Кафеавтомат - заслужава ли си?

• 118 679
  • 822
  •   1
Отговори
# 90
Изчакай да ти изпише да сложиш таблетката първо.  newsm78 Случвало ми се е при моята (Jura) да я пусна по-рано и да падне цяла в контейнера.
На Саеко не изписва на дисплея кога да се сложи таблетка(хапче)за почистване на маслените натрупвания,изписва само за декалциране.В инструкциите на книжката е дадено да се почиства с хапче в контейнера за мляно кафе на месец-два,по спомен.Но това хапче преминавайки през кафеблока си излиза цяло в контейнера за отпадъци,та аз го пускам няколко пъти докато видя,че го няма.

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 20:06 от Dkoki

# 91
  • Berlin
При моето Саеко на блока има картинка, май на 500 кафета иска декалциране и на 1000 обезмасляване, ама може и да бъркам точната бройка, не го гледам в момента.
Да, в София е мека водата. Simple Smile
Аз взимах на Чибо едно на зърна, от серията италианско кафе, Сицилия, беше хубаво.
Сега взех да пробвам един малък пакет от Dabov, Cudemu взех, ами наистина е хубаво кафето. Точно по мой вкус - не е силно, не е слабо, не е кисело, ароматно е, с вкус на кафе. Но е скъпо, аз си правя 2 кафета седмично и не го усещам толкова.

# 92
Юрата от днес вече е в действие.
Сутринта ми я донесоха.
Швейцарската работа си личи -опаковка, инструкции, пакети за документите - всичко е на ниво.
Дали наистина се произвежда цялата в Швейцарско? newsm78
Даже и да не е -много квалитетна изглежда.
Дори ми харесва повече, отколкото в Медиа Маркт.
Там бяха накичили кафеавтоматите по едни рафтове и върху едни кутии, без грам чувство за естетика.

Ето тази взех .

Обаче бях настинала тези дни и ме домързя да отида да купя свястно кафе на зърна. Embarassed
Видях едно био, за 10 евро килото в Алди и реших да рискувам, ама се прецаках яко.
Гадост голяма.  #Crazy

Утре смятам да купя Лаваца -не го хвалят много, но супера ми е на път.

Коя точно Лаваца да взема? newsm78

# 93
  • have faith and be patient ..
тук из лидълите има био кафе 20 лв. килото и в темата го хвалеха , даже мислих и аз да си взема .. купувам насипни от магазини за кафе .. лаваца , мока и лазарин май последно , но не взимам чиста арабика , а със робуста , тук варират 17/20 лв. килото и лавацата в интерес на истината най-малко ми хареса  Peace

# 94
Mirella, първо честито! Няма да съжаляваш грам. Моята Юра я имам 5 години близо, Предишната ни машина беше Делонги с ръкохватка, най-любимото кафе ни беше Едушо, което си взимахме от Австрия,години наред .На новия автомат обаче въобще не ни хареса, просто наистина си има смески за автомати.Взимаш по едно кило различно , изпиваш и решаваш кое ти допада. Отне ми около половин година да си намеря моето кафе, което в случая е Ковим

# 95
Mirella_ Честито за машината. Ние още не сме намерили нашето кафе от пкетираните варианти. Но пък открихме колко е хубаво да се пие прясно изпечено кафе от Пекарна за кафе. Ако имаш наблизо или он-лайн пробвай. Всяко е с различен вкус и не са така горчиви.
Също пробвай различни степени на мелачката и температурата - вкуса се променя доста.
Аз откакто имаме автомата започнах да си слагам и канела в кафето (пия Капучино предимно) - много ми допада, но това съм аз.

# 96
Благодаря Ви много за честитките!
Ще отида до една пекарна за кафе наблизо и оттам ще взема да пробвам няколко варианта.
Моята машина има само базисни функции и няма настройка на температура. Пробвах с градуса на мелене, но подобрение нямаше. То все едно от трици кебапчета вместо кюфтета да направиш и да чакаш да са ядивни. Ама и аз съм си виновна с алдевското кафе. Embarassed

# 97
Честито, Mirella_!
В момента пия Lavazza Crema на моята Юра, като при първото опитване ми идваше да го изхвърля в мивката, тъй като бях в България последните седмици, а там вкъщи се пие Davidoff, но явно се свиква и Lavazza-та отново започна да ми харесва.  Crazy  Както са ти казали, експериментирай с различни сортове.  Hug

# 98
Мерси Charmony,

днес купих 250 грама от това кафе от Перу.
На вкус е много по-добре от Алди-кафето, но ми е леко странно и не знам дали ще повторя.
Само това кафе беше в 250 грама опаковка, а другите бяха по цял килограм и не ми се рискуваше.
По-добре да отида в събота до една Пекарна в града, там има и да се пробва, та имам още задачки по Юрата.
Това, което ме притеснява е, че не прави каймак.
Може би защото е базисен модел, само за еспресо, а може и да е от настройката или от самото кафе.
Но не смятам да я връщам, мисля, че ще и свикна.

# 99
Отне ми около половин година да си намеря моето кафе, което в случая е Ковим
Здравейте,а от къде взимате Ковим на зърна,много познати го хвалят.

# 100
Mirella,каймакът също много зависи от вида кафе, също от чашката  Simple Smile Н е вярвам твоята Юра да не прави каймак,защото е базов модел, не може марката да се излага така. Просто експериментирай,както ти казах отнема време Wink
Dkoki,Ковим на зърна взимам от Загато, фирмата вносител, те са там на Кукуш, до Мтел

# 101
  • София
Как зависи от чашката?

Винаги си правя в малка чашка (тия, в които сервират късото на Лаваца) и едно и също кафе понякога излиза с каймак, друг път не. Но едно е сигурно: ако ще има каймак, ще е повече на по-късото.

Аз подозирам горещината на водата, освен кафето де.

# 102
Чашките са ми дебелостенни, малки, точно за еспрессо.
Пробвах и на късо и на средно и на дълго -каймакът е доста слаб, а също и кафето. #Cussing out
Вкусът също ми е странен и при втория вид зърна. Сега махнах филтъра и сложих минерална вода.
Знам, че трябва да е изворна, но в момента нямам. Все още не ми харесва вкусът.
В събота ще купя друго кафе.
Ако до една седмица не намеря задоволителен вариант -може и да я върна, колкото и да е красива на външен вид.

# 103
Mirella_ опитай с едрина на мелене да смениш.
Кафето, което сега пием си искаше по-едро мелене. За едно и също кафе просто излизаше по-малко количество видимо в чашката. Сменихме настройката и се оправиха нещата. За каймака също се отразява меленето.
Но някои сортове просто правят по-малко каймак.

# 104
  • София
аз претърпях провал с мляното кафе, та се наложи голямо миене  Rolling Eyes
изсипах в кръглата дупка, ама то пропада някъде.
пускам да прави кафе, излиза символ като две зъбни колела.
като отворих вътре посипано с кафе.
та сутринта вместо кафе за разсънване почиствах.
явно на зърна ще си ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт