ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2017

• 51 806
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И аз стискам палци. Не се стресирай и мисли позитивно, всичко ще е наред Simple Smile

# 241
Дай боже

# 242
Каролин, имаш нашата 100% подкрепа . Не се сривай психически . Пиши ни задължително после  и наистина само в леглото от тук нататък 🙏🙏🙏

# 243
Здравейте, момичета!

Чета от самото начало и много искам да се запиша в редиците ви и все не смея. Исках да ми мине първият преглед, но там така се наплаших, че не знам какво да си мисля. Докторката ме гледа с вагинален, видя се само петънце, бременността се потвърди, но било много рано, много бил малък сака...Аз толкова се притесних от това определение "малък", че тези дни в какви ли не филми се вкарах да чета, а следващият ми преглед е чак на 27.02. и не знам как ще издържа до тогава. Спомена ми, че може би съм с по-късна овулация и още е рано да се види каквото и да било.
За мен това е втора бременност, имам си едно юначе набор 2010 Simple Smile Да ви кажа за сега почти нямам никакви симптоми, освен силно болящите гърди и вече започвам да се притеснявам. С първата бременност в 6 г.с. вече здраво си имах и гадене. Виждам, че има и други мами като мен, които още не са видяли и чули нищо на ехографа и притесненията ни са еднакви.
Каролин, стискам палци всичко да се нареди! Почивай си повече и мисли позитивно!

# 244
Виждам, че има и други мами като мен, които още не са видяли и чули нищо на ехографа и притесненията ни са еднакви.

Има и по-зле, аз още не съм отишла на преглед. Laughing Мислех в петък, но се очертава да пътувам и ще го отложа за следващата седмица. Може би. Blush Точно този момент - "вижда се, не се вижда, но нищо не може да се направи, стой под напрежение още 2 седмици", ми се ще да избегна.

# 245
  • Варна
Aми то аз ако имах избор, честно казано, бих предпочела да родя вкъщи, но май не може, доколкото знам...
Може. Но това е еквивалентно да разчиташ на естествения отбор. На една мама от форума бебето ѝ умря по време на раждане у дома, а можеше да бъде спасено.

Прегледите на ехограф и особено тези при ФМ могат да открият и предотвратят голям брой проблеми у децата, което да спаси живота им, а в някои случаи и този на майката. Затова са жизнено важни. Но пак никой не може да ви накара насила да ходите. Naughty

Аз не съм изцяло против ехографа, казвам просто, че ако всичко е наред, 2-3 пъти за цялата бременност са достатъчни, според мен. Този текст го намерих и на английски, така че, едва ли е измислица някаква просто...

# 246
just_me88, това, което пишеш е абсурдно и може да коства на някой здравето и живота на бебето му. Подобни твърдения е редно да се аргументират със сериозни източници, иначе могат да се сметнат за абослютни фишеци. Силно се надявам просто да си неосведомена и да споделяш чула-недочула, а не да разпространяваш целенасочено подобна информация.

# 247
  • Варна
just_me88, това, което пишеш е абсурдно и може да коства на някой здравето и живота на бебето му. Подобни твърдения е редно да се аргументират със сериозни източници, иначе могат да се сметнат за абослютни фишеци. Силно се надявам просто да си неосведомена и да споделяш чула-недочула, а не да разпространяваш целенасочено подобна информация.

И кое му е толкова абсурдното, ако смея да попитам. Щом всичко е наред, според теб има ли смисъл да те облъчват всеки месец, че и по-често?

# 248
Ехографът работи на принципа на радиовълните и не използва рентгенови лъчи. Счита се, че е безвреден.
В чужбина просто здравната им система е различна. В Англия, например, им се полагат просто 2-3 ехографии за цяла бременност. Не че не можеш да си платиш по желание и да отидеш да те видят, но струва много скъпо и се чака дълго. Зълва ми роди и двете си деца там. От 8 месец бебето беше седалищно и понеже не и се полагат повече ехографии още в 8 месец решиха, че ще я режат, защото предлежанието е неправилно.И никой не знае дали в деня на раждането не е било нормално вече, но я оперираха. Моят син също беше седлищен и съм ходила по 2 пъти на седмица преди да го родя с надеждата да се е обърнал и да избегна секциото.

# 249
  • Варна
Ще си позволя да цитирам още една статия, на която попаднах току-що:
http://jenite.bg/%D0%95%D1%85%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%8 … l.a_i.255267.html
 А именно абзаца след "Безвреден ли е?". Не можах да го копирам, но всеки може да си го прочете.

# 250
Каролин, а с теб какво стана, по-добре ли си вече, а ходи ли при друг лекар за още едно мнение?  Hug

# 251

И кое му е толкова абсурдното, ако смея да попитам. Щом всичко е наред, според теб има ли смисъл да те облъчват всеки месец, че и по-често?

Абсурдното е, че 2 прегледа заминават за установяване на бременност и установяване разположението на плода. Проблеми с развитието на плода или аномалии не могат да бъдат хванати на слушалка. Доста бебета са живи и здрави, точно благодарение на редовните прегледи с ехограф. Разбира се, всеки е свободен да се ограничи с полагащото му се от ЗК и да се надява, че всичко ще завърши благополучно щом 9 месеца са му мерили само кръвно, килограми и обиколка на корема.

# 252
Каролин, пиши ни какво е станало .

# 253
  • Straldza, Yambol, Bulgaria
момичета чудя се да пускам ли рети кръвен в петък ми е прегледа,до момента добре са нещата при мен днес съм с болки като пред цикъл
чудя се,дай те съвет

# 254
  • Варна

Абсурдното е, че 2 прегледа заминават за установяване на бременност и установяване разположението на плода. Проблеми с развитието на плода или аномалии не могат да бъдат хванати на слушалка. Доста бебета са живи и здрави, точно благодарение на редовните прегледи с ехограф. Разбира се, всеки е свободен да се ограничи с полагащото му се от ЗК и да се надява, че всичко ще завърши благополучно щом 9 месеца са му мерили само кръвно, килограми и обиколка на корема.

Добре, предлагам компромисен вариант - 4-5 ехографа за цялата бременност, ако всичко е наред, така става ли? Grinning Wink
Естествено, че всеки си преценява. Аз не съм искала целенасочено да постигна нещо (да навредя косвено на някой, прочел мнението ми) или да се конфронтирам с когото и да било, още повече, че тепърва навлизам в нещата, просто споделих притесненията си относно това, което съм прочела на няколко места вече..  Надявам се всички да си останем приятелски настроени една към друга, въпреки, че общуваме на практика само виртуално Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт