Ревността?

• 13 589
  • 93
  •   1
Отговори
# 30
Според мен не си ревнива в тази ситуация. Човекът дава поводи и още как.

Има голяма разлика между това да си ревнив без повод и да се дразниш, докато те лъжат.

# 31
Зрелите хора след като приключат една връзка, си оставят един-два месеца за "пренастройка", преди да започнат да се оглеждат за нова връзка. При това един-два месеца, ако те самите са инициирали раздялата и са запазили добри отношения с бившия партньор. Ако е имало крайности, изневери, раздялата е била грозна и прочие болни отношения, тогава преди "пренастройката" трябва да се случи и "преболедуване" - тогава срокът е доста по-дълъг.

Човек, който не е преживял предишната си връзка, а влиза в нова, неизменно наранява новия си партньор - независимо дали го иска, или не.
А човек, който влиза в такава връзка в ролята на "спасителен пояс" - трябва да е абсолютно наясно с ролята си на заместител и "пето колело", и да не очаква кой знае какво.

Ревността е най-малкият проблем. Големите са липсата на уважение и на достатъчно любов.

# 32
Ако говорим за ревността по принцип, а не само за конкретния случай, това е нещо, което убива любовта, абсолютно винаги. С ревнивец не може да се живее, задушава те. Имала съм ревниво гадже, знам какъв тормоз налагат такива хора и съм се заклела никога да не се държа така с друго човешко същество, а и аз да не допускам повече никога подобпотношение към мен. Ревнивецът казва, че му дават повод, но това не е вярно, той поводите сам си ги намира и е невероятно какви неща могат да провокират пристъп на ревност.
С този мъж няма никакъв смисъл да се мъчите, нищо няма да излезе, още от началото сте тръгнали зле и няма изглед да става по-добре. Ти в момента заместваш вакантното място на жената в живота му, но не си му станала любима, няма и да му станеш, защото сте се срещнали в твъде неподходящ момент и ти веднага си показала що за стока си. Но ако те търпят с твоите сцени и на теб не ти е унизително да си удобен, но не първи избор, карайте си така, колкото успеете да изкарате. Но без влюбване, разбирателтво и смях не виждам какво изобщо ви свързва, та драпаш за връзка и чак ревнуваш.

# 33
Значи с тази жена е бил преди 10-11 години. Преди 4 месеца, когато се запознахме твърдеше, че не може да я забрави и още я обича и има чувства и тръпка към нея. Мина се малко време и ми каза, че го е било яд, че тя си имала друг, а той си нямал. И че си е мислил, че я обича, но всъщност не я е обичал. Естествено не започна той темата на разговор, а аз. Сега доколкото знам не се виждат и наистина не се чуват. Преди да.прекратвт контакти тя му казала, че си имала приятел и той й беше писал колко егоистично от твоя страна, но тогава не ме познаваше дори. Преди да се запознаем ми каза, че бил прекратил контакт с нея за известно време, така й казал, защото имал чувства и го било яд че е намерила въпросния мъж. Преди време ми каза, че прекратил контакти с нея, защото знаел, че щяла да го потърси. Уточнявам, че това става седмица две преди да се запознае с мен. И след месец може би ми казва, че нямал нищо към нея и не изпитвал нищо...Объркана съм и не знам какво да правя и каква е истината всъщност. Обича ли ме аджеба или не? Нея обича ли я или наистина не? Иска ли да е с мен или играя заместител или убиец на време? И дали съм само навик? Или любов? Това са неща, които ме измъчват. Няма как да съм сигурна. Нито има кой да ми отговори...Объркана съм ужасно много и не знам какво и как да направя и постъпя...Как да се държа с него? Да се отдръпна ли от него, за да разбере дали ме обича? Или да продължа по стария начин? Да му вярвам ли изобщо...Благодаря за коментарите, някои от тях ми отвориха очите. Но това всъщност са нещата, които ме измъчват и на които нямам отговор.

# 34
Бе, момиче, сто коментара получи, че няма как влюбен мъж да  мисли и се тормози за житието и битието  на бившата. Още в началото ти е казал, че си носи  такъв товар. Сега  доуточняваш, че с тази жена е бил преди 10-11 и още му е тема за размисли - забравил ли я е или не  Shocked Това си е патология направо. А ти се чудиш дали  не си "само навик" при положение, че  сте заедно от около четири месеца!!!! Не разбираш ли колко е нелепо!?!  Разбирам, че неувереността в чуждите  чувства може да е и  вид тръпка, даже и стимул да се докажеш като по-по-най от всички бивши на вселената...но от това ли имаш нужда...и ако да - за какво ти е?  Rolling Eyes

# 35
  • София
За да ти обяснява, че обича някаква, с която се е разделил преди повече от 10 години, означава, че главата не го слуша. Не, не те обича, запьлва си времето. Явно е някакьв тип, който дьлбоко не е наясно сьс себе си. Ще ти изгуби времето. Навик и врьзка от 4 месеца е немислимо да се обвьрзват.

# 36
Аз само да отбележа, че е адски отблъскващо мъж (дето трябва да е стабилен и уравновесен, а аз да съм злобната усойница Grinning ) да обяснява как "го е яд", че бившата му си била намерила мъж и то на евентуално бъдещо гадже. Баси, колко мъжествено. Това ме уби направо.  ooooh!

# 37
  • София
То остави, че не е мьжествено, направо психиатрично звучи.

# 38
Анастасия, права си, но според мен, ако още я обичаше нямаше да прекрати комуникация и излизане с нея? И ако я обичаше нямаше да предпочете мен и да прекъсне комуникация с нея..така си мисля, но не знам

Сама каза, че се съмняваш в това  Simple Smile  За мен грешката е в твоя телевизор, на него какво му е вината, че две глупачки му се връзват. Не ме разбирай погрешно но ситуацията е крайно неприемлива и унизителна за теб и другото момиче и ако това за теб е любов и "връзка".... Чисто и просто го зарежи, глупак е   Grinning

# 39
Добрем, ще мине време, ще ''изтече'' още вода, ще препатиш.  

Сетне ще дойдеш и ще ни разкажеш как не  се е получило, и единият от двама ви е абдикирал.
По-вероятно той, понеже и без друго не държи на теб, но за теб не е очевидно (влюбена и заблудена си).

Ще страдаш с години след това, и ще се превърнеш в негово копие, което идеализира миналото, и се самосаботира. ''Строши си главата'', и си изтърпи последствията, защото пък -  в крайна сметка, чуждият опит няма да те предпази, трябва да се ''из/надъниш'', за да поумнееш.
 Sick  smile3560

# 40
В последния коментар само си преповторила историята, която вече знаем. Той трябва да те ухажва и да те носи на ръце , а не да ти говори за бившата си.

# 41
Тоест аз играя ролята на заместител? Наистина ли мислите, че след 10 изминали години той все още я обича? Защото ми казва и твърди, че само си е мислил, че я обича и го било яд, че тя имала някой, а той си нямал никой, но в момента обичал само и единствено мен и изобщо не мислил за нея и чувствал безразличие...Хора не знам какво е най-доброто решение на проблема.

# 42
  • София
Наистина ли за теб е нормално да твърдиш, че обичаш някой, с който си се разделил преди над 10 години? Това звучи обсебващо и нездраво, още повече с допълненията, че го било яд, че тя си намерила мъж. Такива психари  и психопати са в състояние и физически да навредят на дадена жена, ако си въобразят, че е само тяхна.
За мен това е по-сериозният проблем, а не, че се чува/вижда с нея. Не знам защо се вкопчваш така в мъж, който набутва на преден план друга жена. Първо е въпрос на самоуважение, а второ - на самосъхранение.

# 43
Тоест аз играя ролята на заместител? Наистина ли мислите, че след 10 изминали години той все още я обича? Защото ми казва и твърди, че само си е мислил, че я обича и го било яд, че тя имала някой, а той си нямал никой, но в момента обичал само и единствено мен и изобщо не мислил за нея и чувствал безразличие...Хора не знам какво е най-доброто решение на проблема.

разбира се, че отдавна не я обича, но да не преодолее злобата си 10 години говори, че човекът по принцип е злобен и завистлив, което не го прави особено добър избор за партньор

# 44
Здравейте имам си половинка от 4 месеца.
Скрит текст:
И двамата сме зряли, но проблема дойде в началото..Запознахме се в един бар и ми каза, че още обича бившата си. Не спря да говори за нея,но ние се запознахме случайно без никаква умисъл и просто го изслушах и си тръгнах след това. Разменихме си телефоните. Хареса ми, но това с бившата му ме притесни и просто бях забравила за това запознанство. На другия ден се обади, излизахме,виждахме се, чувахме се и се получи връзка. В началото на връзката ни, имаше много лъжи от негова страна. Аз съм ревнива, осъзнавам го, опитвам да го променя, но когато ми дават поводи просто полудявам. Та в началото на нашата връзка имаше лъжи от сорта на това че не се чува с нея, а всъщност са се чували всеки ден. Криел го е от мен, незнайно защо..Не искаше да ме запознае с нея, поради незнайни причини, за което в момента съжалявал, че не ме запознал...Оставял ме е заради това, че се бил разбирал с нея и си излизаха. На въпроса защо не ме вземеш да ни запознаеш както с другите ти приятелки и приятели ми се отговаряше, че тя нямала да иска, на което аз казах, че можем да отидем без тя да знае, но той не пожела и каза че някой друг път щял да ме запознае..Преди месец ми каза че не е имал чувства към нея, а просто така си е мислил и че не изпитва нищо към нея...Преди два месеца му дадох ултиматум аз или тя..Избра мен и спря да говори и да се вижда с нея, ДОКОЛКОТО ЗНАМ...понеже в нищо не съм сигурна вече...но тази несигурност и тези съмнения ме побъркват, а аз побърквам него. Отделно, че ме гложди това че е постъпвал толкова гадно в началото с мен. И с две думи бившата му ни е тема на разговор през повечето време. Караме се, той се изнервя и нещата стават все по зле и по зле...и май вървят към края си. Не знам какъв е изхода от ситуацията и какво е уместното действие, което мога да предприема, за да запазя връзката си и да спра да тормозя и двама ни. Искрено се надявам да я запазя, но просто не успявам да се преборя с лъжите които изтърпях...
Щом е бивша "бившата", защо се чуват и виждат постоянно?
И вторият въпрос:За какво ти е мъж, който не знае какво иска?
Не знам колко сте зрели, но той определено все още е 14-годишен хлапак "по душа"....

Значи с тази жена е бил преди 10-11 години. Преди 4 месеца, когато се запознахме твърдеше, че не може да я забрави и още я обича и има чувства и тръпка към нея.
Скрит текст:
Мина се малко време и ми каза, че го е било яд, че тя си имала друг, а той си нямал. И че си е мислил, че я обича, но всъщност не я е обичал. Естествено не започна той темата на разговор, а аз. Сега доколкото знам не се виждат и наистина не се чуват. Преди да.прекратвт контакти тя му казала, че си имала приятел и той й беше писал колко егоистично от твоя страна, но тогава не ме познаваше дори. Преди да се запознаем ми каза, че бил прекратил контакт с нея за известно време, така й казал, защото имал чувства и го било яд че е намерила въпросния мъж. Преди време ми каза, че прекратил контакти с нея, защото знаел, че щяла да го потърси. Уточнявам, че това става седмица две преди да се запознае с мен. И след месец може би ми казва, че нямал нищо към нея и не изпитвал нищо...Объркана съм и не знам какво да правя и каква е истината всъщност. Обича ли ме аджеба или не? Нея обича ли я или наистина не? Иска ли да е с мен или играя заместител или убиец на време? И дали съм само навик? Или любов? Това са неща, които ме измъчват. Няма как да съм сигурна. Нито има кой да ми отговори...Объркана съм ужасно много и не знам какво и как да направя и постъпя...Как да се държа с него? Да се отдръпна ли от него, за да разбере дали ме обича? Или да продължа по стария начин? Да му вярвам ли изобщо...Благодаря за коментарите, някои от тях ми отвориха очите. Но това всъщност са нещата, които ме измъчват и на които нямам отговор.
Тоя определено не го слуша главата.....     Shocked
Преди десет години го е зарязала някаква, а той още злобее от факта, че тя си гледа живота и сменя мъжете, докато той ......психясва?
Не спирам да се чудя за чий ти е подобен мухъл?!

Абсолютно психопатска история!

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 12:35 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт