НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
Заради необяснимо покачване на кръвното, веднъж два пъти в месеца. И заради галвоболието, четох че може да има отношение. Също така мис е появиха някак олио косъм по брадичката, които ги нямаше

# 16
Майка ми каза, че пак се е записала при диетоложката, при която ходехме двете и я предупредих да не я блъска с храна през 2 часа, а да й дава да яде мазно месо и да си слага мазнини в салатата, защото иначе нищо не прави и диабетът ще се задълбочи

Тогава защо ходи на диетолог  Mr. Green Разбира се има приятни изключения, но съм крайно разочарована от лекарите у нас. Знанията им са на по 30 години, не се интересуват от новото. Едно си знаят, едно си повтарят: пълнозърнесто, ориз, немазно месо, по възможност телешко или пилешко...

# 17
Цитат
Да попитам за течната сметана, купих си такава: https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D … o1gRHT6f3d1QBM%3A на Пилос, само че никъде не прочетох растителна ли е или животинска.И каква сметана е позволена по режима?Растителна или животинска?
Екатерина, не съм я ползвала, но на кутията се вижда надпис мин.30%, което ме навежда на мисълта, че е животинска.
Аз ползвам само животинска.Растителната не е точно сметана, а някаква химическа имитация.

Аз си правя домашна лютеница.На доза около 8-9 бурканчета от 330 мл слагам 1/2 к ч захар.Т.е., на бурканче се пада по около 1 ч л захар, дори по-малко, и пак сладни.
Именно за лютеницата винаги съм се чудила от какъв зор й добавят разни боклуци.Произведена по технология, тя си е и трайна, и гъста, и ароматна, и сладка.....

И, Шоки,     bouquet   за темата!

# 18
  • Благоевград
Майка ми каза, че пак се е записала при диетоложката, при която ходехме двете и я предупредих да не я блъска с храна през 2 часа, а да й дава да яде мазно месо и да си слага мазнини в салатата, защото иначе нищо не прави и диабетът ще се задълбочи

Тогава защо ходи на диетолог  Mr. Green Разбира се има приятни изключения, но съм крайно разочарована от лекарите у нас. Знанията им са на по 30 години, не се интересуват от новото. Едно си знаят, едно си повтарят: пълнозърнесто, ориз, немазно месо, по възможност телешко или пилешко...

Защото като някой я следи и й се кара, тя е стриктна, защото я е срам. Преди години беше много добре, за година някъде свали 15 кг, но после пак започна да си буха боклуците и вчера ми каза, че е 90 кг, а е висока 1,60, на 49 г., с диабет и полиневропатия на долни крайници. Преди време получаваше много припадъци и ни отне време да разберем, че е от кръвната захар. Сега също получава хипоглекимии, ама може ли да си диабетик и да се буташ с 3 парчета баклава!?!? За убиване е.
А за тази диетоложка - тя също е с Хиперинсулинемия и помня, че ми казваше, че пие по много вода, че не яде никакви въглехидрати и храненето на 3 часа с малко количество храна поддържало инсулина в норма. Как пък не - аз от този режим свикнах да ям по 6 пъти на ден и ми беше ужасно. Да, тренирах, да, отслабнах, на 60 кг изглеждах феноменално добре, даже плочки изчистих на корема, което никога не съм го постигала, но то ти омръзва да гледаш постоянно електронната везн и да следиш грамажи и все да си гладен. Много е уморително. Трябваше да се готви с 1 супена лъжица мазнина макс, без тлъсто месо, основно пилешко и риба. И друг път съм споделяла, че по време на този режим развих алергия към яйца и непоносимост към лактоза заради яденето на мляко всеки ден. Слава Богу се изчистих и повече обриви не съм имала, но 2015 имах 3 пъти обрив от яйца и го отдавам на този режим. Сега не мога да тренирам толкова като преди, тоест мога, но не трябва да се навеждам рязко заради радикулита и предпочитам да ходя пеша всеки ден. Живеем на 2 км от работата ми и доста често се прибирам пеша и съм засякла, че с нормално ходене стигам за 30 мин до вкъщи, което е супер разходка при положение, че по цял ден седя на стол и нямам никакво движение. Мисля да правя лека гимнастика вкъщи, но без да тренирам корема. Не знам дали не е противопоказно при стимулации и опити за забременяване дали може да се тренират коремни мускули и затова сега не смея да правя нищо.
Любимият ми уред е пътеката и много ми е приятно да тичам, когато не ме боли коляното  hahaha В момента издирвам някъде в квартала покрай нас дали има фитнес и мисля да ходя там след работа за по 1 час на пътеката, пък да видим дали ще се получи.

# 19
  • София - Варна
Заради необяснимо покачване на кръвното, веднъж два пъти в месеца. И заради галвоболието, четох че може да има отношение. Също така мис е появиха някак олио косъм по брадичката, които ги нямаше
В тоя случай май по-добре да изследваш ACTH (Адренокортикотропен хормон - АКТХ - това е като ТСХ, само че на надбъбречните). Мисля, че и прогестероните биха били показателни.
Обаче нека и някой друг да се включи, за да даде съвет.
Предполагам имаш съмнения за висок кортизол, не за нисък.

Може ли да ми кажете рецепта за нещо много бързо със спакан?

Мъжът ми търсил кокосово масло и кокосово брашно, но не намерил. Купил е сусамово, не знам дали в него има глутен. Аз нали съм на безглутеново с единия крак, още и там проучвам, ха-ха.

Откъде да си купя заквасена сметана, Филаделфия, маскапрпоне? Мернах, че сте ги осбъждали.
И как првите блат за пица от кайма?

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 11:29 от afrikancho

# 20
Да за висок се съмнявам.

Маскарпоне и заквасена сметана от Лидл купувам, доволна съм.
Блата за пица парвя само от кайма и подправки, отгоре слагам каквото има- бекон, кашкавал, кис. краставичка, чубрица.

# 21
  • София - Варна
Мерси, Жаклин.

Има една тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=954082.msg34301432#new
Ако искаш, питай там.

# 22
  • София
Afrikancho, предлагам нещо много бързо със спанак:
Намаслена тавичка, напълва се със спанак (ако са едри листата се нарязват, ако е бейби - направо целите листа), натрошава се сирене и се разбърква. Правят се дупки и във всяка се чуква по 1 яйце. Масло върху яйцата и във фурната. Запича се до готовност на яйцата. От това по-бързо, лесно и вкусно ястие със спанак не вярвам да има Simple Smile

# 23
Забравих да питам.От вчера ми съхне устата и постоянно пия вода, което е супер полезно, но дали сухотата се получава от режима?

# 24
  • n/a
Чудесна спаначена идея, добре е да се запише в Рецептите  Hug

# 25
  • София
Чудесна спаначена идея, добре е да се запише в Рецептите  Hug

Отивам да я сложа и там  Simple Smile

# 26
  • Благоевград
Забравих да питам.От вчера ми съхне устата и постоянно пия вода, което е супер полезно, но дали сухотата се получава от режима?

На мен ми се пие вода и ми съхне устата и ми лепи, когато ми е висока кръвната захар. Пробвай да пиеш по малки глътки и ако ядеш плодове, спри ги за ден-два и карай само на режимна храна без никакво сладко и хляб.

# 27
  • София - Варна
Благодаря, Фелис.

# 28

На мен ми се пие вода и ми съхне устата и ми лепи, когато ми е висока кръвната захар. Пробвай да пиеш по малки глътки и ако ядеш плодове, спри ги за ден-два и карай само на режимна храна без никакво сладко и хляб.
Там е въпроса, че аз нямам висока кръвна захар, а и последните дни съм само на режимна храна.

# 29
Екатерина, може да е от прехода. Нали каза, че съвсем наскоро си започнала?

Общи условия

Активация на акаунт