НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Ох, и аз чета в Аип групата страшни чудесии, то чистене на паразити и бактерии със сиропи, то диатомична пръст и какво ли още не..... Rolling Eyes

# 676
след терапията за "прочистване на черния дроб" се чувства лекота по две причини:
- ако си ял и пил за трима, едноседмичната диета на зелена салата и леко месо действа разтоварващо
- и накрая за капак като друснеш половин пакет английска сол, олекваш Joy

# 677
Mikkey благодаря за този пост, Кам  bouquet
/и аз се канех някои неща да си ги запазвам на компа, че да не ровя. Това за мен е най-полезната тема, в която съм попадала от години  bouquet/

Хах, Артемис, и аз това разтоварване имах предвид под "очевидната причина" Simple Smile

# 678
Добро утро.
Не пиша, защото нямам време, но всеки ден ви изчитам.
Добре е понякога да се пускат и вече дискутирани неща. Едни ще си ги припомнят, други ще ги прочетат за първи път, а трети ...хм ще си сменят мнението. И на мен ми беше интересно да прочета за жлъчката.
Да дам малко отчет- от август месец съм на този начин на хранене. Естествено, като новак имах доста неправилно хранене. Започнах от 58- 59 кг. Преди 2-3 дни се мерих. Вече съм 51. Имам супер талия, нямам корем. Е, и циците вече не са това, което бяха, но съм доволна, щастлива, изпълнена с енергия(това за мен беше нещо ново), либидото ми е на друго ниво Blush!

# 679
Мери, стигнала си перфектните мерки и кг, браво на теб. Grinning

Оф, с тази енергия....откакто се храня така, и ми е зор да спя следобед, а така обичам. Но лягам, стискам очите...то ми бодро, как да спя....и ставам Mr. Green

# 680
  • Благоевград
mariat, браво! Чудесни резултати! Продължавай в същия дух  Hug

Аз съм от началото на септември и за 2 месеца имаше резултат, но след спиране на противозачатъчните и пиене на друг вид хормонални препарати отново започнах да качвам, не съм се мерила, но панталоните ми отесняха и пак имам голям корем и паласки, сигурно съм към 63-64 кг, но съм убедена, че е задържана вода, защото съм подпухнала в лицето. Карай да е весело, сега не е моментът да бъда суетна, а да мисля за по-важни неща. Ще се отслабва по-нататък. Лошото е, че имам завишен апетит, особено вечер. През деня съумявам да се храня режимно, обаче като се прибера и вечерям и след това не мога да спра да ям. Тези дни ще си направя списък какво и по колко консумирам, за да направя равносметка колко калории, мазнини, въглехидрати приемам. Това просто трябва да спре, но е по-силно от мен. Какъв е този апетит, просто не мога да си дам обяснение.
Има и друго - режимът помага за регулиране на ИР, ПКЯ и регулиране на хормоналния дисбаланс, обаче при мен наблюдавам отново засилено окосмяване над горната устна, вече много ми личат мустаците, но не мога да ги махна, защото съм с много чувствителна кожа и съм склонна към алергии. Дали от това, че се блъскам допълнително с прогестерон за 10 дни в месеца указва чак такова влияние върху всичко? Може би сега и мъжките хормони са по-високи след като имам мустаци, пъпки, мазна коса и т.н. Скоро ще се видя с докторката и ще споделя за тези неща, може да пусне едни изследвания на хормоните контролно да видим как са нещата.
И още нещо - не знам дали сте я засичали, по TLC дават една поредица с едно пълно момиче, Уитни, което има ИР и ПКЯ. Следя я във фб и сутринта видях, че е публикувала теста си за бременност с 2 чертички Heart Eyes Продължава да е пълна, да има ИР и ПКЯ, но не знам дали не се е подлагала на някаква процедура или е станало от само себе си. Това са хубави новини, макар и на някаква абсолютно непозната жена, но пък със сходни проблеми като на част от присъстващите в темата. Радвам се, дано и при нас има повече такива новини  Hug Heart Eyes
Отклоних се, хубав ден  Hug

# 681
Намесвам се в темата, за да споделя опит "от първо лице", както се казва  Simple Smile Тъй като имах проблеми с жлъчката ( кризи заради налични камъни) се поддадох на тези прословути пречиствания със зехтин и лимон + комбинация от билки за да избегна операцията. Действително се изхвърлят много неестествени като консистенция и форма неща. Има чувство за "олекване" и прилив на енергия именно поради навлизането в кетоза заради гладуването. Но определено няма никакво очистване от камъни  Naughty . Това го установих след като 2-3 седмици след това пречистване направих остър панкреатит и след като го излекуваха влязох за операция на жлъчката. Лекарите ми дадоха торбичка с извадените камъни и видях, че нямат нищо общо като вид и консистенция с това, което вадих при пречистването  ooooh! Така че съветвам да не се прибягва към този метод за пречистване, защото изобщо не си струва това издевателство над организма  Simple Smile

# 682
Преди много   години (двайсет  Mr. Green #Crazy  ,като тийнейджър) съм правила,няколко дневно пречистване хахах  Laughing май бях само на плодове май бях  newsm78 Спомням си,че в изпражненията ми имаше нещо като бяла слуз,дали е било някакво прочистване -не знам,предполагам-друг ефект нямаше ;при мен. Peace освен кетозата,която със сегашните си познания вече разпознавам в магическия пролив на енергия  Peace

# 683
  • Варна
Лоана, това важи за високите дози, а 10 000 е на границата, така да се каже.  Peace Д-р Коимбра, който лекува автоимунни заболявания точно с високи дози (от порядъка на 1000 единици на килограм тегло), изрично предупреждава да се изключат млечните и всякакви храни с калций. А иначе дозата 10 000 единици/ден той я определя като нормална и препоръчителна за здравите хора.
В това интервю на Коимбра, даже беше споделил че на 10 годишната си дъщеря дава доза 10 000 единици всекидневно, дори и през лятото  ( а той май беше бразилец ?)

# 684
  • София
Мики, благодаря за филмчетата  Hug

# 685
Бегло мернах за странични ефекти от вит.Д назад в темата-аз от вигантола получава жесток запек,но това е само от него  newsm78 ,пила съм  всевъзможни др форми на вит Д във високи дози-нищо ми няма  Peace

# 686
  • Пловдив
No_frame,а пиеш ли магнезий?Доколкото знам той неутрализира този ефект на вит.Д,а и по принцип е добре когато се пие вит.Д да се приема и магнезий,тук в темата е писано многократно за това.

# 687
No_frame,а пиеш ли магнезий?Доколкото знам той неутрализира този ефект на вит.Д,а и по принцип е добре когато се пие вит.Д да се приема и магнезий,тук в темата е писано многократно за това.
Аз винаги пия магнезий-една таблетка магнерот,всяка вечер в шест,почти не прекъсвам,само,ако забравя,но е рядко.Този ефект в/у организма ми има само вигантола-никаква др форма на вит Д  newsm78 явно,че не е от самият витамин,а от нещо др в вигантола

# 688
Здравейте, момичета

Един въпрос от мен. От началото на годината съм мега стриктна, ама никакво отклонение.
И ми се случи нещо много странно. Нацепи ми се устата. Мислех, че е от обезводняване, въпреки че пия по 2-3 литра вода и гледам да ям по-солено. Мазах се с какво ли не и днес осъзнах, че е възможно да е кандида, само в крайчетата на устните е. Случвало ли ви се такова нещо? Не съм пила антибиотици и като цяло поне привидно не би трябвало да има причина особено с това хранене, би трябвало да е преди, а не по време на режима, нали?  newsm78
За всеки случай изпих един кандизол днес.

# 689
Той вигантолът качествен продукт ли е въобще?

Общи условия

Активация на акаунт