Любители на кучета - тема 69

• 43 702
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте!
Някакви отзиви или коментари за тази храна:
http://www.zoofast.bg/bosch-special-light-pg-14183.html

Бих казала, че не е никак качествена храна. Дават я за кучета с наднормено тегло, а съставката с водещо място в храната е ориз. На второ място имаме ечемик. Чак след това идва птиче месо, неуточнено от каква птица. След това животинска мазнина, отново без да е посочен видът й.

Не бих хранила кучето си с това.

# 421
  • София
Аз търся именно такава за наднормено тегло...

http://www.bitiba.de/shop/hunde/hundefutter-trocken/bosch/spezialfutter/571363
Тук не пише лоши неща, доколкото мога да се доверя на гугъл транслейт.

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 12:21 от жгмъц

# 422
  • София
Храната е нискокачествена. С ориз и ечемик не се отслабва. Според мен кучето ще е вечно гладно.

Най-добре се изчистват излишни тлъстини с качествена храна с висок процент протеин + достатъчно движение.

# 423
  • София
Храната е нискокачествена. С ориз и ечемик не се отслабва. Според мен кучето ще е вечно гладно.

Най-добре се изчистват излишни тлъстини с качествена храна с висок процент протеин + достатъчно движение.

Интересното е, че вет-а е казал да храним с нисък протеин...

# 424
жгмъц и моите ветеринари след като кастрирах Макс ми казаха да му взимам храна с нисък процент протеини и мазнини. Но пък когато разгледах състава на храната за кастрирани кучета/кучета с наднормено тегло видях, че не е толкова нисък протеина, а само мазнините. Първо му взех Еукануба за кастрирани и изяде 12.5 кг, но не му хареса кой знае колко. А и храната е със зърнени. За това минахме на Applaws Adult Light - с пилешко, нискокалорична, но имат само чували по 7.5 кг. Сравних съдържанието на последната с Applaws Adult с пилешко - за кучета от едри породи и видях, че състава и съотношението е едно и също и сега чакам да пристигне 15 кг чувал. Сега зимата е ясно, че няма как да тичат много, но напролет смятам Макс да тича по колата, докато влезе във форма.  Mr. Green
Просто се насочи към храна без зърнени култури и повечко движение и би трябвало да влязат в норма. На пакета на Еукануба имаше две дажби - едната за поддържане на кг-те, а другата за сваляне на кг.
Малко Сладко Коте след малко ще им пиша на тези от зооплюс, защото тотално ми объркват сметките с храненето.  Tired

# 425
  • София
това
и
това
са доста полезни четива относно написаното съдържание върху пакетите със суха храна за кучета.

# 426
Купих на моята кучешки гранули Хилс, 10 лв. килото. Е, каза ми аз да си ги ям.  hahaha Обаче на евтините гранули от 1,50 лв./кг. налита с хъс.
Нямам думи  #Cussing out

# 427
  • София
И моята е капризна на храна. Дебелината и е в следствие на няколко фактора.
Зимата малко движение, но и наличие на метаболитно заболяване, също и кастрацията.
Не яде Хилс и Еукануба. За жалост не мога да си позволя Акана и подобен клас храни, така че търся нещо оптимално...
Ще прочета линковете, благодаря!

# 428
Зимата малко движение, но и наличие на метаболитно заболяване, също и кастрацията.
Не яде Хилс и Еукануба. За жалост не мога да си позволя Акана и подобен клас храни, така че търся нещо оптимално...

Както написах и в предния пост просто гледай да е храна без зърнени. Сега разгледах в зооплюс какви храни имат без зърно и на каква цена, но там повечето са скъпички. Другия вариант е просто да намалиш дажбата. При нас проблема, е че освен неговата си дажба постоянно получава друга храна. Даже сега докато пиша, майка ми му донесе под носа купичка с макарони, защото била направила на племенника и да си хапнело и кучето.  ooooh! 

# 429
от Petmall.бг поръчвате ли,читав ли е сайта?И аз съм на вълна храна ( отново)
Благодаря за полезните линкове с храната!

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 13:13 от Трапезица

# 430
  • Euskal Herria
Отдавна се отказахме от гранули, пауч и всякави консерви. Последните гранули ги използваше вместо топки - търчеше след тях, разпиляваше ги из цялата къща. Много се изкушавам, като се прибера в България, да му взема от най-най-евтините, поне са в малки разфасовки. Да видя какво ще яде и дали въобще ще яде. Или пък от някой зоомагазин да му купя от тези, които продават насипно.
И ротвайлерката беше същата - на най-скъпите гранули се мръщеше, ама евтинджосите омиташе за секунди.

# 431
  • София

Както написах и в предния пост просто гледай да е храна без зърнени. Сега разгледах в зооплюс какви храни имат без зърно и на каква цена, но там повечето са скъпички. Другия вариант е просто да намалиш дажбата. При нас проблема, е че освен неговата си дажба постоянно получава друга храна. Даже сега докато пиша, майка ми му донесе под носа купичка с макарони, защото била направила на племенника и да си хапнело и кучето.  ooooh! 

Това правя, ровя и чета...
Благодаря!  Hug

# 432
YanaDG то и моя омита храната Любимец, която сипват на бездомните, но мисля, че я яде защото е на вън и е на друго куче. Сигурна съм, че ако му я сипя в купата у дома няма да я погледне. Той не че и скъпите поглежда, но поне Applaws за сега я яде почти без добавки. Дори като пристигне чувала смятам да му давам само гранулите без никакви добавки и ако не иска да ги яде така ще си стои гладен (без това има нужда от отслабване).  Crazy
Трапезица не съм поръчвала от сайта и не мога да дам отзиви.

# 433
  • София
Трапезица, не съм го и чувала този сайт. Не мога да помогна, уви.

Аз смених Taste of the Wild с някаква Wolf of Wilderness, ще я видим как се представя, сега довършваме още Taste-а. Учудващо за мен, Лили много хареса Taste, но само тази с риба. Взимала съм и други видове, не я ще. Комбинираните опаковки излизат по около 200лв и от двете храни, така че ми е все едно каква ще взема... Тази храна се изяжда за около месец и половина - два...
Жгмъц, щях да ти препоръчам Essentials Contour, но видях, че "д-р Стефанов" са се оляли и са вдигнали цените на и без това скъпата храна.... Взимала съм за Бела от нея, не че я ядеше, но е без зърно и добре й се отразяваше, когато решеше да я хапне. Другите храни на марката също са окей, Балу израсна с тях, Лили също ги ядеше. Та, нямам какво да ти препоръчам...

YanaDG, това е така, защото в скъпите храни (съответно качествени, уж така се води), няма изкуствени овкусители и аромати, които да привлекат кучето. Аз също съм пробвала Лили, бременна в края на втория месец вече, с какви ли не храни - не ще и не ще. Хареса си един хамстер тогава и папагали, но не й се отвори парашута.

# 434
  • София
Уффф, тази храна... При нас е страшен проблем. Докато беше малък ядеше като ламя, каквото му попадне пред очите до дъно - Роял Канин, Хилс... и Есеншъл. Акото "влезе в норма" чак с Есеншъла. Като стана на една годинка отказва да яде гранули. Купувам, каквото чуя, че бива - Акана класик, Акана с агнешко и ябълки, Натуреа... Тц, предпочита да стои гладен и като види хляб ще му изскочат дзъркелите. Започнах да му готвя пуйка, пиле, телешко..., ама това не е работа - готви, замразявай на малки порцийки, размразявай, топли, мий муцуна, паница и т.н. Правилото, че като постои гладен ще прояде и печени киселици при нас не важи, защото като не яде повече от 7-8 часа, започва да повръща стомашен сок, разбрицва си стомаха и после хептен не може да започне да се храни. Та искам да ви питам - коя според вас е "най-вкусната" суха храна. Вече няма да гоня и качество кой знае какво, само искам да закусва сутрин, а не да се чудя с какво да ги омажа гранулите и да му ги давам една по една в устата.

Общи условия

Активация на акаунт