Любители на кучета - тема 69

• 43 705
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Ще отмине. Явно нарочно пикае върху и до леглото.
Хубаво е, че не скимти и е добре, че си го хванала на местопрестъплението.
Дано тази фаза отмине бързо!

# 346
  • София
Отшумява. Ама си трябва постоянство. Лиса не беше влизала в спалнята без наше присъствие поне половин година.

# 347
  • под тепетата
 B & C,  не са стари дървени мебелите . Нови , от МДФ са. А гледам да избягвам много препарати вкъщи, затова ползвам кърпата от микрофибър. Но ще пробвам показания препарат, защото съм сигурна, че миризмата е от слюнката на Мунчо   Sick

# 348
Здравейте, не съм влизала, че отсъствахме от града малко на ски и нямахме добър обхват там, та съм ви изпуснала Simple Smile

Записвам се  Hug

# 349
Здравейте, не съм влизала, че отсъствахме от града малко на ски и нямахме добър обхват там, та съм ви изпуснала Simple Smile

Записвам се  Hug
Някъде с куче може ли да се отседне? Или не сте го вземали ?

# 350
В този хотел, в който бяхме, даваха животни до 4-5 кг.. ама маймуната е по-голяма и оставихме свекърва ми да се гледат, "бебегледачка"  Crazy

# 351
  • На брега на реката
Как се обучават две кучета? Заедно или поотделно? Досега все заедно съм ги учила моите на команди, но едната възприема по-бързо. После обаче се води по другата и обучението ни се проваля.  Confused

# 352
Как се обучават две кучета? Заедно или поотделно? Досега все заедно съм ги учила моите на команди, но едната възприема по-бързо. После обаче се води по другата и обучението ни се проваля.  Confused
Аз много искам да си взема още едно кученце, но за сега ще си остана само с желанието понеже знам, че възпитанието на две кучета едновременно ще е ужасно трудна задача. Ако бях на твое място бих ги обучавала поотделно, но и заедно. В някои ситуации е хубаво да са повече от едно куче, но в други е най добре кучето да е само. Може би би било добре някой да ти помага при възпитанието  newsm78 Ти да работиш с едното куче, а другият човек с другото.
Аз имам съседка с 4 кучета и уж са възпитани, но едно като започне да лае и всички започват да лаят в хор Crazy ooooh! Laughing

Трапезица, намерих още едно видео за Leinenführigkeit.

https://m.youtube.com/watch?v=R30WZ2M7tO0

Всички казват едни и същи неща - трябва постоянство и търпение.
Накрая жената дава съвет за тези, които не винаги имат възможност и желание да тренират с кучето.

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 11:48 от B & C

# 353
Danke vielmal! bouquet

# 354
Момичета, нямах време да изчета подробно всичко последните страници.
Предполагам заради моя пост е станала дискусията за и против изпращането на обучение.
Аз също не съм много за. Просто се сетих, че в темата имаше някой, който си беше изпращал кучето. А подозирах, че може да има и още и очаквах да споделят.
Лично за мен изпращането на кучето на друго място с други хора, без значение как ще се отнасят с него, си е един доста голям стрес. И не бих го причинила. Казах го в момент на силен афект, ядосана след разходка с дърпане.

Междувременно ни се развали разтегателния повод и се върнахме пак на строгия нашийник, та дърпането е в по-приемливи граници.

Гледам и за възпитание си говорите.
Аз лично наблягам на забележките при провинение.
Смятам, че от една определена възраст нататък кучетата вече доста добре ни разбират. Бела сега е достатъчно да й кажа само името с нужния укорителен тон и веднага преустановява това, което е почнала да прави. /Само дърпането все още е по-силно от нея!!!/

# 355
  • Euskal Herria
Аз искам да попитам - и вашите кучета ли пускат лиги по време на разходката, или само Макс е такъв? Като излезем, като почне да души, целият се олигавя. Ама явно и на него не му е много приятно да му е мокра муцуната, защото охотно идва да го избърша със салфетка.

# 356
  • София
Моята не се лигави, никога.

# 357
  • DE
Аз пък не разбирам как може да се допусне животното да се изхожда в леглото
Не ме разбитрайте погрешно, но колкото и да обичаме и глезим трябва да има и ерархия.
Понякога това от рода "член на семейството" не означава, че трябва да се приравняваме.
Кучето е животно и трябва да си остане такова. 
Вярвайте ми, че е по-щастливо когато има ограничен(до колкото на него му е необходим) простор
Не съм се научил, правя бели, кряска се пък и получавам по една плесница по дупето.
Вън или вътре животното не знае как да се държи и е под постоянен стрес.
От всякакъв вид караници и наказване при свършен факт няма никакъв ефект
Ако ще се регулира поведението е в момента.
След 10 мин. и от сорта: що си откраднал пържолата? има реакция :ква пържола- кви 5 лева.
Куч, вече е забравил и няма да знае за какво му се карате.
Ако в момента видя че краде, тряскам един юмрук на масата.
Щом се е изходило в леглото му натривам муцуната в петното, без да ми е съвестно.
Поне така ще знае защо-ще си помирише неговото си деяние.
Аз мисля, че малкото страх създава и респект.
В ред на мисли: всякакви тиради, шляпване и наказване нямат ефект-никакъв!

# 358

Ами то....ъъъ..... просто се случва. Не се допуска. И се случва абсолютно внезапно, без предупреждение и т.н. Що се касае за онова препикаване в периода на изясняване на йерархията.

Да не си мислите, че съм допускала Бела да ми се изпикае като някоя крава на леглото?! Щото има разлика от Страховия "пиш" и този на 30кг. голдън ретривър. Ама на - препикаваше си най-нагло и не й мигваше окото. А в момент на афект - примерно кресна /стресна, - е, тогава препикаването ми беше в кърпа вързано. Някак напук го правеше. Колкото и да не съм вярвала, че куче може да ти пикае напук и изобщо да ти пикае на леглото. Така че толкоз много не сме се карали, а по заобиколен начин си разрешихме проблема. Отново подчертавам, че за мен точно това поведение е свързано с изясняване на йерархията. Щом се установи йерархията и тези изпълнения остават в миналото.

# 359
  • Sofia

Това, предполагам, е по повод моите патила със Страхил  newsm78
Ами не съм го допуснала, направи го, докато бях в банята, затова и след това реагирах. Не мисля, че трябваше да подмина, защото е забравил. Определено не беше и много добре знаеше какво става... Вчера го хванах докато пишкаше и му се разкрещях, абсолютно еквивалентно е за мен с боя и ако мога да не го удрям, предпочитам да е така. Отново разбра прекрасно за какво става дума и си остана в коридора да си спи, без много протести.
Сутринта, докато се гримирах, се качи на леглото с подвита опашка, казах му веднага да слиза, с нормален глас, слезе. След малко същото упражнение. След това си легна в неговото легло и въздъхна тежко  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт