Ревността?

• 13 577
  • 93
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте имам си половинка от 4 месеца. И двамата сме зряли, но проблема дойде в началото..Запознахме се в един бар и ми каза, че още обича бившата си. Не спря да говори за нея,но ние се запознахме случайно без никаква умисъл и просто го изслушах и си тръгнах след това. Разменихме си телефоните. Хареса ми, но това с бившата му ме притесни и просто бях забравила за това запознанство. На другия ден се обади, излизахме,виждахме се, чувахме се и се получи връзка. В началото на връзката ни, имаше много лъжи от негова страна. Аз съм ревнива, осъзнавам го, опитвам да го променя, но когато ми дават поводи просто полудявам. Та в началото на нашата връзка имаше лъжи от сорта на това че не се чува с нея, а всъщност са се чували всеки ден. Криел го е от мен, незнайно защо..Не искаше да ме запознае с нея, поради незнайни причини, за което в момента съжалявал, че не ме запознал...Оставял ме е заради това, че се бил разбирал с нея и си излизаха. На въпроса защо не ме вземеш да ни запознаеш както с другите ти приятелки и приятели ми се отговаряше, че тя нямала да иска, на което аз казах, че можем да отидем без тя да знае, но той не пожела и каза че някой друг път щял да ме запознае..Преди месец ми каза че не е имал чувства към нея, а просто така си е мислил и че не изпитва нищо към нея...Преди два месеца му дадох ултиматум аз или тя..Избра мен и спря да говори и да се вижда с нея, ДОКОЛКОТО ЗНАМ...понеже в нищо не съм сигурна вече...но тази несигурност и тези съмнения ме побъркват, а аз побърквам него. Отделно, че ме гложди това че е постъпвал толкова гадно в началото с мен. И с две думи бившата му ни е тема на разговор през повечето време. Караме се, той се изнервя и нещата стават все по зле и по зле...и май вървят към края си. Не знам какъв е изхода от ситуацията и какво е уместното действие, което мога да предприема, за да запазя връзката си и да спра да тормозя и двама ни. Искрено се надявам да я запазя, но просто не успявам да се преборя с лъжите които изтърпях...

А ти с какъв акъл влизаш във връзка с мъж, който още в началото ти казва, че обича бившата? Какво очакваш от такава връзка?
Мен лично няма да ми е интересен мъж, който на среща ми говори за бившата. Даже ще се отвратя и това ще е голяма причина да не се виждам с него.
Не разбрах само логиката ти защо трябва и ти да се виждаш с бившата? Shocked

# 16
Пробвах какво ли не - да се обяснявам, че само него обичам, да се карам с него, да се разделяме, тръгнах аз на терапия... Накрая разбрах, че нищо няма да се промени, не и с мен, и се разделихме вече завинаги. Рискът, който поемаш е да попаднеш на човек, който искрено те обича, но да го прогониш и отвратиш с ревността си. Ходи на терапия, постой сама, докато осмислиш поведението си. Няма панацея - трябва да откриеш кое те кара ти да си спокойна и уверена в себе си, защото от там ще си уверена и във връзката си. Според мен е възможно да се осъзнаеш след като няколко пъти ти покажат, че ревността не е приемлива, като те напуснат. Недей да го допускаш. Стискам ти палци да се пребориш!

# 17
Има два вида ревност. Едната е обект на психолозите, но твоята ревност не спада към тази категория. Твоята спада към втория вид, а именно ревност при повод. Но тук според мен не е проблема ревност, а липса на доверие. Лъжи, тайни срещи, измами и прочие незрели и патологични постъпки, довели до разрива между вас. Не се залъгвай, доверието няма да се появи. То е погледало сеир и си е отишло или изобщо никога не е идвало. Вина нямаш, според мен. Просто си жертва на поредният отритнат, слабохарактерен глупак. Първите месеци от една връзка трябва да са романтика, пеперуди, розовите очила и секс до припадък, а не караници, ревност, следене и недоверие. Вземи се в ръце и сложи край на тази комедия.

# 18
Пробвах какво ли не - да се обяснявам, че само него обичам, да се карам с него, да се разделяме, тръгнах аз на терапия... Накрая разбрах, че нищо няма да се промени, не и с мен, и се разделихме вече завинаги. Рискът, който поемаш е да попаднеш на човек, който искрено те обича, но да го прогониш и отвратиш с ревността си. Ходи на терапия, постой сама, докато осмислиш поведението си. Няма панацея - трябва да откриеш кое те кара ти да си спокойна и уверена в себе си, защото от там ще си уверена и във връзката си. Според мен е възможно да се осъзнаеш след като няколко пъти ти покажат, че ревността не е приемлива, като те напуснат. Недей да го допускаш. Стискам ти палци да се пребориш!

Не, не я обича, не й внушавай, че повредата е в ''нейния телевизор'' и е ревнива.
Ситуацията е неприемлива....

# 19
Не ѝ внушавам, това си е самата истина - има повреда, която ще ѝ донесе много неприятни преживявания. Ако погледнеш втория коментар в темата, ще видиш, че съветът ми е да се освободи от присъствието на този човек. Това, че той е лъжец, далеч не изчерпва целия проблем. Ревността ѝ ще прецака стойностни отношения някой ден, подписвам ти се.

# 20
Чак пък терапия?!? В този конкретен случай - ревността си има корен, има си ислънце и почва, където да се разлиства. Трудно  е да  не си ревнив с партньор на поцзиция стнедбай, относно уж бившата, но велика, недоизживяна любов. Разбирам тегавостта на авторката и не разбирам - защо толкова ѝ е важно да се запознава със "старите рани", ама нейна си  работа и причина. Аз в такава връзка не бих се чувствала добре и не бих вложила грам сериозност.  Бих си прекарвала приятно с човека /ако ми е приятно/ и бих се оглеждала за нещо друго...не толкова емоционално оглозгано от някоя бивша  Stop:

# 21
Не ѝ внушавам, това си е самата истина - има повреда, която ще ѝ донесе много неприятни преживявания. Ако погледнеш втория коментар в темата, ще видиш, че съветът ми е да се освободи от присъствието на този човек. Това, че той е лъжец, далеч не изчерпва целия проблем. Ревността ѝ ще прецака стойностни отношения някой ден, подписвам ти се.

Няма повреда жената, влюбила се е в мъж, който обича друга.
Затова ревнува, няма как да знаеш, че генерално има проблем с ревността, тя си реагира адекватно, в този конкретен случай.
Ако не бе влюбена, нямаше да  приема лично всичко и да се изтезава, и както ЗАНДАЛИ е писала, щеше да се забавлява, за негова сметка...

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 23:25 от Abacab

# 22
Да,защо не? Тя си казва, че по принцип е ревнива,а пък като ѝ давали поводи „полудявала”. Много можем да спекулираме по въпроса с истинските и въобразените поводи, струва ми се. Момичето има много по-голям проблем от бившата.

# 23
Да,защо не? Тя си казва, че по принцип е ревнива,а пък като ѝ давали поводи „полудявала”. Много можем да спекулираме по въпроса с истинските и въобразените поводи, струва ми се. Момичето има много по-голям проблем от бившата.

Ти пък как го разбра интересно?
Според мен на момичето и е внушено от такива като теб че просто е ревнива и проблемът е в нея. В случая ревността и има повод и такава ревност се нарича накърнено самолюбие. Ако при теб или някой друг такава липсва, значи липсва себеуважение и проблемът ви точно е за психолог.

# 24

Може и да има, не е наша работа да я съдим и анализираме, тя търси съвет за конкретната ситуация, не те нападам, но се опасявам, че ако ти повярва, ще го търпи мунчото, докато не я отритне той, а сетне не се знае какво може да предприеме.
Лабилната психика,  може да доведе до летален край, човешките драми отнемат животи...  
Понякога!
Авторке, не я слушай. Режи го този паразит.
Нямаш ''половинка'', а консуматор...
Извинявам се за директността.

# 25
Аз съм ревнива, осъзнавам го, опитвам да го променя, но когато ми дават поводи просто полудявам.
От това разбрах.

Благодаря за препоръката, ще си запазя час. Simple Smile Явно все още ходенето на терапия се свързва с болест и лудост. Жалко, много знание може човек за натрупа за себе си с анализа, терапия и прочие.
Дано момичето се вземе в ръце все пак. Ревнивците са гадни и фанатични и рядко някой ги търпи дълго. И да му бие шута (за трети път го казвам, надявам се, че някоя от вас вече ще го види).
Вече се повтарям, затова ви оставям да бистрите темата с нови предложения.
П.С. В моя опит ревнивецът буквално бедстваше, че ме наранява, че ни разваля отношенията, беше искрено нещастен и тъжен заради това. Файда никаква от това осъзнаване. 

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 23:22 от very_raspberry

# 26
Аз съм ревнива, осъзнавам го, опитвам да го променя, но когато ми дават поводи просто полудявам.
От това разбрах.

Това не значи че е ревнива в смисъла който ти влагаш и в смисъла който представлява някакъв психологически проблем. Тя може да си мисли много неща за себе си, но случаят не демонстрира това, а демонстрира накърнено самолюбие.
Няма начин гаджето ти да играе на два фронта и да те лъже, и това по никакъв начин да не предизвиква реакция. Такъв човек не е ревнивец, а човек с достойнство и себеуважение.

# 27
# 28
  • русе
Първо здравейте на всички:)Нямаше как да не прочета тази тема,понеже това е моята тежка диагноза,НО за да ревнуваш значи,човека ти е дал повод.Било то някаква случка,безразлично държание,отчуждении и много други такива,а в твоя случай,досадния призрак от миналото БИВШАТА!Моя съвет е не оставай във връзка,която е започнала със лъжи във времето,в което трябва да летите на крилете на любовта,вие се борите да спасявате връзка,която сега започва-няма смисъл.А ако някой знае как да се справи с ревността,нека сподели,че това за мен е много непонятно,понеже съм способна от нищо,такъв филм да разиграя в главата си,че ви е бедна фамтазията Joy

# 29
Да кажа и моя съвет, като крайно неревнива.
Значии, зрелите хора запазват нормални отношения с бившите си, освен ако не са толерирали твърде много, което се случва в ранните години или първите връзки (след това следва човек да си е научил уроците и да не толерира нищо, което не му е приятно).
Аз съм в добри отношения с всичките си хубави любови, с някои се виждаме, чуваме се относително редовно и много се радвам, че сме били близки, макар със задна дата.
Ако говорим за неприключили истории, тогава няма какво да намесваме ревността. Тая история звучи като неприключила и ако аз бях на мястото на авторката, щях да му "дам време" (да се разкарам, докато не почувствам, че ме преследва истински).
Но като крайно неревнива аз поне, мога да съм с някой, който е с неприключила история. Какво ме бърка. Решава той. Ако избере нея, губи мен, а това е сериозна загуба  Laughing в моите очи, така че приключвам с него и толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт