Боледуване на децата ни - тема 48

• 41 866
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Мерси, много ми бяхте полезни  bouquet

# 121
Благодаря за споделеното за мононуклеозата! Сестра ми каза, че е с уголемени сливици и налепи по тях. Явно затова е АБ. Но в такъв случай не ми беше ясно има ли смисъл от Изопринозин просто.
Споменавате изследвания на черен дроб и т.н. Тези трябва да се пускат след преболедуване ли? Или просто при вас се е наложило?

# 122
Дани, твоето поне е момче и е по-малък, оправдано е някак си. а моята мома както си върви по тротоара, току кривне в някоя пряспа и се просне по гръб да си прави ангелчета  ooooh!. а аз стърча, накичена с детската раница и розовата чантичка за храна и търпеливо чакам да се навъргаля, като просъсквам по някоя и друга заповед да стане веднага (но не мога да се развикам под погледа на другите родители). това на път за училище. представи си какво прави като ме няма

# 123
  • Sofia
При мононуклеоза винаги е добре да се следят чернодробни показатели. И нашите бяха малко завишени, но бързо паднаха. Сега се сетих, че освен изопринозина давах и лимфомиосот доста дълго време, заради лимфните възли.

# 124
Тя мононуклиозата си е с налепи.Но е вирусна .При нас отначало казаха гнойна ангина,именно заради налепите.Чернодробни при нас пускаха в болницата и след изписването също.По нататък вече не сме.

# 125
  • СОФИЯ
Мерси, лакуна. Пи ли АБ?

Тет, споко - аз за статистиката пускам кръвни, секрети, правя снимки, преглеждам гърла и т.н.
пих да,страх ме е да рискувам с гнойни налепи,а грануфорина наистина чисти много бързо налепиje.обаче е  Sick...по гадно нещо не съм тествала върху себе си...

# 126
можеш да пръскаш гранофорин,аз изчистих гнойните си налепи за два дни с него.

А откъде сте намерили грануфорин на спрей?

# 127
Продават го в една аптека в Младост4, но на нас ни го правиха по рецепта

# 128
При нас се оказа пак тъпата задна хрема. Вярвайте ми като чуя за подобно нещо и ми се изправят косите. Предния път не можа да се оправи 40 дена и накрая стигна до бронхиолит и антибиотик. От днес си почна и кашлянето. Правим инхалация с физиологичен разтвор, капя антибиотични капки и давам Флудитек.
От инхалацията като че ли започна да кашля повече. Докторката каза, че не е стигнало още до белите дробове. Взе му пак посявка искаше днес, ако има още температура да му пуска изследвания и да му дава даже май антибиотик, но аз реших да дам шанс на другото лечение все пак е едва втори ден с температура. В понеделник, ако не е по -добре ще пуснем кръвни, тъкмо ще е излязла и посявката и ако трябва антибиотик.
Ама ме гложди сега дали правилно постъпих, да не да сгреших нещо.
А нормално ли е според вас да се разкашля след инхалацията повечко.

# 129
  • София
Ясмина, според мен е нормално детето да кашля от сироп Флудитек - това е сироп за улесняване на отхрачването. На моите деца Флудитек действа закашлящо определено. Може да обсъдиш ситуацията с доктора на детето.

Самата инхалация би могла също да доведе до дразнене и съответно разкашляне, но във вашия случай залагам на сиропа като причинител  Whistling.

А защо антибиотик; изчакайте още няколко дни. Ти нали го води на пулмолог предния път?

Моят малкият е със задна хрема. В началото на седмицата кашляше и седя вкъщи. После кашлицата намаля сама осезаемо. Сама, сама - пръскахме назик упорито, за да спрем теча  Wink. От вчера започнахме АБ капки заради зелен сопол и най-вече заради обострено дишане. Сега нито кашля, нито виждам сопол. Може би кашля един, два пъти на ден.

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 18:52 от Ashia

# 130
Втори ден с течпература. Предполагам, че док реши,че е влошаване , а не ново заболяване,защото и казах, че откакто ходи на ясла има сополи. Спират за няколко дена и после пак. Но аз си го броя за ново. Защото преди задната хрема и температурата, които са от два дни, тъкмо бяхме стопирали обикновената хрема и беше напълно здрав цели 5 дена.

# 131
  • София
Ясмина, моят педи веднъж даде антибиотик на малкия при едно такова влошаване, но, като го прегледа, гърлото беше много червено, детето беше парцал, и някак си на око го прецени, че вече е време след ен на брой дни ту болен, ту здрав, да го излекува с АБ. Така че - зависи от ситуацията. Сега важното е да го преслушва често. Понеже редактирах предния си пост - да попитам пак - и сега, и предния път на пулмолог ли го води?

# 132
  • СОФИЯ
можеш да пръскаш гранофорин,аз изчистих гнойните си налепи за два дни с него.

А откъде сте намерили грануфорин на спрей?
има го вэв ветиринарните аптеки.дружба-2 .

# 133
Предния път го водих на сто лекаря,докато стигнем до пулмоложката. Исках пак при нея да го заведа, но за съжаление нямаше часове за този месец. А той е с температура и предпочетох да го заведа при друг лекар педиатър в същата клиника. Ами сиг ще го заведа в понеделник. Да го види пак , да пуснем изследвания и да видим какво ще се решава. Мерси за включванията.

# 134
  • София - Варна
Аз карах мононуклеоза, когато бях на 16. Беше ужасно, такива налепи по гърлото, цялото беше покрито в бяло, все едно го е затрупал сняг, не се виждаше розова част. Не можех да преглъщам, плюех в една чашка по цял ден, не можех и да се храня седмица някъде.
Отделно носът ми беше плътно запушен около 3-4 дни и дори Ксилометазолинът не помагаше. Температура поддържах цяла седмица около 37.5-38. Не спадаше. Не помня как ме лекуваха, но искаха да ме хоспитализират, размина ми се на косъм. Имах и увеличен черен дроб и лифмни възли по шията.
Лифмните възли си останаха увеличени и до днес, а сливиците ми останаха някак уголемени и на много видими дупки, като гъба за баня.
Помня, че ми пускаха някакви чернодробни, които в началото бяха извън норма, но после влязоха в норма. И помня, че отсъствах 2 седмици от училище.

Общи условия

Активация на акаунт