Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 354
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Мерилин , ние скоро имахме ужасно падане. Аз,майка ми и мъжа ми, всички бяхме около малката,а тя се изтупурка от столчето за хранене барабар с таблата. Удари си главата и имаше рана , цицина и малко кръв. Слава Богу само повърхностно. Майка ми стоеше на 50 см от нея и толкова бързо стана всичко, че я видяхме вече паднала с таблата на главата. Много плака милата! Веднага отидохме при педиатърката и тя ни прати на теансфонтанелна ехография,за да видят дали всичко е наред с мозъка и 24 часа трябваше да я наблюдаваме за повръщане и други странности. 

# 616
Здравейте!
Вчера бяхме на контролен и вече сме много по-добре пу. Но заради носа продължаваме с капките и сиропите до неделя. От днес започваме захранването Simple Smile Много се вълнувам. Благодаря на тези, които ми отг за кашите. Аз в крайна сметка реших да започна с картоф. После ще пиша как е минало. За пишлето и нашата педиатърка му го дръпна изведнъж  Confused Той плака и аз с него. После му беше нацепено и с кръв, но не е плакал като е пишкал. Промивах с физиологичен разтвор и го мазах с бепантен. За дупето също мажа с бепантен. С това плуване сега на това време не ви ли е страх да бе настинат бебетата? Сигурно лятото и аз ще пробвам. А за кашлицата му давах до вчера Мукоплант, а от днес Мукосолван за бебета. Лекар ни ги изписа, но той беше с инфекция и от там хрема, кашлица и т. н. А за среща където кажете, аз така или иначе сигурно ще съм с кола, иначе Дружба.

# 617
Здравейте, аз днес си изкарах акъла /и все още е така/. Докато се опитвах да впръсна физиологичен разтвор в нослето на малчо, той така бързо се извъртя и му бръкнах в или около окото /дори не успях да видя къде точно/. Изплака за момент, но се успокои. Гледам го постоянно за зачервявания и оток в очето, засега няма, май не го боли, не търка очите, не е зачервено. Май съм нацелила отстрани между окото и основата на нослето, защото има малко зачервено. Чудя се да го водя ли на очен лекар или да изчакам някакви симптоми. И на толкова малка възраст, може ли да му се направи преглед, нито може да индикира боли ли го, вижда ли добре...Много ми е тегаво в момента Sad

# 618
Здравейте, аз днес си изкарах акъла /и все още е така/. Докато се опитвах да впръсна физиологичен разтвор в нослето на малчо, той така бързо се извъртя и му бръкнах в или около окото /дори не успях да видя къде точно/. Изплака за момент, но се успокои. Гледам го постоянно за зачервявания и оток в очето, засега няма, май не го боли, не търка очите, не е зачервено. Май съм нацелила отстрани между окото и основата на нослето, защото има малко зачервено. Чудя се да го водя ли на очен лекар или да изчакам някакви симптоми. И на толкова малка възраст, може ли да му се направи преглед, нито може да индикира боли ли го, вижда ли добре...Много ми е тегаво в момента Sad

И на нас ни се е случвало Peace Даже сме пръскали физиологичен в окото, вместо в нослето.

# 619
Мишолинка, ходихте ли на лекар? Засега няма видими следи, но окото е деликатен орган, знам ли да не съм засегнала някой нерв...и може ли да се провери това на евентуален преглед? Sad

# 620
Не се притеснявай за забелването - ще мине до 1-2 дни. Нормално е да се подуе малко и да плаче като пишка.
Ние го направихме преди около 1 месец и до няколко дни отшумяха нещата. Мазахме с лидокаиново кремче което ни изписа уролога по 3-4 пъти на ден, в продължение на 1 седмица и чак тогава започнахме да го мием по време на баня, това беше съвета на лекаря. Риванол също е добре да слагате компрес или просто да измивате с риванол с марля. След като така или иначе вече е свършена работата сега е много важно да го отваряте хубаво първите дни, колкото и де е червено и болезнено, за да не се залепи отново кожичката  и после да се налага да преживява бебчо отново такива болки ... УСпех! Simple Smile

# 621
Оф направо не ми се мисли за забелване, горките ни момчета. Не разбирам как нещо толкова болезнено и травмиращо се прави ей така без упойки, без предупреждение. Все едно лекаря да го обреже без нищо да каже. До колкото знам в България е практика на 6 месеца да ги проверяват и ако майката не е забелила ги дърпат. Аз днеска бях на лекар погледна го човека, провери тестисите, нищо не каза , нищо не барна.

# 622
..Все едно лекаря да го обреже без нищо да каже. .
Е, забелването и обрязването са 2 съвсем различни неща де, нека не ги сравняваме Simple Smile Едното трябва да стане така или иначе рано или късно, и просто тук вече идват двете разнопосочни мнения кога точно. А другото си е операция сериозна и болезнена наистина, за която също има ужасно много мнения в двете крайности доколко е полезно , хигиенично, хуманно и т.н...
Но съм съгласна, че без позволение и предварително обсъждане с родителя е недопустимо да направи нещо така набързо от страна на лекаря. Доста нахално и некоректно поведение от негова страна, аз бих вдигнала огромен скандал сигурно...Аз бих го сравнила по-скоро като с ваксините например - много родители в днешно време са против ваксините , и ако личният педиатър набързо набоцка бебчето без да пита и предупреди родителя е ужасно безотговорно и непрофесионално.

# 623
Да Дени така е! изказах се малко по-остро, но съм чела че ако се получи някакъв вид инфекция от забелването, то може да доведе до обрязване. За това го сравних, защото са тясно свързани вдете неща. ( от биологична гледна точка, не от вероизповядваща).

# 624
Да Дени така е! изказах се малко по-остро, но съм чела че ако се получи някакъв вид инфекция от забелването, то може да доведе до обрязване. За това го сравних, защото са тясно свързани вдете неща. ( от биологична гледна точка, не от вероизповядваща).
Meriln2, Права си.Тази практика със забелване е само в България. Имам две познати,които стигнаха до обрязване от такива забелвания. Аз лично не пипам, предупредила съм личната да не го пипа и няма да позволя на никой лекар да го пипа без мое позволение.

# 625
При нас от 3 дни са страшни ревове и хленч през деня. Тъкмо почнах да се хваля, че малката заспива сама в кошарата и вече няма за какво да се хваля. Дере се все едно я колят, като я оставя в кошарата. Успяваме сутрин да направим една дрямка от половин час и още толкова в количката на разходка, ама не стигат. Чудя се дали са зъби, или от захранването нещо.  Confused От скоро започнах аз да правя зеленчуковото пюре.
Но пък през нощта си спи без проблеми. Буди се към 3-4 ч. за хранене.

# 626
Мишолинка, ходихте ли на лекар? Засега няма видими следи, но окото е деликатен орган, знам ли да не съм засегнала някой нерв...и може ли да се провери това на евентуален преглед? Sad
Не сме ходили на лекар. Гледам да приемам нещата по-спокойно и без това ММ се шашка и за мен Mr. Green

# 627
За оченцето не се притеснявай. Уцелила си отстрани. Според мен ако имаше проблен нямаше да спира да плаче.
Да ви кажа за яденето днес Simple Smile Яде с удоволствие, не е плюл или бутал лъжицата. Дано и занапредда е така. Пу
Зомби и аз така, като се похваля нещо и после всичко се разваля, затова гледам да си мълча или все да казвам "Пу" Simple Smile

# 628
Не хареса овесената каша Sad

# 629
Благодаря ви за успокоителните думи! Засега няма зачервявания, подуване или сълзене. Весел е, не плаче, не търка очите.
За забелването аз май нищо не съм забелила досега. През вечер го къпем и подръпвам съвсем  лекичко пишока, че ме е страх да не го инфектирам, а и малчо постоянно рита с крака. Резултатът е нулев. Ще видим какво ще каже педито след два дни, когато сме на ДК. Ако трябва да се забелва, на уролог или на детски хирург трябва да отидем?

Общи условия

Активация на акаунт