Боледуване на децата ни - тема 48

• 41 865
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Ние сме от изключенията явно. По един път се кара по принцип.

Лайт, какви ви бяха изследванията тогава?
Знам, че много деца правят бронхит или ангина на фона на вируса.
Според мен ако има аб, е безсмислен Изпопринозина.

# 106
Ами пкк  с дкк , чернодробни АСАТ и АЛАТ са пускани и още там някакви от по засуканите - креатинин кеназа, ЛДХ и т.н.Съответно и за титър на Ебщайн и Цитоломегавирус.

# 107
Мисълта ми е бактериално усложнение ли показваха, че се е стигнало до аб?

# 108
  • Sofia
Момичета, запознати ли сте с мононуклеозата? Племенникът е с такава диагноза от днес newsm78
Ние я карахме преди 2-3 год много нетипично - само със силни болки в корема (от подутите лимфни възли в корема) и подути лимфни възли. На джипито му трябваха 3 седмици докато стигнем до диагноза и накрая аз се сетих, че може да е мононуклеоза. Отвратително беше, единият го боля корем 3 месеца!  ooooh! И от тогава си му остана слабо място - при всеки вирус независимо какъв е го боли корем.
Нашето лечение беше изопринозин само и диета. АБ не сме пили.

# 109
Ами не уж няма бактериално усложнение.. сега разгледах епикризата.Ами така са решили явно !

# 110
Савина, същото беше и при нас. Болки в корема и т обаче. Тогава какви ли не глупости изследваха. А няколко години преди това детето кара цитомегаловирус и ми беше останало едно наум. Сто пъти ги питах в болницата дали не може да е някакъв подобен вирус, но не и не. Чак накрая ни пратиха на изследването, ама вече имаше и увеличен далак, и високи трансаминази. Коремът остана слабо място и години наред при всякакъв вирус също я болеше.

# 111
И при нас имаше увеличен далак и черен дроб. Болки в корема тогава да е имал не помня вече ,че беше  доста отдавна 1г.10 м беше.Помня високата температура  и много подут беше- сливици, лимфни възли и дори лицето такова подпухнало, очитее,със затруднено дишане беше и 40 градуса .. така ни приеха.

# 112
Здравейте и от мен, моля за малко помощ. Сънът ми изкара ангина, имаше бели налепи. Днес му е 8ми последен ден с антибиотика.
Налепите са изчистени, на 6 години е и досега е карал само веднъж ангина, която мина бързо.
Не е имал уголемени сливици. От няколко вечери забелязвам, че спи с отворена уста. Днес му погледнах сливиците и забелявах, че са уголемени.
Притеснявам се да не останат така и да започват да създават проблеми. Би трябвало да се приберат, нали?
Стои вкъщи на топло, не е излизал, не ходи на градина откакто се разболя.

# 113
  • Варна
Ще се приберат.

# 114
Благодаря много, дали е достатъчно да стои вкъщи общо 11 дни?
Готова съм и още няколко да го оставя, заради студа и вирусите и за да укрепне след ангината.

Като цяло той вече не боледува. От миналия март, когато имаше варицела, е бил здрав.

# 115
  • Sofia
marigold_ , може да дадеш тонзилотрен за сливиците - хомеопатично и безвредно е, ще помогне да се приберат по-бързо. Аз ти препоръчвам да го задържиш още поне седмица, стига да имаш възможност. За да може да укрепне имунитета. Иначе както е разбутан от ангината и антибиотика веднага ще лепне нещо друго.

# 116
  • shumen
marigold_ако можеш го задръж още вкъщи.Аз след ангина моя съм го държала поне още седмица след като се оправи,за да закрепне.
Аш,да се оправяш скоро.В последно време и аз боледувам с малкия доста,но как няма като все е наврян в мен.
Уми,и аз се дразня,че при нас не ги извеждат,но веднъж попитах защо и едната госпожа ми каза,че от Ноември до Март им е забранено.

# 117
Благодаря много, педиатърката каза до края на седмицата да стои вкъщи, после на детска градина. Но и моето чувство подсказва да го задържа още вкъщи.

# 118
Уми, нашите ги извеждаха на до -10, на -17 не посмяха. извеждат ги всеки ден, само при силен вятър и силен дъжд се въздържат. при това излизат 2-4 пъти, та ако се накваси още с първото излизане и никой не я хване, че е се е намокрила или не се преобуе сама, си ходи така цял ден. държим в шкафчето ски екип и уж непромокаеми ботуши, но моето дете трябва да го вземат да тества непромокаема екипировка, с каквото и да я облека все успява да се намокри.

сливиците спадат бавно, при нас се е стигало до 1-2 месеца. за свиване са ни изписвали лимфомиозот, то май пак беше хомеопатично. 

# 119
  • shumen
Силве,не е само тя.Моето с каквото и да е облечено и обуто все намира как да се намокри.Ама как няма като той тази сутрин докато стигнем до градината се рови в снега,пада,става и накрая стигнахме с влажни крака и се наложи да го преобуя поне чорапите.

Общи условия

Активация на акаунт