина Флорин, Графа и Антибиотика. От чуждите Тейк дет, Ийст17, Бекстрийт бойс, Бритни Спиърс и т.н. Модата втората половина на 90-те беше повлияна от тези изпълнители, от сериала "Приятели", филма "Баровки" и клиповете на "Аеросмит" пак с Алиша Силвърстоун.

За дънките наистина беше задължително да са много дълги и на повечето им бяха толкова дълги, че си ги настъпваха дори и с платформи, на мен ми стигаха до средата на платформите, защото бях сравнително висока. Като се има предвид, че повечето разполагахме с по 1-2 чифта дънки, не като сега, тия същите дънки, които обираха мръсотията по улицата, на следващия ден пак си ги навличахме и това ми е най-гнусният спомен от онова време. Възможно е нещо регионално да е било обаче, съчетано с факта, че на повечето родителите ни не бяха с кой знае какви финансови възможности.

Първи дискотечни спомени, при нас започнаха да ни пускат на дискотека в петък към 6-7 клас. Много модерни бяха черните прави дънки с бели външни шевове, които искрят в дискотеката. Разбира се и други цветове дънки бяха модерни - например много светли, почти бели, или по-тъмни, но изтъркани, задължително прави, дълги и без еластан. И аз исках такива черни дънки с бели шевове, майка ми обеща, че ще ми купи и действително от една командировка ми донесе дънки Ливайс. Изобщо не бяха по модата, че и на всичко отгоре ми бяха големи - бяха с нормална дължина, класическо светлосини, със сравнително широки крачоли, които леко се стесняваха надолу - тип сегашните бойфрендки. Умирах от срам, че трябва да ги нося, но нямах други, едва издържах до лятото, когато майка ми разреши да ги отрежа на къси, които носих няколко години после.

Модата на късите тесни с дължина до под гърдите тениски. Не искаше майка ми да ми купи такава, категорично беше против подобни дължини и затова прерових дрехите у нас и открих една моя раирана тениска/блузка от времето, когато съм била на 5-6 години. Доста еластична материя беше и на дължина ми беше станала точно пред гърдите. Имаше някакви подгъви (от друг плат) на ръкавите, които не бяха чак толкова еластични, колкото останалата част от тениската и леко ми стягаха на ръцете, пък и по това време никой не носеше тениски с подгъв на ръкава, затова ги отрязах и ги подгънах нормално. И така, с тази тениска, наметната отгоре с дънково или анцугово яке, че майка ми да не ме види, отивах на дискотека.

# 131
Върти ми се из главата спомен за къса черна /бяла блуза ,на която пише с огромни букви - Yes,No на гърба.
Исках шушляков анцуг,ама нямах.
Исках кожено яке ,ама и него нямах.Дънки ми купуваха от пазара.ПОвечето ми споемни от тези години са свързани с недоимък за жалост.Но пък помня дрехите на майка ми. Копринени костюми в безумни цветове,дамски плетени обувки, риза с огромна бяла яка...Трагично !Имам една снимка от 90 та година ,тогава съм била на 6.Кумуват родителите ми ,кадрите са потресаващи !!! А булката  е с що годе нормална рокля ,но силно накдрена и косата й хваната с една ...автоматична фиба ,май така се казваше.От тези ,дето щракват !
В тийн годините ми беше много модерно да си вържеш всичката коса най-отгоре на главата и над ластика ,да увиеш някакво шалче ....не намирам снимка в момента ,но беше страшно модерно !

# 132
Много модерни бяха дънки "Madoc". Тениските с "Yes, No" ги помня, да.
А от ластичните клинове в ярките цветове, като ти се размъкне много клинът, си го нарязваш на ластици за коса.
При момчетата беше много модерна прическа "киче", помните ли?

# 133
Аз имах от тия черните дънки -прави с белите шевове и наистина искрях в дискотеката.Много носих и блуза-поло памучна,загащена в дънките .Имах и от тези модерните къси блузки до под гърдите и го носих с  късо яке-жълто с надпис Версаче ,като пъпа ми се виждаше.Повня ,че имах и някаква лачена раничка,вместо дамска чанта.

# 134
Сетих се,че в края на 90те имаше зелени дънки с убийствено,огромен чарлстон крачол.
По-ранните ризи китайска коприна,ок.Но мъжките костюми от тази коприна в тъмно зелено и бордо бяха потресаващи.Всеки уважаващ себе си мъж се беше барнал така.От банкер до водещ новините.

Общи условия

Активация на акаунт