Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 94 354
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Всички продукти със слънцезащита стоят по-бели.
Отделно не са подходящи за снимки, лицата изглеждат бледи.

Аз имам два, които ни най-малко не стоят бели. Единият е на Pizz Buin, другият ан The Body Shop. Само че вторият поне при мен не предпазва идеално и в края на миналото лято се сдобих с малко петна отстрани на бузите под очилата. Но и тукашното слънце не е някакво нормално слънце, така че може би за по-северните държави ще върши добра работа. Абсолютно никакви бели следи не остава, даже не се усеща изобщо на кожата, като другите слънцезащитни кремове. Консистенцията му е като на лек течен лосион.

https://www.thebodyshop.com/en-gb/face/view-all/skin-defence-mul … e-spf50/p/p001071

gevestra, добре че писа за киселинната маска, защото аз довечера смятах да я пробвам, но въобще не обърнах внимание, че не е серум, а маска.  Mr. Green
От ретиноиди и аз съм доволна. Не ми причиняват дискомфорт, както се опасявах.

# 661

gevestra, добре че писа за киселинната маска, защото аз довечера смятах да я пробвам, но въобще не обърнах внимание, че не е серум, а маска.  Mr. Green
От ретиноиди и аз съм доволна. Не ми причиняват дискомфорт, както се опасявах.

О, щеше сама да разбереш и без моя помощ! Направили са я много хитро - гъста и малиновочервена, няма как да си помислиш, че е серум веднъж като я видиш. Мязах на вампир, който си е направил маска с остатъците от храната си.

# 662
а да ви попитам след всичките тези ретиноли, пилинзи и ексфолианти, мога ли да ползвам за слънцезащита масло от ему или да не рискувам Embarassed? Нали навсякъде се пише, че бил натурална защита 100%, ама то много работи се пишат за какво ли не, та......

# 663
Аз намазана с масло не се показвам на слънце, но който иска може да пробва.  Laughing

# 664
еее аз няма се омазвам  Simple Smile

лекинко само ще втрия!

# 665
Мажа тялото с олио спф 20 и се пържа на Карибите или Канарските - стой и гледай! Свалям 5 кг с натурален слънчев тен! Знам, че не е полезно, но най-добре изглеждам със слънчев тен на тялото, целулитът намален ... Лицето под чадър само.

# 666
ее ама ти си се адаптирала понеже отддавна ги ползваштия мазила, а аз като нищо ще петнясам  Grinning

# 667
Аз съм ползвала масло от ему, натурално, чисто, био, еко и т.н и никаква файда не видях, освен че кожата ми стана още по-мазна. На слънце само по него не бих се показала и аз.

Особено след като ползваш ретиноиди и правиш пилинги, слънцезащитата ти трябва да е сериозна.

# 668
Ясно, това исках да чуя bouquet.

Аз ползвам някакъв ефтинджос серум с ретинол Insta Natural от iHerb. Дали има изобщо ретинол в него не знам. Никъде не пише колко и какво. Само пише серум с ретинол. Не виждам и някакъв ефект по кожата вече месец го ползвам. Но виж да ми направи беля ще е годен със сигурност. Вчера си поръчах мостри от на Паола  Resurfacing Treatment with 10% AHA и крем с някаква протекция уж. Явно само с ему оил няма се размина.

# 669
  • тук и там
Едно време се чудех ,че всички бразилки от бялата раса са със  петна,тип лунички навсякъде-по деколте,гръб,ръце.Ами аз станах същата.При мен си е тип луничка-първо става една червена точка,после става кафява.И всяко лято стават повече.На гърба и деколтето имам най-много,но и на ръцете вече.. CryНе е красива картина,обаче това е положението.Та да се изложа на слънце със 20 фактор -не бих рискувала по никакъв начин.Мисълта ми е-защита според типа кожа. Peace

sl, със какъв тип кожа си?Представляват интерес за мен кремчетата със слънцезащита които си показала ,но аз съм със смесена кожа,през лятото мазна.

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 09:20 от Kaisia

# 670
  • Street of Dreams
Аз пък много харесвам лунички по лицето.  Simple Smile

# 671
Лунички и аз харесвам, но така или иначе слънцето е вредител номер едно за кожата.

# 672
  • Prismatica Aerie
Аз пък много харесвам лунички по лицето.  Simple Smile
Готино е, до една определена възраст. Аз съм естествена red head, и луничките са неизменна част от мен, но вече приличат на старчески петна - или поне в моите очи, според околните са все така "чаровни", ама смеят ли да кажат друго Twisted Evil

vici75 , и аз съм на мнение, че масло от каквото и да било, не е достатъчно за слънцезащита Peace Слънцето може да е живот, но е и враг. Особено последните десетилетия.

# 673
готино е, но да са чуждо лице  Laughing
аз също не бих се доверила само на масло от ему - бих избрала хубав крем със спф50+ и минерален филтър

# 674
  • някъде под слънцето...
Цитат на: Kaisia link=topic=960397.msg34811466#msg34811466

sl, със какъв тип кожа си?Представляват интерес за мен кремчетата със слънцезащита които си показала ,но аз съм със смесена кожа,през лятото мазна.
Кожата ми лятото е склонна към омазняване.
Фирмата има няколко разновидности на показания флуид , включително анти ейч  и такъв с пигмент  
Консистенцията е лека попива ми  бързо, не ми  оставя мазен филм , не мо белее.Преди употреба се разклаща,  вътре явно има нещо твърдо , явно за по добро хомогенизиране.
 Стилът оставя лек мазен филм, който попива след около час.Не ме притеснява,  защото идеята е да се под поднови защитата и да не се появят петна, което за мен е по важно .

В ежедневието не ползвам пудра и при подновяване със стик минавам лицето преди това  с мокра кърпичка, има и стикове с цвят .
Преди използвах спрей, пръсках със затворени очи, но  винаги после ми лютеше на очите.Докато на една почивка пръскайки през два часа не
се докарах до положение да не мога да си отворя очите .Следващоя ден стоях  в хотела докато се оправя и от тогава  не използвам спрей за лице.

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 11:11 от sl

Общи условия

Активация на акаунт