Любители на кучета - тема 69

• 43 027
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря! За Пловдив дори не знам къде бих я пробвала.Ще взема Orijen,поне я е ял

Против кърлежи и бълхи на 6 м. куче-Фронтлайн комбо ли ползвате ? Гледам има и някакъв препарати  само с етерични масла,но за по-големи кучета....Сега със снега прескочихме един месец и не сме капали,но пак ще трябва да купувам

# 706
  • София
храната на   monge която купувам аз е разфасовка от 2 ,5 кг на цена около 55 лв пише ,че е green free  тази от показаната тук на снимка не съм я виждала и не бих я купила
Тази ли е?
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/monge-natural-27150

Трапезица, аз ползвам Адвантикс. От Фронтлайн не съм доволна. Фиприст също беше горе-долу ок.

За Есеншъла - моите се кумеха на Superior living, но на Nautical и на Estate бяха големи фенове. За Nautical специално си спомням, че миришеше много силно на риба.

П.С. Сега ми се обадиха - нощес котаракът на МП е починал. Беше при неговите родители, заради Лили и Балу. Много ми е мъчно, животинчето беше на 17 години и половина. Утре бяхме планували да ходим при тях, МП има рожден ден и щяхме да сме по познатата схема - кучетата през деня на двора, а котаракът - при нас вътре. Нощем бяха кучетата в хола, а котето на друг етаж... Сега... Знам, че ще ме разберете...

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 12:17 от Малко Сладко Коте

# 707
да тази  в синята опаковка яде с  голям апетит нашето момиче  . мисля и се отразява добре  наблюдавайки я ,а също и изпражненията, защото от applaws преди това не беше ок

# 708
трапезица аз не знам какво да ти препоръчам зависи и от кучето лна нас преди време фронтлайн не ни действаше минахме на адвантикс и след годината и от него хващаше гадинки лминахме на кайшка форесто и спряха проблемителза тези етеричните мисля рче не действат поне при нас  пробвала съм и кайшка и препарат за пръскане  изобщо не им пукаше на бълхите от тях

# 709
  • София
Моята рошла прави нещо като алергия към Адвантикса, с каишка Форесто хвана бълхи.
Сега обезпаразитявам с НексГард.

# 710
...
Трапезица, аз ползвам Адвантикс. ....
Благодаря,ще го видя.Ежемесечно ли капеш,или спестяваш покрай зимния сезон ?
При нас лятото трябва да го защитавам ( още не знам с какъв препарат) и от комарите,които пренасят дирофилариоза .
Изпадам в ужас от кърлежи ( от заболяванията,които може да пренесе.Тук-около Пловдив се срещат неприятни болести,предавани от кърлежи)

# 711
много съжалявам за котето... загубих куче преди 3 м и знам колко се привързва човек. моето момче беше на 4 г здраво и силно никога не бооледувало и си отиде за 2 дни... приеми ,че това е част от живота поживяло си е милото до тази преклонна възраст .сега ще ви останат многобройните спомени с него

# 712
  • София
О жалко за котето  Cry

А за царевицата и картофите питам по принцип.

Аз не харесвам Фронтлайн, защото допуска гадините да се качат върху кучето и тогава ги убива. Ползвам каишка Килтикс.

# 713
некс гард са хапчетата които се приемат вътрешно нали не бъркам ?искаше ми се да и дам ,но не знаех дали ще има полза, а ми беше втръснало да пощя бълхи и да се притеснявам .и от както сме  с кайшката няма нищо, а за адвантикс мисля ,че той предпазваше и от комари за дирофиларията поне на нас така казваше вет и тогава не и давахме друго против това

# 714
И аз съм доволна от Адвантикс за външно обезпаразитяване. От Фронтлайн Макс получи обрив, рани и окапване на козината на мястото, на което му го сложих.
Това с яденето на гранули май при всички е трудно. Макс хапва чисти гранули само ако му давам от ръката си или пък е много изморен и прегладнял. Със суровото хранене ми се струва сложно да смятам и изчислявам дажбата на съставките, а и месото първо трябва да се замрази (за да измрат еветуални гадинки в него) и след това да се размрази преди ядене.
Коте съжалявам, че котачето ви е напуснало. Кой по-добре от нас може да разбере как се чувстваме в такива моменти.  Hug
B & C радвам се, че започвате да имате яснота за Еди и дано притесненията да останат зад гърба ви.

ПП: Давала съм НексГард хапчета и маистина са добри, но имах опасения как влияят на вътрешните органи и минах на капки.

# 715
  • София
Адвокейт предпазва и от комарите ако не се лъжа, нашия вет не препоръчва тези хапчета товарели черния дроб.

# 716
  • София
При моята засега само НексГард дава добра защита.
Кучето се къпе всяка седмица и никакви капки не вършат работа, отделно реагира на Адвантикс.
Миналата година имаше 2 кърлежа, а бе с противопзразитна каишка. Тези кърлежи златни ми излизат предвид тестовете, които пускаме след всяко ухапване.

Поне веднъж годишно пускам и биохимични изследвания и ако товарят нещо, ще мисля за друг вариант.

Преди да започна да давам НексГард, давах ежемесечно ивермектин като профилактика срещу дирофилариоза.

# 717
 аз започнахда пиша при вас  без да се представим това е Карина на 1 г и 9 м ps  позабравила съм явно как се качва снимка та да излезе направо извинете за което

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 12:53 от anitedi

# 718
Малко Сладко Коте, съжалявам за загубата ви.  Sad
Тези моменти са най трудните и ужасни.  Confused

Sivi, за изчисляването има калкулатор - въвеждаш кг, възраст, активност на кучето и калкулаторът ти изчислява какво и по колко трябва да му даваш.
Храненето с гранули е най лесно, но и готвенето или храненето със сурово месо не е супер трудоемко.
И да не помисли някой, че агитирам за BARF или за готвене, защото не е така!
Всеки трябва да си храни кучето с храната, която му понася и му се отразява добре.

http://media.snimka.bg/s1/5777/037798609-thumb.jpg?r=0  аз започнахда пиша при вас  без да се представим това е Карина на 1 г и 9 м ps  позабравила съм явно как се качва снимка та да излезе направо извинете за което
Ой  Heart Eyes
Добре дошли в темата!  Hug
Карина е многоооо сладка!  Heart Eyes

# 719
благодаря сладък беше и батко и ето го и най прекрасното и и добро момче което беше за породата си

Общи условия

Активация на акаунт