НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Аз пия масло от вечерна иглика заради ПКЯ. Реших да взема магнезий и вит. Д, защото се възстановявам от депресия и да си подритна малко нервната система. В крайна сметка взех на Джеймсън магнизий, калций и вит. Д, като той е 200 IU. Възможно ли е от толкова малка доза да ми става лошо и да ме боли корем? То на опаковката си пише, де, че може да предизвика диария... Магнезий и калций съм пила и преди и не съм имала проблем  newsm78

# 91
  • София - Варна
Според мен всичко е възможно. Аз съм ярък пример за това. Правя реакции дори от ниски дози витамини, чак лекарите не го вярват.
Пробвай да спреш за малко, после пак да почнеш, за да видиш дали е от това.

# 92
Купих пушен бекон на Pikok от Лидл, уж изчистен от консерванти.И да похваля свинското варено в собствен сос пак на Pikok, много вкусно и мазно.
Жьоневиев, благодаря за отговора bouquet

# 93
  • София
Кам, честит имен ден, благодаря ти за всичко, което споделяш.

Ако си купите цяло парче свински флейки, лесно се реже на тънко, когато е полузамразено.

# 94
И аз като цяло съм против пиенето на добавки, но просто понякога няма как само с храна. Ето ме мен например - месо и яйца всеки ден ям, а вит. Б12 ми е на долна граница. Вит. Д също ми е на долна граница. Та тези двата ги пия. Магнезий и калий също взимам, защото имам крампи от време на време. Селен за антителата на щитовидната.  Rolling Eyes

А най-против съм мултивитамините. Некомбинируеми витамини и минерали в минимална доза  Tired

Кам, вярно, че си именячка!  Hug Честит имен ден! Много да си здрава и да си чуваш името само по хубави поводи  Hug

# 95
Кам, честит имен ден!  bouquet

Африканчо, благодаря, ще ги спра да видя какво ще стане, но забелязвам, че като ги изпия и ми става лошо.

# 96
Здравейте,
Изгубих ви малко, много работа имаше тази седмица. Четох малко по диагонал, признавам си  Blush
Не бях особено режимна тази седмица, от днес започвам отново, този път сериозно и без глупости като печени семки пред телевизора.

За немското масло - аз си взимам обикновено едни по 4 лева са, 250 грама. А иначе на Пилос имаше, пише немско на него и е 125 грама, ако не бъркам. За него се съмнявах. Иначе знам, че много фирми тук правят за Лидл продукти. Моя окелжка ми казваше, че родителите й правят част от кашкавала за Лидл. Последно ми обясни кой и когато пак ходя, ще си взема.

За добавките - пия чист магнезий. Често имах мускулни спазми, случвало се е мускул да ме боли една седмица, вече нямам проблеми. И офталмоложката ми потвърди, че няма проблем, понеже ме питаше пия ли нещо, за да знае какви витамини да ми изпише за очите, че това с късогледство съм имала нужда от витамини през някой и друг месец.

За бекона - взимах от Лидл един, много ми беше солен, направо ми стана зле от него. А тези флейки са жестоки, ние на фурва ги ядохме  Heart Eyes

Жьоневиев
, какви са тези кокосиви кафета и яйца? С кокосово масло ли? Аз си правех преди кокосовите палачинки - кокос, прясно мляко, яйце, масло, много ги обичам, но пусни мързел сега  Blush

Искам да спра прясното мляко в кафето, но се чудя с какво да го заменя. Опитвала съм с готварската сметана от Лидл, беше ми неприятно кафето и я използвах за готвене. Опитвах с кокосово мляко, същото. Не искам разни боклучави ядкови млека, преди като постех, взимах някакви и все едно си разводнявах кафето.

Напоследък хич не свалях нищо (без да съм имала прегрешения) и се чудя дали не е от фалшиво прясно мляко и че закусвах сирене бри. Най-често взимам това на марката на Кауфланд, понякога и на Лидл. Дали не прекалявам?  newsm78 Няколко дни ще се опитам да се придържам основно към месо, яйца и риба, но и без млечни не мога.

Правите ли опаланки с извара, вместо крема сирене?

# 97
Здравейте,
Скрит текст:
Изгубих ви малко, много работа имаше тази седмица. Четох малко по диагонал, признавам си  Blush
Не бях особено режимна тази седмица, от днес започвам отново, този път сериозно и без глупости като печени семки пред телевизора.

За немското масло - аз си взимам обикновено едни по 4 лева са, 250 грама. А иначе на Пилос имаше, пише немско на него и е 125 грама, ако не бъркам. За него се съмнявах. Иначе знам, че много фирми тук правят за Лидл продукти. Моя окелжка ми казваше, че родителите й правят част от кашкавала за Лидл. Последно ми обясни кой и когато пак ходя, ще си взема.

За добавките - пия чист магнезий. Често имах мускулни спазми, случвало се е мускул да ме боли една седмица, вече нямам проблеми. И офталмоложката ми потвърди, че няма проблем, понеже ме питаше пия ли нещо, за да знае какви витамини да ми изпише за очите, че това с късогледство съм имала нужда от витамини през някой и друг месец.

За бекона - взимах от Лидл един, много ми беше солен, направо ми стана зле от него. А тези флейки са жестоки, ние на фурва ги ядохме  Heart Eyes

Жьоневиев
, какви са тези кокосиви кафета и яйца? С кокосово масло ли? Аз си правех преди кокосовите палачинки - кокос, прясно мляко, яйце, масло, много ги обичам, но пусни мързел сега  Blush

Скрит текст:
Искам да спра прясното мляко в кафето, но се чудя с какво да го заменя. Опитвала съм с готварската сметана от Лидл, беше ми неприятно кафето и я използвах за готвене. Опитвах с кокосово мляко, същото. Не искам разни боклучави ядкови млека, преди като постех, взимах някакви и все едно си разводнявах кафето.

Напоследък хич не свалях нищо (без да съм имала прегрешения) и се чудя дали не е от фалшиво прясно мляко и че закусвах сирене бри. Най-често взимам това на марката на Кауфланд, понякога и на Лидл. Дали не прекалявам?  newsm78 Няколко дни ще се опитам да се придържам основно към месо, яйца и риба, но и без млечни не мога.

Правите ли опаланки с извара, вместо крема сирене?
В кафето слагам половин-една ч л кокосово масло.
А кокосовият ми омлет обикновено е 3 яйца, 2-3 с л кокосови стъргонити, сирена каквито имам в момента, най-често котидж и рикота, малко куркума и кайен.Правя го като омлет на тиган с 1 с л кокосово или краве масло.Ако имам у дома, първо запържвам малко сланина/бекон/филе/чушка/спанак/праз.....после изливам разбитите яйца с добавките, като се запече от долу, обръщам.

Честит празник на Камелот!     bouquet     Wine Glass

# 98
  • В полите на Пирин планина
Да, опалянките стават и с извара. Аз слагам и една лъжица заквасена сметана, за да стане по-гладка смес.  Peace

Честит празник на Кам.  bouquet bouquet bouquet

# 99
Благодаря за отговорите, имам нужда да разнообразя менюто, което имах до момента, че наистина много ми омръзна вече.

# 100
може ли да се ползва какаово масло?

# 101
  • София
Африканчо, Мк7 има в iherb най-изгодно. Иначе Д3 пия тази зима по 2000iu + 100 mg MK7 всеки ден. Миналата пих по 5000 единици и не бях дори по средата на нормата. Според мен доза от 400iu е за деца. Може ли кажеш колко ти е резултатът от изследването?
Имам малко странен въпрос за iherb - дали някой е забелязал, че ако пие добавки от там, показателите му не се подобряват, а ако пие същите дози добавки, купени от магазин тук - да има ефект? Очаквам да имат наблюдения само хората, които редовно се изследват и пият добавки (за каквото и да било).
С една колежка пазаруваме от iherb и тя сподели такива изводи за калция на Солгар. Аз не се изследвам и не мога такива прецизни заключения да направя. И сега се чудя да марка ли е, до магазин ли е.... затова питам.

# 102
Честит имен ден, Кам,с пожелание за един чудесен празник и да си носиш достойно и с късмет името!Благодаря за всички съвети и помощ! 

# 103
Ками, честит имен ден! Hug

# 104
  • In transit
Африканчо, Мк7 има в iherb най-изгодно. Иначе Д3 пия тази зима по 2000iu + 100 mg MK7 всеки ден. Миналата пих по 5000 единици и не бях дори по средата на нормата. Според мен доза от 400iu е за деца. Може ли кажеш колко ти е резултатът от изследването?
Имам малко странен въпрос за iherb - дали някой е забелязал, че ако пие добавки от там, показателите му не се подобряват, а ако пие същите дози добавки, купени от магазин тук - да има ефект? Очаквам да имат наблюдения само хората, които редовно се изследват и пият добавки (за каквото и да било).
С една колежка пазаруваме от iherb и тя сподели такива изводи за калция на Солгар. Аз не се изследвам и не мога такива прецизни заключения да направя. И сега се чудя да марка ли е, до магазин ли е.... затова питам.
аз нямам такива наблюдения, мога да кажа, че пия добавки от доста време и то предимно от айхърб. Имам подобрение и то много добро, за това което приемам. Според мен проблема е в конкретния продукт или изследването, което е направила колежката ти. Солгар имат и много добри продукти.
Имам спомени, че тук сме коментирали, че калций няма нужда да се приема като добавка, защото се набавя от дневната доза млечни продукти, а и без да се пие К2 може да навреди повече, отколкото да помогне.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт