НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 931
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
аз пък да се похваля, че бях заложила 3 буркана със сланина - с морска сол, чесън, бахар, дафинов лист и черен пипер, маринована в зелев сок. днес отворих един буркан - фантазия chef

# 106
  • София - Варна
И аз се зачудих за калция, но може жената да има специфични оплаквания и проблеми.

# 107
  • София
аз нямам такива наблюдения, мога да кажа, че пия добавки от доста време и то предимно от айхърб. Имам подобрение и то много добро, за това което приемам. Според мен проблема е в конкретния продукт или изследването, което е направила колежката ти. Солгар имат и много добри продукти.
Благодаря за успокоението  Peace
Скрит текст:
Колежката го пие, заради терапия, която много извлича калция. Всеки месец преди да сложат инжекцията, ѝ изследват калция. Едва ли е грешка, все на 1 и също място се прави. Може би точно калция да не им е добре усвояем, знам ли. Сега си е взела друга марка, от аптеката и е започнала да го вдига. Просто малко странно ми стана, понеже уж Солгар не са долнопробна фирма.

# 108
аз пък да се похваля, че бях заложила 3 буркана със сланина - с морска сол, чесън, бахар, дафинов лист и черен пипер, маринована в зелев сок. днес отворих един буркан - фантазия chef

Може ли повечко технологични подробности (рецепта)?  Laughing

# 109
И аз съм същата молба като   blackisback.Звучи страхотно.

# 110
Как ядете сланина без хляб  Rolling Eyes

# 111
С голям кеф  Mr. Green

# 112
всичко на око - сланината нарязана на парчета като кибритени кутийки се изкисва във вода за 24 часа, за да излезе кръвта. след това в буркан слагам дафинов лист, 2-3 зрънца бахар, 4-5 зрънца черен пипер и започвам да редя. сланина, морска сол, скилидки чесън (2-3 на буркан). натъпквам добре в буркана и заливам със зелев сок от кисело зеле. престоява около 20 дни, като обръщате бурканите от време на време, за да се разтвори солта. това е.

Духи, сланината я ям по малко натюр или в комбинация със салата, а най-много обичам с бъркани яйца.

а, забравих да кажа, че я направих, за да се възстановя от шока, който мъжът ми ми причини. оставих го да свари гъска и той ме уведоми, че нямало далавера в гъската, щото бил изхвърлил повече от 2 кг мас Close

# 113
АРТЕМИС,благодаря! bouquet bouquet bouquet
Още утре ще пробвам.

# 114
  • София - Варна
Честит имен ден и от мен, kameloth!
Аз обмислям да спирам млечните, заради АИ, и без това консумирам само яйца, кашкавал чат-пат и кисело мляко (веднъж в месеца последното), но послендните дни ядох сметана на корем. Joy

# 115
afrikancho,а кафе пиеш ли?
Ден го оставя заради АИП,на другия ден съм с мигренозно главоболие....
Ако някой има идея с какво и как да го заместя,съм готова да опитам.

# 116
  • София - Варна
Пиех над 10 години, голям кафеман, силно кафе, без захар. Спрях го сега и не ми липсва. Но аз го спирах и без проблем за 8 месеца и през двете бременности. Нямам засега симптоми от спирането му, слава богу. Освен по-рядко посещение на тоалетната, ха-ха, но мисля, че тук и хипофункцията има много общо. А и аз го спрях, защото напоследък много се разтрепервах от него, нещо свързано с хормоните на ЩЖ, които още не мога да оправя.

# 117
  • SA
Благодаря ви, момичета!  Heart Eyes

# 118
Кам, и от мен само хубави пожелания по под изминалия празник! Бъди жива, здрава и много много споделяща и поучаваща в темата ни! bouquet

# 119
sun sea, ако спирането на кафето ти провокира мигрена, нещо не е наред според мен - бих го приела като признак за пристрастеност и съответно за абстиненция, а това означава, че кафето няма място в менюто ти. Peace Вярно, че и мигрената не е желателна, но може би ако все пак минеш през този етап и изкараш по-дълго без кафе, ще се пребориш и с главоболието. Не знам, но ми се струва, че по-правилното решение е това, отколкото да продължаваш с кафето.

А иначе като заместител май много хора ползват цикория. Отделно може чай, разбира се, но по-добре билков, ройбос.

Общи условия

Активация на акаунт