Любители на кучета - тема 69

• 43 701
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • Euskal Herria
Най-малката разфасовка гранули, която продават при нас, е 1,5 кг. И да искам да взема за проба, няма как. Промоциите и подаръците, които дават, са или дентастиксове, или някакви лакомства.
Лятото, като си бяхме в България, ходихме да подстрижат Макс. И момичето ни предложи, ако искаме, да го пуснем в магазина - да видим коя храна ще си хареса. Тогава не се възползвахме от поканата, той беше толкова стресиран, по начало си е страхлив, че гледаше възможно най-бързо да се изнесе от там  Grinning. Иначе се е държал безупречно по време на подстригването.

# 436
кльомба щом искаш просто някакви гранули, които кучето да хареса и да яде и не държиш на марка, качество и състав, аз бих ти препоръчала да вземеш по една шепичка от няколко вида и да ги сипеш на малко разстояние една от друга. Кучето ако си хареса някоя от тях ще отиде да си я хапне. Запомни коя е и после вече можеш да му вземеш по-голямо количество и да видиш и как ще му се отрази.
YanaDG не знам доколко ще може да ви посочи кучето какво ще му хареса в магазина. Моя като влезе в магазин и почва да хрупа от всички чували, които са му на близо че дори и храната за зайци яде.  Joy Като дете в сладкарница е. Ама у дома нищо от това не би хапнал.

# 437
  • виртуално
YanaDG - да знаеш, че Макс не е кокер  Joy
Предлагам лятото да ми го дадеш за една седмица и да видиш как покрай Арчи ще прояде всичко.

# 438
  • София
кльомба щом искаш просто някакви гранули, които кучето да хареса и да яде и не държиш на марка, качество и състав, аз бих ти препоръчала да вземеш по една шепичка от няколко вида и да ги сипеш на малко разстояние една от друга. Кучето ако си хареса някоя от тях ще отиде да си я хапне. Запомни коя е и после вече можеш да му вземеш по-голямо количество и да видиш и как ще му се отрази.

Точно толкова вида имам в момента в наличност - Акана класик, Акана агнешко с ябълки и Натуреа. Не ги ще. Един ден ги обърквам с прясно сирене, един ден с яйце... сутринта с месце от ребро. Омазвам се до ушите и ми идва да го смачкам.

# 439
А какви лакомства ползвате при дресировка и обучение.Аз бисквити,но нещо ми подсказва,че не съм на прав път ...

# 440
  • Euskal Herria
Рапунцел, определено не е кокер, някакво ГМО е  Joy. Някой път му викам и "баски инат". Яде и пие всичко друго, само не и гранули. Това ракия, вино, бира - налита, че и за още пита. Ядене - всичко, що е на масата, не подбира дали са салати, мезета, готвено, хляб... Вчера с такъв кеф ядеше ябълка, направо на човек да му се прииска.  Grinning. Но поне не взима сам от масата нищо. Засега, де.
С удоволствие бих ти го дала за седмица, ама да не стане обратното - покрай нашия каприз и Арчи да се изучи.
Като тръгнем да се прибираме, буквално целият път изкарва само на вода. Не иска да яде. Евентуално - пауч, но рядко. Много е смешен, когато се върнем от отпуска. За него къщата е тук, в испанско. И като стигнем входа, е като светкавица - на бегом взима стълбите, а като влезе в апартамента - луда радост. Обикаля го целия, пие вода и се пльосва блажено на спалнята.

# 441
# 442
  • София
Яде и пие всичко друго, само не и гранули. Това ракия, вино, бира - налита, че и за още пита. Ядене - всичко, що е на масата, не подбира дали са салати, мезета, готвено, хляб...

Същата работа  Laughing Обожава салата от зеле и моркови, банан, ябълка и хляб. Като му дам печено ребърце, без да съм махала месото, ляга, разкрачва си предните лапи настрани, сакън да не докоснат месото, близва го два-три пъти и идва да се моли за хляб

# 443
  • София
А какви лакомства ползвате при дресировка и обучение.Аз бисквити,но нещо ми подсказва,че не съм на прав път ...
Каквито съм купила, всякакви видове имаме. Вкъщи без кучешки лакомства не оставаме. Може хляб да не съм се сетила да купя, но лакомства - задължително. Стават също и кренвирши, нарязани ситно, кашкавал - пак ситно, салам - ситни парченца. Всякакви такива неща.

# 444
жгмъц, колко кг. е Бианка, че казваш, че има нужда да сваля?

Бела е 30кг. Ветовете са ми казали, че не е дебела. Всички познати обаче твърдят, че е.  Rolling Eyes
Аз също не смятам, че има проблем. Просто не е от най-най-стройните.  Crazy

# 445
  • София
Утро, 33кг. е, според вет трябва да е 28-29, тя е дребничка принципно.
Ти с какво храниш Бела ?

# 446
Аз купувам специални лакомства, които са предназначени за тренировките ни. Те са малки и много удобни за такива цели. Последно купих на Bosch - fruitees с ябълка. От 2 седмици обаче използвам кашкавал. Кучето му се радва много повече в сравнение с кучешките лакомства. Кашкавала съм го нарязала на малки кубчета и също е удобен за ползване, но откакто му давам кашкавал кучето започна да ака често и по много. Рекордът ни е 8 пъти на ден  Crazy Laughing

И моята е капризна на храна. Дебелината и е в следствие на няколко фактора.
Зимата малко движение, но и наличие на метаболитно заболяване, също и кастрацията.
Не яде Хилс и Еукануба. За жалост не мога да си позволя Акана и подобен клас храни, така че търся нещо оптимално...
Ще прочета линковете, благодаря!
Ето затова не ми се иска да си  кастрирам кучето.
Метаболитните заболявания и наднорменото тегло са често срещани явления след една кастрация.

# 447
  • София
B & C, не е в следствие на кастрацията, установихме ги година и половина преди това, вероятно ги имала безсимптомни доста преди...

# 448
B & C, не е в следствие на кастрацията, установихме ги година и половина преди това, вероятно ги имала безсимптомни доста преди...
Да, възможно е кучето да е имало проблем преди кастрацията, но при много кучета проблемът се появява след кастрацията.
Аз не бих поела този риск ако наистина не се налага.

# 449
  • София
Моята кифла няма никакви проблеми след кастрацията.
В момента малко се е тапицирала, но то е заради суперкратките разходки.
Тя винаги е била изключително лакома - и преди, и след кастрацията не дъвчи храната, гълта като патка. Гранулите от паницата изчезват за около 5-7 секунди. След това още няколко пъти ходи да проверява да не е поникнала още някоя гранулка. И проси като циганче от масата.
Нощно време задължително се качва на масата отгоре, за да провери дали няма нещо забравено за ядене Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт