НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
от магазина за месо Simple Smile
Мъжа ми само гърди без кост яде Simple Smile - тамън туй Simple Smile
Режеш много тънко и цвъчи на скарата уникално Simple Smile

# 76
  • In transit
В Лидл от скоро има нещо подобно. Пише "флейки" на него. Гърди нарязани на тънко. Много бързо става и е много крехко.

# 77
  • София - Варна
Благодаря! Както каза, досега не сме били привърженици на пържено и мазно. Даже днес мъжът ми отново изрази скептицизъм относно диетата, толкова мазно било вредно, не било нормално. Ама кара засега 3 дни на нея, издържа без въглехидрати почти. Аз си хапвам повечеко от него В заради ЩЖ. Дано само не напълнея.

# 78
Изобщо не е вредно, виж ми холестерола на предната страница след 6 месеца режим.
Ама аз мнооого обичам мазничко, никога не съм разбирала масовата психоза за ядене само на бяло месо. Сигурно защото не го и обичам де, направо не мога да близна Mr. Green

Аз с друг въпрос във връзка със статия за вит. Д. Каква е оптималната дневна доза за прием?

# 79
  • n/a
Надявам се Шоки да спомене дневната доза вит Д, също и вит К2 (МК7)  Hug
Боя се да не ме подведе споменът. Ще съм много благодарна  Hug

Вчера спретнах един карфиол с всякакив сирена и сметани, маскарпоне.
Подобно правя и с броколи. Това е във връзка с менюто - обедното днес
ни беше от тази мешаница и сармички с кисело зеле и шарено месо. За
довечера - сложила съм от сутринта джолани.

# 80
Не е вредно. За съжаление майка ми само чете тук, не пише, но при нея с нашия режим холестеролът падна значително. Сутрин си слага масло в кафето, закусва яйца, обядва яйца, плескавица, нещо мазничко. Вечеря по-скоро НВ се храни. Баща ми пък, който е с подагра и е на ВВ-НМ хранене, е с по-висок холестерол и мигал невярващо, като й излязоха нейните резултати.

А такъв бекон/гърди има в лидъл. Водят го с кост, но нерядко съм взимала и такъв, който е само с хрущял или пък дори няма кост. Иначе във всяка месарница ги има. Онзи красивия, американски, е слайснат готов за ядене, само че си го пържат хората. Или поне това а ми наблюденията от американките, които следя в инстаграм.

Имам въпрос. Вярвате ли на бележките за хранителна информация на Кауфланд? Взехме свински бут от витрината им. За 100 гр. никак не чисто откъм мазнинки месо дава едва 130 ккал. При маслините е същото - 100 гр. маслини - 14,15 ккал.

# 81
  • София - Варна
Благодаря, blacckisback.
Аз също бих искала да науча дозировка за К2, както и откъде да си купя МК7, а не МК4. Витамин Д приемам по 400-500 IU (колкото беше една капка) дневно, защото аз много бързо качвам нивата, а и не съм никак редовна в приема му. Обаче след като получих подкожни кръвоизливчета от Омега 3+Е, реших вече да пия Д в комбинация с К2.

# 82
Момичета,има ли някой на АИП?

# 83
  • In transit
Африканчо, Мк7 има в iherb най-изгодно. Иначе Д3 пия тази зима по 2000iu + 100 mg MK7 всеки ден. Миналата пих по 5000 единици и не бях дори по средата на нормата. Според мен доза от 400iu е за деца. Може ли кажеш колко ти е резултатът от изследването?

# 84
Свинското по таблици е 240,ясно че за него е разтегливо понятието.14 ккал имат само марулите и то само някои.Това е най-ниското съдържание на продукт.

# 85
Аз последно четох за витамин Д, че оптималното е доста по-високо - 4 000IU, а за покачване на нивата и повече. От стари теми си спомням, че се е обсъждало, че препоръчителните стойности за малко ниски, както и че от слънцето за час или два, при подходящи условия на излагане, се набавя доста повече наведнъж, върти ми се число като 12 000IU, но не съм сигурна. Взимам по 5 000IU дневно, но и през лятото съм с дълъг ръкав и панталони.

# 86
  • SA
За вит.К2 - аз си купувам от време на време ето това:
http://apteka.framar.bg/30048532/%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BD- … D1%82%D0%B8%D1%81
Като цяло, добавките съм ги свела до минимум. Вит.Д даже не пия редовно, макар че сигурно не са ми високи нивата. Не се излагам на слънце дори и през лятото. Даже и рибено масло ми омръзна да пия и не съм купувала от няколко месеца. Никаква разлика не усещам ако пия и ако не тези добавки.
Струва ми се, че най-голямо значение има човек да оптимизира възможно най-добре храненето си. Оттам нататък, добавките са важни най-вече при определени оплаквания и симптоми, които насочват към дефицит.
Ребрата станаха страхотни. Благодаря на всички за съветите! Изпекох ги с подправки, вино, малко вода и соев сос.

# 87
Кам,успокои ме за добавките,че съм крайно несериозна...Напълно споделям мнението ти,че храненето е основно..Колкото и да не исках да повярвам определя и болките,и възпаленията,и качеството на живот.. Embarassed

# 88
Точно днес сутринта загледах тези флейки в Лидл. Подобни продават отскоро и в нашия магазин до блока. Но пак са дебелички. Иначе гърдите в Лидл за мен са много дебело нарязани и за пържене не стават. Не мога да намеря месарница, в която бекона/гърдите да ми го слайснат на тънко обаче.

# 89
  • София - Варна
Аз точно от това се интересувам, иначе в нас имаше processed бекон, и тъй.

Мики, аз ако пия по 4000 единици Д на ден продължително време, ще се гътна. От 2000 единици на втория ден ме навестява рядкото щастие, какво остава за 4000 или 5000. Joy  Аз за първи път изследвах Д в 6-ти месец с втората бременност и излезе 21 (50-120). Започнах да приемам по 8 капки Вигантол и на втория ден - гадене с разстройство. На мен и Б12 ми действа така... След направена пауза пих още 3 дни по 3 капки, но не ми понесе, и го спрях. Това значи, че съм приела общо около 25 капки, това са все едно 3 дни прием по твоя начин. Изследвах нивата на Д поне 10 дни, след като го бях спряла, и се бяха качили с 15 единици (от 21 на 36), а през това време не бях се хранила по-специално, нито съм седяла дори и малко на слънце.
Сега го изследвах, без да съм приемала нищо, и е към 50 (50-120), пия по 1 капка дневно от месец, но не съм редовна. Още не съм се изследвала, за да видя какво е положението.
Както виждате има огромни разлики в нивата на витамините по време на бременност и извън нея. Поне при мен.

Общи условия

Активация на акаунт