Ревността?

• 13 573
  • 93
  •   1
Отговори
Здравейте имам си половинка от 4 месеца. И двамата сме зряли, но проблема дойде в началото..Запознахме се в един бар и ми каза, че още обича бившата си. Не спря да говори за нея,но ние се запознахме случайно без никаква умисъл и просто го изслушах и си тръгнах след това. Разменихме си телефоните. Хареса ми, но това с бившата му ме притесни и просто бях забравила за това запознанство. На другия ден се обади, излизахме,виждахме се, чувахме се и се получи връзка. В началото на връзката ни, имаше много лъжи от негова страна. Аз съм ревнива, осъзнавам го, опитвам да го променя, но когато ми дават поводи просто полудявам. Та в началото на нашата връзка имаше лъжи от сорта на това че не се чува с нея, а всъщност са се чували всеки ден. Криел го е от мен, незнайно защо..Не искаше да ме запознае с нея, поради незнайни причини, за което в момента съжалявал, че не ме запознал...Оставял ме е заради това, че се бил разбирал с нея и си излизаха. На въпроса защо не ме вземеш да ни запознаеш както с другите ти приятелки и приятели ми се отговаряше, че тя нямала да иска, на което аз казах, че можем да отидем без тя да знае, но той не пожела и каза че някой друг път щял да ме запознае..Преди месец ми каза че не е имал чувства към нея, а просто така си е мислил и че не изпитва нищо към нея...Преди два месеца му дадох ултиматум аз или тя..Избра мен и спря да говори и да се вижда с нея, ДОКОЛКОТО ЗНАМ...понеже в нищо не съм сигурна вече...но тази несигурност и тези съмнения ме побъркват, а аз побърквам него. Отделно, че ме гложди това че е постъпвал толкова гадно в началото с мен. И с две думи бившата му ни е тема на разговор през повечето време. Караме се, той се изнервя и нещата стават все по зле и по зле...и май вървят към края си. Не знам какъв е изхода от ситуацията и какво е уместното действие, което мога да предприема, за да запазя връзката си и да спра да тормозя и двама ни. Искрено се надявам да я запазя, но просто не успявам да се преборя с лъжите които изтърпях...

# 1
Ревността е болест. Не казвам, че той е виновен или невинен, но проблемът е най-вече в твоята глава. Била съм с такъв партньор - непоносимо и непоправимо е. Опитай се да се овладееш сама, това ще е дългосрочна инвестиция за твоето бъдеще. А на него - шута и толкоз. 4 месеца са твърде малко време, за да се лъжете, карате или да не „върви”. Точно това трябва да е най-хубавото ви време. Успех!

# 2
Проблема е, че всеки ден се опитвам да се овладея, но просто не ми се получава, иначе си напълно права..Как мога да се овладея? Ти какво предприе?

# 3
В случая не знам защо трябва да те запознава с бившата му и нямате ли нещо по-смислено за правене от това да говорите за нея, докато тя си живее живота ?

# 4
Според мен в случая не твоята ревност е проблема, а това че имаш льжец пред себе си. Не се обвинявай за това, че ревнуваш, той никак не заслужава доверие. По-скоро си помисли сигурна ли си, че искаш да имаш нещо общо с льжец. Аз не бих, врьзка без доверие не става. Освен това той не е готов за врьзка, явно не е приключил с бившата си.

# 5
  • София
И аз така мисля - не че си толкова ревнива, колкото той те разиграва като луда калинка.
И май е успял да ти внуши, че си много ревнива, а?
А той през това време - на двата стола, ако може.

# 6
Анастасия, права си, но според мен, ако още я обичаше нямаше да прекрати комуникация и излизане с нея? И ако я обичаше нямаше да предпочете мен и да прекъсне комуникация с нея..така си мисля, но не знам

# 7
Да допьлня - врьзка с услия само от едната страна не става.

# 8
Ревнуваш, защото той не ти предоставя чувството да му имаш доверие. Не го чувстваш твой. А той в началото може би е имал и чувства към бившата и те е наранил много. Ревността ти е болезнена, ти се измъчваш неимоверно, той с неговите глупости те измъчват. Има една игра, която може би ще ти помогне да се справиш. Представи си, че си най-красивата жена на света, че си една дива, високомерна, а той е твоят роб, за това е роден и това заслужава. Започни да се държиш с него като с роб. Командвай го. Бившата няма шанс срещу теб, не си хаби нито една секунда от ценното време в мисли за тази грозна чума. Хайде, давай, отиди при него и му покажи на тоз мухльо с кого си има работа!!!

# 9
Няма проблем в твоята глава- проблемът е в него. След като една жена е бивша, се прекратяват ВСЯЧЕСКИ контакти!
Да се запознаваш с нея?  #Crazy На кой му хрумна подобна тъпотия?
Нито той има работа с нея, нито ти. Едновременно с изтриване на всички контакти с бившата (също и с общи познати), прекратявате да и споменавате името и точка.
Поставяш твърд ултиматум че ако разбереш за техен контакт (бил той и само по телефона или виртуален) си тръгваш на секундата. И го изпълняваш разбира се ако се случи.

# 10
Човекът не е прежалил мацката.Може много добре да осъзнава,че няма бъдеще с нея ,но да не може да се откъсне от нея.
Ако останеш с него ,няма да можеш да мирясаш,защото ти е дал достатътчно основания да ревнуваш ,а не ти дава достатъчно причини да му вярваш за в бъдеще.
Не си го причинявай-неговата несигурност е причина за твоята ревност,а тя пък трови отношенията ви.И най-важното-ти не можеш да разчиташ на него.

# 11
  • София
Анастасия, права си, но според мен, ако още я обичаше нямаше да прекрати комуникация и излизане с нея? И ако я обичаше нямаше да предпочете мен и да прекъсне комуникация с нея..така си мисля, но не знам
Не се залъгвай!
Не той, а тя го е изгонила.
Ако от него зависеше, щеше да е с нея.
В себе си, ти си наясно, че не те обича и че си заместител, но тъй като не си от жените, действащи стратегически, караш първосигнално и вдигаш скандали, правиш всичко възможно той и за минута да не забрави за нея.
Най- тъпото е да искаш и да те запознае- защо?
Да ѝ демонстрираш превъзходство, че си пипнала златния мъж?

# 12
За него си ''рибаунд'', заместител.
Не се самозалъгвай.
Остави го сега, защото ако не го оставиш ти, той теб ще остави, и ще те унищожи.
Аз дадох шанс, бях в ситуация досущ като твоята.
Още си събирам разпилените парченца от душичката и сърчицето... Banghead

absurT, малко сме се дублирали, едновременно сме писали.   Mr. Green

# 13
Ситуацията е прекалено позната. Човекът най-вероятно си тъче на два стана(не е задължително да е секс).
Подкрепям, че ако наистина е прекратил комуникацията, то едва ли е било по негова воля.
Дали ще си отвори очите за теб и ще те оцени или ще те използва за 'бинт' и/или кошче за душевни отпадъци, едва ли някой тук може да ти каже.
Помисли си добре, докато връзката още е прясна.

# 14
  • София
Не се е разделил мисловно с нея. И колкото повече ти се разправяш с него, толкова певече ще я идеализира.
Намери си друг, за когото ще си на пьрво място, а не заместител.

Общи условия

Активация на акаунт