Четвърти клас - 2

• 71 715
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Моето ми се обади да пита в почивните дни дали ще ходи на занималня. Ни дума, ни вопъл, ни стон за НВО по ЧО - явно не се вълнува много. Но пък и майка й не знае на кое издателство й е учебника.  Confused

# 616
Аз нещо не успявам да се ориентирам в оценяването, в смисъл - не виждам колко точки са нужни за определена оценка.

# 617
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=1&subpageId=97- ето за точките и оценките.
Варварин № 2 не демонстрира особена загриженост за тия външни оценявания. От началото каза само, че се притеснява за това по ЧО. Днес като му звъннах звучеше сякаш резултатите от него са последната му грижа. Радвам се, че е така! Свърши се!

# 618
Здравейте, бисера на моята дъщеря от вчерашния тест на въпроса - какво ще стане с жабите, ако змиите изчезнат е отговорила - орлите няма да има какво да ядат.
Разяснението беше, че е загледала хранителната верига отгоре и така е решила, нищо че във въпроса никой не пита нищо за орлите.  Joy
За днешния съм сигурна, че ще има много грешки, струват ми се трудни въпросите за нейното възприятие.

# 619
Моят на 18ти въпрос е отговорил Черноморска котловина. На моето изумление откъде пък му е хрумнало това, отговори, че съответният урок в учебника се наричал така, което не е вярно разбира се. Ако го накарам да намери урока и да прочете поне заглавието, ще мига на парцали.

# 620
И моя юнак се прибра преди малко. Каза че супер лесен бил. Още като предал теста,квестора  му го е проверил . Нямаме грешки. На другите НВО-та също мах точки .. Казвам му айде сега на уволнение ли ще го удариш..свърши се и той-ааа не имаме още контролни изходящи.... 

Другата седмица 22.05. почиват ,на 23-ти са на училище ,а после до края учебни ли са дните или ? Питам го той незнае .

# 621
Здравейте! Моето дете днес също беше на НВО "Човекът и природата". Имам една чуденка и в същото време съм възмутена....
На въпрос номер  "18. Запиши името на природната област, описана в текста:
Тя е най-източната природна област в България. В нея има удобни заливи с
пристанища в тях. Развиват се риболовът и туризмът."
, моето е отговорило с "Черноморско крайбрежие", но в отговорите пише , че за вярно се приема "Черноморска/ Черноморска област/ Черноморска природна област"
Във въпрос номер 4 от теста въпросната природна област е наречена Черноморско крайбрежие      "  4. В коя природна област дърводобивът е характерна трудова дейност?
А) Рило-Родопската
Б) Дунавската равнина
В) Черноморското крайбрежие"

Ще признаят ли отговора му за верен и дали в МОМН са сигурни как точно се нарича тази природна област, след като те самите я наричат по различен начин!?

# 622
Здравейте! Моето дете днес също беше на НВО "Човекът и природата". Имам една чуденка и в същото време съм възмутена....
, моето е отговорило с "Черноморско крайбрежие", но в отговорите пише , че за вярно се приема "Черноморска/ Черноморска област/ Черноморска природна област"
Във въпрос номер 4 от теста въпросната природна област е наречена Черноморско крайбрежие      "  4. В коя природна област дърводобивът е характерна трудова дейност?
А) Рило-Родопската
Б) Дунавската равнина

Ще признаят ли отговора му за верен и дали в МОМН са сигурни как точно се нарича тази природна област, след като те самите я наричат по различен начин!?
Ще го признаят. В учебника на Булвест 2000 точно така е кръстена. Дъщеря ми също така я е написала. Има 20т. според това, което са ѝ казали днес в училище (нашите са бързи с проверките Simple Smile).

# 623
И моят е написал крайбрежие
Утре ще кажат вярно или не
За мен е вярно

# 624
А) Рило-Родопската
Б) Дунавската равнина

Ще го признаят. В учебника на Булвест 2000 точно така е кръстена. Дъщеря ми също така я е написала. Има 20т. според това, което са ѝ казали днес в училище (нашите са бързи с проверките Simple Smile).
А дано! Мен пък ме гръмна 13 въпрос с културния обмен и следващия с третокласника Иво  Joy

# 625
  • София
Моят е с 3 грешки, като една от тях е с Черноморската област- написал е Черно море.  Mr. Green

Джуди, оправи ли се твоят четвъртокласник?

# 626
  • София
А, въпросът за третокласника и мен ме хвърли в музиката #Crazy  Иначе на 18ти въпрос и моя е отговорил "Черноморско крайбрежие" и се чудехме дали ще му го признаят. Не, че има някакво значение, де!
Днес се прибра с домашно. Да напише съчинение разсъждение  по твърде странен текст. Shocked  Не ,че са говорили и обсъждали сериозно що е то съчинение-разсъждение и как следва да се пише  ooooh!
Тамън бяхме нагазили дълбоко в темата и ни умря зайчето Cry  Ей така, изведнъж Tired Та бях на косъм да му кажа да си ходи без домашно, но нали ще им трябва за по-нагоре и се напънахме да го измислим. Мислим, пишем и ревем  Cry Добре, че се прибра баткото, та удари едно рамо  Rolling Eyes

# 627
liani, много неприятно. Моите хлапета са се сблъсквали със смъртта на две кучета...  Cry
На последното НВО няма грешка, на предишните по 1 за цвят. Снощи имахме родителска среща. Класната каза, че в класа няма под 10 точки, което било четворка. Беше много доволна от резултатите. Запознахме се и с новата класна. Възрастна е, но изглежда енергична. Каза, че преподава от 40 години. Някои от родителите са й били ученици. Учителка по история е. Видяхме и новата класна стая. Имат шкафове, в които могат да си държат гуменките и материалите по рисуване, примерно.
Днес са на екскурзия, заминаха много ентусиазирани. Утре учат, другата седмица са два учебните дни, а на 29-ти ще ходят заедно на пицария. Бележниците и удостоверенията ще получат на 31-ви на специална церемония в кинозалата на училището. Мисля, че приключиха с тази учебна година. Класната снощи нищо не каза за повече контролни или изходни нива и т.н.

# 628
  • Бургас
Нашата родителска среща е довечера. Ще попълваме заявления за СИП и ЗИП за 5 клас, но още не е ясно коя ще им е класната.

Моя гениален синковец вчера има със сигурност една грешка, за втората не помни какво е писал.
Но първата му е уникат.  Mr. Green На въпроса "Какво празнуваме на 6 септември?" заградил деня на детето. Joy
Той от две седмици вече пита какво ще му подарим за първи юни и дава различни поръчки. Сега, като е видял този отговор и магически се е залепил за него. Laughing
Другата евентуална грешка е 18 въпрос. Не помни какво е писал Черно море или Черноморското крайбрежие.

# 629
Аз съм доволна, че по ЧО и ЧП се е представила отлично. Само по ЧО има интересна грешка
На въпроса „Кое поведение е правилно при наводнение? и възможните отговори:
А – да се скриеш в подлез или мазе;
Б – да се качиш на по-висок етаж или покрив и
В – да се приближиш до река или язовир?“ е отбелязала отговор В.
Питам я, - защо бе, човек, не е това верният отговор, а тя ми отговоря – мамо, бе, хвърлям се и почвам да плувам, какво толкова? Simple Smile Да отбележа, че тренира плуване и е доста добра фук-фук.
Явно децата имат своя логика по някои въпроси. Доста се посмях Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт