Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 302
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Дени, стана ми интересно, за кой квартал говориш?
И на мен Simple Smile Ние сме в Овча купел.

# 211
Здравейте, малкия също ми повръща много, без значение колко време е минало, може да е ял дори 90% пюре и много малко мляко и пак връща, знам че педи ще ми препоръча фризовом, но голяма мъка беше с това мляко да мине през дупките, да се разтвори и няма пак да пробвам, ще го чакам да мине, каката ми беше същата, не помня кога мина, май като сеизправяше вече сама.
Стаси ти ли пита за хремата, щом нищо не помага, значи е от зъбовадене и нищо не би помогнало, освен изкарването на зъб, тогава минава от самосебеси.
Нямам депресия, но пък 20 и кусур дни вкъщи и с каката ми дойдоха адски нанагорно, вчера бях на умиралка - цял ден главоболие с кръвно 150/110 и я моля да ме остави да дремна, тя си пуска и дисни и клипчета на телефона. Днес вече е на градина и малко тишина да има, че.... така ме влудява и така викам, после се ядосвам на себе си и ми става ужасно гузно.
Днес ще почвам с мръвката  Mr. Green да видим как ще е

# 212
Пащърнака знам че е неутрален. Имах една брошура на пюретата на Овко (в болницата ми я дадоха) и там за всяко пюре пише с какво действие е дали запича, разхлабва или нормалзира, малката обаче я направи само на брошура  Laughing Сега пиша в нета „запичащи и разхлабващи храни при бебета” и излизат доста материали Simple Smile .

# 213
Смесих пащърнака с тиква и яде. Ще видим сега какъв ще е ефекта ...ще потърся по тези ключови думи, благодаря, Стаси, не ми хрумна, аз написах само пащърнак.

# 214
Добър ден, момичета. Два дни давах на бебчо жълтък. Още колко трябва да му давам? Мога ли да считам, че вече е захранен с него и да си продължа с месото, тъй като хич не му се кефи и не искам да го мъча..  baby_neutral

# 215
Мелисандра, погледни това за жълтъка
https://www.google.bg/amp/s/zahranvane.wordpress.com/2010/03/23/ … ms-android-huawei
попаднах на тозо блог като търсих кога да дам глутен и информацията е подробна и добре поднесена.

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 13:32 от Elena2016

# 216
Мелисандра, погледни това за жълтъка https://zahranvane.wordpress.com/tag/жълтък/ попаднах на тозо блог като търсих кога да дам глутен и информацията е подробна и добре поднесена.
Благодаря. Полезен сайт  bouquet

# 217
  • София - Варна
Мелисандра, имам спомен, че на баткото започнах с 1/4, после 1/2, и после цял, и това през ден в зеленчуковото пюре, когато не давах месо. Предполагам за 10 дни някъде да съм го въвела напълно. С баткото мн ми вървеше захранването (нищо че сега не яде нищо), с Катето е мн по-трудно.

# 218
Незнам как да попитам, за да не ме разберете погрешно!  Понеже за първи път захранвам бебе и прочетох статията за жълтъка и ми стана интересно защо сте решили да давате жълтък и месо от сега? Не го казвам като да порицавам някой, ами просто да разбера какви са приимуществата и да помисля и аз кога да ги давам. Дала съм вече доста зеленчуци и няколко плода, мислех да продължа с още плодове и зеленчуци, малко каша или нещо от сорта , да въведа глутена, да мога да му давам коричка хляб например, но мислех това да става сега целия му 6ти месец. Иначе си хапва с интерес, доста му харесва храната.

# 219
  • София - Варна
Аз лично предпчитам да въведам месо и жълтък заради хемоглобина, а и цялостно заради детето. Само че трябва пък да се внимава заради риск от алергии.

# 220
И аз това , което знам е , че след 6-ти месец рязко падат нивата на желязото в организма на бебето, а именно заради бързото му развитие и силни фази на растеж, то има нужда от големи количества желязо, за да не развие анемия, а и като цяло за да се задоволяват нуждите за развитие и растеж на мозъка най-вече. Simple Smile
Аз от около 10 дни му давам по 1/4 жълтък през 1-2 дни... и скоро ще започна по 1/2.
За втори ден яде също така попара, доволна съм Simple Smile   

# 221
И аз така съм чувала - заради желязото в месото. Но пък една майка ми каза - каква е логиката да яде месо като няма зъби? С това ме накара да се замисля дали не се избързва с месото като едно време със сокчетата от 40-я ден, вероятно истината е някъде по средата  Thinking

# 222
Аз давам вече месо /да де от днес  Mr. Green/ защото сме на почти 7м /на 23-ти става/, а е захранен от 4,5м и си му е ред, а глутена смятам малко след 7-мия. Много не одобри май мръвката, дадох 5-6 лъжички, че то с тия 8% месо в съдържанието не знам дали въобще е опитал дет се вика.
Елена то вярно няма зъби, ама затова е на пюре, иначе баща му му даде веднъж луканка и смуче нашия  ooooh! мъже, какво да ги правиш.

# 223
  • София
Здравейте,

Какво бихте препоръчали против крусти? В предната тема май се дискутираше някакъв ефективен шампоан или крем, но не мога да изровя името... Sad

Мерси!

# 224
Здравейте,

Какво бихте препоръчали против крусти? В предната тема май се дискутираше някакъв ефективен шампоан или крем, но не мога да изровя името... Sad

Мерси!
Здравей,
на моя син крустите ги махнах с 3-4 измивания с този шампоан на Мустела:
http://www.mustela.bg/content/Foam-shampoo-newborns

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 19:00 от Borislavka_32

Общи условия

Активация на акаунт