НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Баронес, ще ти опитам варианта. Звучи добре.

Ядки ядете ли? Имам тук за спешни случай сурови лешници и бразилски орех, но рядко ми се случва, само ако съм много гладна. Придържам се към хранене три пъти дневно.

А откакто пия кафето с кокосово мляко, и кафе спря да ми се пие.

# 421
  • n/a
В палачинките слагам течна сметана от Лидл, не мляко. Намирам, че е за предпочитане.

Избягвам ядките. Единственото ми съображение е, че ми харесват много и с малко ми е
трудно да се размина. Да, да, като пияниците, дето без едно можели, но с едно - не  Mr. Green

# 422
пиша провокирана от вече затворената тема за веганизма. аз и в темата на Фея ще питам. интересно ми е вашето мнение.
добре, решаваме, че ще пазим планетата и ще бъдем добри, а не брутални убийци, и ставаме всички вегани.
как точно работи това? спираме да колим животни и да доим кравите, пускаме ги на свобода и забравяме за тях.
да, ама аз, за разлика от тези, които благовъзпитано си купуват тревата от магазина, имам някакви, макар и бегли познания за селския живот. там кравите, козите, прасетата, пилетата ги пускаме на воля да пасат в гората и забравяме за тях. ами те, вълците, чакалите, лисиците само това чакат. ще има поне една година банкет. ще им се увеличи популацията. и като свърши храната ще насочат поглед към селата. тоест, щем не щем, трябва да нарамим пушките и да убиваме, колкото и да не ни се иска. или веднъж е разрешено за благото на планетата? Joy

# 423
В палачинките слагам течна сметана от Лидл, не мляко. Намирам, че е за предпочитане.

Това е червената сметана, която е при продуктите за сладкарство, нали така? Само там май не пише да има растителни мазнини  Rolling Eyes

# 424
  • SA
Артемис, по- добре не повдигай тая тема, че някои хора само това и чакат, за да започнат с проповедите си и заклеймяването на хората като убийци.

# 425
Хапвам по малко ядки. Обикновено бадеми вечер, а сутрин малко орехи върху намазана с кокосово масло печена тиква гарнирана със заквасена сметана.

# 426
  • n/a

Това е червената сметана, която е при продуктите за сладкарство, нали така? Само там май не пише да има растителни мазнини  Rolling Eyes

Да, точно тя е. Винаги имам по няколко в хладилника Simple Smile.

Който подсети за пушения бекон от Лидл - жив и здрав да е. Чак сега 
си взех и ... Много е хубав. И е първото мазно месо, което дъщеря ми
хареса, чак прекалено. Май в следващите дни с това ще се изхранва.
Иначе досега - види ли мазничко, прехвърля го в моята чиния  Laughing

# 427
Взех си кокосови стърготини от Лидл, смесих със заквасена сметана и въобще не усетих вкус на кокос.От стърготините ли е или по принцип вкуса не се усеща.Може би трябва да престои известно време?

# 428
Добро утро,
Лоана, те май по принцих са за предпочитане ядките  Mr. Green. Но се чудя какво друго да мушна, ако приритам. Аз не ди нося на работа следобедни закуски  Rolling Eyes
mariat, много интересна рецепта  Peace
Ekatеrina, при палачинките се усеща вкуса им. Сигурно е от заквасената сметана.

# 429
И аз днес взех кокосови стърготини и червената сметана течната за палачинки chef

# 430
  • София - Варна
Май и аз ще отскоча до Лидл тия дни. Само се чудя всички ли са еднакво снабдени.

Гъби могат ли да се ядат при този режим?

# 431
Благодаря момичета за идеите за френски източници за режима...

Вив,
аз малко късно да се включа... Има една тема Какво се случва ПРЕДИ менопаузата, провери я, има бол момичета с подобни и други симптоми. Аз съм на твоята възраст, и прогестерона ми яко намаля....Близо година се опитвах да се спася с див ямс, мака, агнус кактус....всички видове добавки изпих....е подобри ми се енергията, сексуалния живот (да е жива и здрава маката), но продължих да имам кървене извън цикъла, признак за нисък прогестерон. Накрая капитулирах и сега пия дуфастон....
Провери и блога на Лара Бриден - холистичен лекар, който дава идеи как да се нормализират хормоните по естествен път, не със синтетични хормони. Аз лично много интересни статии прочетох там.

# 432
  • София
На 40 не е ли рано за такива симптоми?

# 433
  • София - Варна
Не, някои жени и в края на 20-те ги получават. 40 си е съвсем нормална възраст за такива симптоми.

# 434
Да, за съжаление 40 не са новите 20...
Макар, че се чувствам прекрасно и изглеждам така Blush, хормоните си имат вътрешен часовник...

Общи условия

Активация на акаунт