Любители на кучета - тема 69

• 43 703
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • София
И аз не съм позволявала на Лили да ми се изпишка на леглото още първия ден, в който ми я доведоха, но... Не й дадох да се качи, отидохме в хола и куч през това време хоп на леглото и се изпишка. Нарочно го направи, за да каже, че тя е шефа, но не й мина номера. После се запозна с Бела и съвсем й умря мерака да е шефка.

# 361
  • UK
Когато Джинкс беше на 3-4 месеца ги оставих за една седмица с половинът да се гледат и аз се прибрах в България, че имах да свърша някои неща. Тази една седмица калпазанинът се е опитвал да се налага с пикаене по леглото. Като се прибрах нито веднъж не го направи.  Crazy

Днес имахме много приятна разходка - нямаше нито един човек, нито куче в парка, пече слънце, топло, хубаво, голяма идилия. И Джинкс се държа прекрасно.  Crazy

# 362
  • София

Днес имахме много приятна разходка - нямаше нито един човек, нито куче в парка, пече слънце, топло, хубаво, голяма идилия. И Джинкс се държа прекрасно.  Crazy

Дано и тук стане топло скоро, кифлата предпочита да не излиза, много й е студено.
Всяка разходка продължава 1-2 минути, после тя сама се прибира.

# 363
  • София
Моята кифла пък напоследък има голям мерак да излиза. Преди не го показваше толкова, сега бафка, застава до вратата и т.н. Извеждам я един път по-дълго и един път кратко.
По повод пишкането - при нас е трудна работа. Ето днес съм я извеждала достатъчно, свърши си работата навън, обаче чистих матраците и тя явно нещо е решила да си защитава територията и се е разписала. Не знам кога точно.

# 364
Малко Сладко Коте благодаря за предложението.  bouquet По-натам ще разгледам отново какво се предлага в амазон и ще ти пиша, когато пускаш поръчка да ме включиш.
Free Agent на колко е твоята кифла? Да не би на тези, които пишкат да са им малко разходките за нужди.  newsm78 Аз моя почти до навършване на годинка го разхождах по три пъти и после той сам ме насочи, че две разходки са му достатъчни, но като цяло вечерната разходка ни е започвала около 17 часа и до тази зима продължаваше до към 19:30. Сега е по-кратка и е от 16 до 17 часа, но му е достатъчно и успява да стиска до 8 часа на следващия ден без проблем, а ако ме няма у дома сутринта може и повече да издържи.
Макс е пишкал на моето легло само веднъж мисля, но той беше още бебешок и се бе улисал в игра. Спря да си играе, изправи се и почна шуркането.  Laughing След научаването на вън не е имал повече изпускания нито на леглото, нито някъде из апартамента. А той си е доминантна порода и се радвам, че не е пробвал да размества йерархията, защото ще ми е много гадно и гузно, ако трябва да му показвам къде му е мястото.
И по повод на изхождането винаги ми е правило впечатление, че когато съм дневна смяна се прибирам след 20:00 часа и кучето въпреки, че е излизало в 16 часа за нуждите и си ги е свършило, ме чака като се прибера пак да го разходя и пак има по малко нужди за изхождане. Имам чувството, че си оставя по-малко за по-късно, че да чуе и от мен "Браво! Добро момче!"  Joy

# 365
  • виртуално
И Арчи не е пробвал да се налага, ама сам с две жени в къщи - няма никакви шансове.
Само веднъж като малък се изпусна върху дивана, видях че почва , но нямах време за реакция и го бутнах от там. В резултат имах пикаещо куче в полет  Joy, което освен дивана ... напика и килим и паркет.

# 366
  • DE
cutesmallcat, не визирам теб и не го приемай "лично", просто често съм чела тук в темата за изхождането по леглата.
Не искам да опявам, но си мисля, че ако има тъкъв проблем е по-добре да не се допускат в спалнята.
Ясна ми е ситуацията "да си мерим силите" и мога да ви кажа, че в периода от 6 до към 14 месеца, ни приемат-ни предават. Много труден период и за стопани и за животно.

Края на Май се налага да оставим Зу на пансион.
Намерила съм и хубаво местенце с огромен двор, езеро и домашна обстановка.
Скъпо е доста, но съм сигурна, че ще се чувства добре там.
Трябваше да попълня три листа с въпроси и  подпиша договор.
Има клауза ако кучето нанесе материални щети, то те, ще бъдат поети от стопанина.
Значи със сигурност ще плащам за нагризани и разкъсани играчки и кучешки легла.

# 367
  • София
Нашата е на 8 месеца.А пък апартаментът ни е така, че спалнята е без врата и няма как да не влиза там.

# 368
  • Sofia
Мда, и Страхо е почти на 8 месеца. Като чета, още половин година поне ще се борим, ох, ох... Sad
Тази нощ ставах да подгрявам коридора посреднощ, тази нощ май пак ще се наложи.... Много ми е криво, ама не мога сега да дам назад, съвсем ще се оплеска положението...

# 369
  • Euskal Herria
Такъв силен вятър има при нас днес, че Макс самичък бързо-бързо обърна към вкъщи. Уж не е  голям студ, ама не е приятно. Дори сам дойде да му закача повода, бях го пуснала по алеята свободно.  Simple Smile

# 370
  • DE
Аз пък снощи изритах към 22h диването вън, че искаше да илиза и я забравих
Единия виси на чат в скайпа, другия внимава да не изтърве дистанционото на телевизора и след към половин час се усетих, че табуретката липсва
Скокнах като попарена
Онова се занимавало само вън на студа-разнасяла едно черже и гризала пласмасова саксия
Щастливо после се гушкахме на дивана

# 371
Ох, чета и ви завиждам. Така обичам кучета, когато живеех при родителите ми, имахме кучета, но сега съм на квартира и няма да мога да взема, собственичката на апартамента ще е против.

Иска ми се 1 ден да осиновя от приют, за да спася душичка  Hug

# 372
  • София
Ох, чета и ви завиждам. Така обичам кучета, когато живеех при родителите ми, имахме кучета, но сега съм на квартира и няма да мога да взема, собственичката на апартамента ще е против.

Иска ми се 1 ден да осиновя от приют, за да спася душичка  Hug

Ако си в София, идвай в събота и неделя като доброволка в приюта на Екоравновесие в Горни Богров.
Аз ходя всяка неделя, можем да ходим заедно.

# 373
Моят пухчо може да седи цял ден навън. Преди му беше студено, но след като смени козината не иска да се прибира. Купих му пуловер, но не го носи и за сега няма нужда от него.  Grinning
Забелязвам, че в последно време започна да става лош - не е готов да дели лакомства с други кучета.Ако види, че идват чужди кучета при мен и започва да лае и да се опитва да ги прогони. И играчките си пази. Много му е неприятно ако някое куче му докосне топката или гуменото пиле докато сме в парка.  ooooh!

# 374
  • София
Моята се е разгонила за пръв път. Може би е от няколко дни, но чак сега видях кръв. И то съвсем мъничко. Аз нещо трябва ли да правя?

Общи условия

Активация на акаунт