Сурогатно майчинство

• 30 674
  • 302
  •   1
Отговори
# 45
Раичун, благодаря на бога сега съм добре финансово, имала съм обаче и много лоши моменти и предполагам, че в такъв момент бих се съгласила на такава сделка. Хора и съдби всякакви. За мен сурогатната майка не е толкова осъдително. Важното е детето да бъде добре гледано. Много по-осъдително е да раждаш деца и да ги оставяш по сиропиталища.

# 46
  • София
Предварително си оперирала от чувства "износващата" ли?
Не, предварително съм решила, че не всички са като мен.
Значи не ти пречи да разбираш поръчителите и връзката им с детето, но връзката между "износващата" и детето не е много за разбиране и приемане, щото само би попречила за осъществяването на споразумението.

Скрит текст:
Преди да се съгласиш на подобна сделка трябва да се прецениш. Ако ще страдаш то тая работа не е за теб. Има всякакви хора. Наскоро даваха за една майка дето си изхвърлила новороденото бебе зад блока. Имаше други две деца, които изглеждаха добре гледани. После страдаше за детето. Защо го е изхвърлила не разбрах, вероятно безпаричие. Така, че има и жени, които ще станат сурогатни майки, без да драматизират от това.
Не знам как разбра дали ще страдаш, без да ти е дошло още на главата.
Напротив, приемам възможната ѝ връзка и точно заради тази възможност казвам, че решението е нейно, а не си го присвоявам.

Не, за мен "майка" предполага много повече от износване.
Да.Майка е жена,която се грижи за дете.Затова осиновяването е добър вариант.
Само че осиновяващата не го износвала  Wink

Пак да попитам: Защо решихте, че става въпрос за платено сурогатство? В момента се сещам за случаи, в които майки износват децата на дъщерите си.

И да, изборът определно е на износващата.

# 47
Мда.Всички апелират да се вземе куче от приют.Да има милата душичка кой да я гледа.Що за снобар си ,че да искаш породисто куче.
Обаче като става въпрос за дете е много важно да е съчетание гените на родителите.Сякаш гении ще излезе.Ми то чуждото дете дето ще го осиновят ще е с калпави гени.За туй ли е цялата дандания със сурогатното майчинство.Защото родителите са най -хубави и ще им се затрият гените,ако не се роди отроче?

# 48
Така, че има и жени, които ще станат сурогатни майки, без да драматизират от това.
Сигурно има, но няма как да го знаят предварително, а методът "проба-грешка" не е добро решение точно в тази област.

Деси, това за гените го разбирам донякъде. Човешко е. Например, моята дъщеря няма баща, т.е. биологичният ѝ баща почина, когато тя беше бебе. Вторият ми съпруг е най-добрият баща, за който човек може да мечтае, но не е нейн истински баща (каквото и да се влага в думата "истински"). Така че дъщеря ми няма как да знае какво е това да имаш баща. Давам този пример, за да кажа на искащите дете на всяка цена, че понякога просто не ти е писано. Сигурно и дъшеря ми би искала да има биологичен баща,но няма. те това е положението.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 21:52 от Анонимен

# 49
Около мен има доста жени, които искат дете, а не могат да си имат. Нито една не е готова на осиновяване.

# 50
  • волно калдъръмче
Около мен има доста жени, които искат дете, а не могат да си имат. Нито една не е готова на осиновяване.
Каква е причината?

# 51
Смятат, че осиновеното дете няма да е достатъчно интелигентно. Това са високообразовани жени с кариера.

# 52
Мда.Всички апелират да се вземе куче от приют.Да има милата душичка кой да я гледа.Що за снобар си ,че да искаш породисто куче.
Обаче като става въпрос за дете е много важно да е съчетание гените на родителите.Сякаш гении ще излезе.Ми то чуждото дете дето ще го осиновят ще е с калпави гени.За туй ли е цялата дандания със сурогатното майчинство.Защото родителите са най -хубави и ще им се затрият гените,ако не се роди отроче?

За някои може и това да е. Процедурите за осиновяване са усложнени и дълги, децата са основно от ромски произход, а и няма как да са новородени. Изискванията към осиновители са големи (нищо, че иначе всяка 12 годишна циганка може ражда и "гледа" дете и никой не го вълнува как), освен това ако родителите имат вече 1 или 2 деца, шанса да осиновят намалява защото винаги тези, които нямат деца са с предимство. И други такива неща...

# 53
Калина, а как си представяш сурогатната майка? С магистратура и три чужди езика ли?

# 54
Смятат, че осиновеното дете няма да е достатъчно интелигентно. Това са високообразовани жени с кариера.

Laughing Е, това са тези жени за които  : )Деси : ) говори. Жалка история...

# 55
Калина, а как си представяш сурогатната майка? С магистратура и три чужди езика ли?

Това пък защо й е нужно? За да може да вземе решение дали да износи и роди чуждо дете ли?

# 56
  • волно калдъръмче
Вай! А тези жени биха ли проявили разбиране към тяхна бедна посестрима, която също иска дете от сурогатна майка? Биха ли ѝ помогнали да го добие?

# 57
Интересно ми е как се визуализира образа на сурогатната майка.

# 58
Написах това за циганката във връзка с това, че никой не се интересува как се гледат въпросните деца, но ако си осиновител тогава те проверяват до 9 - то коляно и искат да си уредил целия живот на детето още преди неговото съществуване...

Образ в главата нямам. И не, предполагам, че няма да владее три чужди езика, не е нужно.

# 59
Не съдете прибързано. Приятелки са ми.
Аз съм много прибързан човек, не ги обмислям нещата, и ако искам дете, а не мога да имам, ще си осиновя. Но другите ги премислят нещата и се страхуват.

Общи условия

Активация на акаунт