Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 280
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Фолоу и моят син е така,през деня спи по 2,3 пъти по 30 мин,заспива към 8,9 сам и се буди 2,3,4 пъти на вечер.Аз го захраних като стана на 5 месеца,яде с огромно желание всичко,изяжда около 130 гр пюре и иска още,дохранвам с кърма колкото иска  Grinning голямо праасенце си имам  Joy
Днес се опитах да направя каша от елда,нещо не ми се получи   newsm78 утре ще пробвам по др начин
И ние нямаме зъби все още

# 151
Здравейте,
Искам да попитам кърмещите майки,които вече са захранили. Предлагате ли вода на бебетата след като са яли пюре и преварена или изворна давате. Моят син не желае вода, предлагала съм му, но мисля,че като започне да яде пюрета ще трябва да му предлагам.

# 152
Бориславка и аз предлагах но отказва да пие 😐 за сега.
Искам да попитам освен изследването за кръв и урина за 6 те м. ни пращат и на нефролог !? Някой да е ходил на такъв преглед?

# 153
Борислава,  да! Трябва да се предлага, защото детето не е само на кърма. Аз предлагам и си пие с удоволствие, но аз започнах да й предлагам още лятото независимо,  че я кърмех.

# 154
Нащо момче си пие вода с удоволствие откак се е родил. Радвам се, че поне с това нямаме проблеми. Иначе с тия пюрета е някакъв ужас. Отказва почти всичко. Яде с кеф само картоф+пащърнак и картоф+спанак и сметана. От всичко друго е потресен и не знам какво да правя вече. Пробвах какви ли не комбинации, но не, не и не!  #Cussing out
Стаси, аз бях с паник атаки още от бременността. Не знам защо така ми се отключиха и от какво, но беше много зле положението. Тогава не можех да се лекувам и изчаках да родя. След като родих обаче освен паник атаките, започнаха и натрапливи мисли и се наложи да говоря със специалист. Сега съм на антидепресант вече 4ти месец и се чувствам добре. Та по-добре говори със специалист,според мен. Но определено ще се чувстваш добре ако направиш един курс някакво лечение.  Hug

# 155
Бориславка и аз предлагах но отказва да пие 😐 за сега.
Искам да попитам освен изследването за кръв и урина за 6 те м. ни пращат и на нефролог !? Някой да е ходил на такъв преглед?
Да, ние в понеделник бяхме, даже писах преди 3-4 странички, че ни казаха за уголемено бъбречно легенче

# 156
Борислава,  да! Трябва да се предлага, защото детето не е само на кърма. Аз предлагам и си пие с удоволствие, но аз започнах да й предлагам още лятото независимо,  че я кърмех.
Ще започна пак да предлагам.А преварена или изворна даваш?

# 157
Фолоу и моят син е така,през деня спи по 2,3 пъти по 30 мин,заспива към 8,9 сам и се буди 2,3,4 пъти на вечер.Аз го захраних като стана на 5 месеца,яде с огромно желание всичко,изяжда около 130 гр пюре и иска още,дохранвам с кърма колкото иска  Grinning голямо праасенце си имам  Joy
Днес се опитах да направя каша от елда,нещо не ми се получи   newsm78 утре ще пробвам по др начин

Тези 130 грама на едно хранене ли са? В смисъл веднъж в деня 130 грама, а другите хранения са само мляко ли?

Към майките, които приготвяте сами пюретата как изчислявате грамажа?

Аз мисля от утре да започна с другото мляко и след седмица живи и здрави, ако всичко е ок да започна захранването.

Аз давам преварена вода, на стайна температура, от време на време.

# 158
Полезно за кога и как да се въвежда глутен и добре обяснено https://www.google.bg/amp/s/zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/ … ms-android-huawei

# 159
Полезно за кога и как да се въвежда глутен и добре обяснено https://www.google.bg/amp/s/zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/ … ms-android-huawei
Да,много полезна статия.С дъщеря ми въведох глутена с попарата в 8-мия месец по съвет на личната.А сухарите май са с пшеница,а в статията пише пшеницата да е последна.Elena2016 ти как ще го въвеждаш глутена?

# 160
Момичета, на вашите бебчета мерят ли всеки месец см на гърди и главичка? Навсякъде чета, че главичката трябва да расте с 1 см на месец, а нашата е всеки месец с 0,50 см. Че гърдите и главата трябва да са еднакви, а нашите са с 1,
50см разлика. От консултацията днес глава 41,5 см, гърди 43 см. Другото което ме притеснява е че фонтанелката е почти затворена, казаха да намаля вид д на 1 капка, но мисля изобщо да не го давам. Нашата педиатърка за 6м един път не е казала че малкия се развива нормално, все нещо му има и всеки път " това не трябва да е така" и като я попиташ не отговаря или сменя темата. Днес ми наговори такива неща че лошо ми стана. Как черепа щял да се затвори и главата му да остане малка и едва ли не да е умствено изостанал. Не ни дават да изнасяме ваксините иначе отдавна да сме я сменили. Др седмица сме на изследване кръв, урина и ехограф на коремни органи

# 161
  • София - Варна
Да, и Катето е с почти затворена фонтанела и не и давам от месец витамин Д. а преди давах по 1 капка. И на мен ми казаха същите неща за калцирането на фонтанелата, но не педито, а други лекари.
Аз забравям да давам вода на Катето, но тя и не иска.

# 162
Момичета, на вашите бебчета мерят ли всеки месец см на гърди и главичка? Навсякъде чета, че главичката трябва да расте с 1 см на месец, а нашата е всеки месец с 0,50 см. Че гърдите и главата трябва да са еднакви, а нашите са с 1,
50см разлика. От консултацията днес глава 41,5 см, гърди 43 см. Другото което ме притеснява е че фонтанелката е почти затворена, казаха да намаля вид д на 1 капка, но мисля изобщо да не го давам. Нашата педиатърка за 6м един път не е казала че малкия се развива нормално, все нещо му има и всеки път " това не трябва да е така" и като я попиташ не отговаря или сменя темата. Днес ми наговори такива неща че лошо ми стана. Как черепа щял да се затвори и главата му да остане малка и едва ли не да е умствено изостанал. Не ни дават да изнасяме ваксините иначе отдавна да сме я сменили. Др седмица сме на изследване кръв, урина и ехограф на коремни органи
Емма какво да ти кажа освен , че съжелявам за съществуването на такива безхаберни др.  #Cussing out Варианта е смяна и не и обръщай внимание, такива са ми много ясни.Моят съвет е сама да си имерваш мерките преди консултация за да видиш дали там мерят правилно.  Peace

# 163
Фолоу и моят син е така,през деня спи по 2,3 пъти по 30 мин,заспива към 8,9 сам и се буди 2,3,4 пъти на вечер.Аз го захраних като стана на 5 месеца,яде с огромно желание всичко,изяжда около 130 гр пюре и иска още,дохранвам с кърма колкото иска  Grinning голямо праасенце си имам  Joy
Днес се опитах да направя каша от елда,нещо не ми се получи   newsm78 утре ще пробвам по др начин

Тези 130 грама на едно хранене ли са? В смисъл веднъж в деня 130 грама, а другите хранения са само мляко ли?

Към майките, които приготвяте сами пюретата как изчислявате грамажа?

Аз мисля от утре да започна с другото мляко и след седмица живи и здрави, ако всичко е ок да започна захранването.

Аз давам преварена вода, на стайна температура, от време на време.
Да,наведнъж ги изяжда и ако предложа мляко си цока още,аз на око преценям колко от продуктите ще ми трябват
Предлагам изворна вода,затоплям я,но той въобще не пие,никога е нямал желание за вода,дано скоро да пропие

# 164
Борислава,  преварена давам!
Ема, сменяй докторката! Аз смених на бебка ЛЛ,  защото имахме проблеми,  но от друго естество. За ваксините не се тревожи,  ще ги продължите при следващия ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт